Hockeyklubbar vägras möte

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing vägrar att kasta in handduken.

Inför hotet om ett extra årsmöte,  en begäran från 23 av Hockeyettans 40 klubbar, har Glysing och hans styrelse lusläst ligaorganisationens stadgar på sitt eget sätt…

De har funnit att begäran är oriktig,  och med det följer att ett extra möte inte kan sammankallas. Inte nu i varje fall

kampen är mera intensiv utanför rinken än inne på isen i Hockeyettan

I brev till samtliga klubbar anmodar i stället Glysing och Co. de föreningar, som  Nybro Viking som står bakom begäran om ett extra årsmöte att ) först behandla frågan i den egna föreningens styrelse, och 2) därefter inkomma med separat skrivelse till Hockeyettans styrelse.

I skrivelsen ska skälet till extra årsmöte tydligt framgå, och att ett extra möte endast kan besluta i frågor som är orsak till mötet, och finns med på dagordningen. Begäran ska vara undertecknad styrelseordföranden för den förening som är avsändare.

"Inget styrker hans påståenden

Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings, förnekar bestämt att de klubbar som står bakom kravet på extra årsmöte, har feltolkat stadgarna.

-Det är helt galet det Glysing hävdar. Det finns inget i stadgarna som styrker hans påståenden. Vi har verkligen läst på, och den nya kravbilden är endast ett sätt att vinna tid, och fördröja hela processen.

-Men egentligen är jag inte överraskad, jag tror inte det finns något vad gäller styrelsen i Hockeyettan som kan överraska mig.

- Men glöm att varje enskild klubb kommer att gå fram med en egen begäran.  Det finns en erforderlig majoritet, minst 21, enligt stadgarna. Det vet Glysing, och det är det som gäller, avslutar Kim Ahlqvist.

Thomas Regemalm, ordförande i Boden, skräder inte orden:

-Ännu ett skolexempel på ett  byråkratiskt rättshaveri, iscensatt inte bara av Hockeyettan utan också av förbundsstyrelsen, i syfte att skada ideellt arbetande föreningsmänniskor. 

-Inom 60 dagar, sedan begäran om extra årsmöte inkommit till styrelsen ( 12 november 2021) ska mötet utlysas. Det står i stadgarna, fastslår Regemalm.

Förbundets tävlingsnämnd tog under onsdagen beslut avseende  Sundsvalls Hockeys uteblivande från möte med Boden den 7 november. Beskedet var det väntade, seger för Boden 5-0, och inga ytterligare påföljder. Totalt har nu sju lag bestraffats med 5-0 förluster. Dessa är i södra gruppen, Mörrum, Dalen och Vimmerby. I norra gruppen Örnsköldsvik, Piteå , Kalix och Sundsvall.

Krav på över 1 miljon

Karlskrona har sammanställt sina ekonomiska krav, totalt 1.1 kronor i uteblivna intäkter vid tre matchtillfällen. Då tävlingsnämnden inte behandlat detta har klagan gått vidare till förbundsstyrelsen som har pröva om Karlskrona ska beviljas prövningstillstånd.

-Vi är beredda att driva detta så långt det är möjligt, vägras vi prövning av förbundet vänder vi oss till RIN, Riksidrottsnämnden, meddelar klubbdirektör Per Rosenqvist.

Liknande tongångar hörs från Boden. De beräknar också intäktsförluster på över en miljon kronor, och söker även de prövningstillstånd hos förbundsstyrelsen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Amnesty tar sats  och kräver Fifa på 4,4 miljarder krnor, exakt samma belopp som är reserverat för prispengar vid fotbolls-VM Qatar i slutet på året. Amnesty avser att ersätta och kompensera alla gästarbetare och deras familjer. Det är människor som har skapat den snygga fasaden i landet. Amnesty rubricerar belopppet som ett regelrätt krav.  Myndigheterna och i sin tur Fifa bör eller ska göra rätt för sig, heter det i kravframställan. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.