Hockeyklubbar vägras möte

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing vägrar att kasta in handduken.

Inför hotet om ett extra årsmöte,  en begäran från 23 av Hockeyettans 40 klubbar, har Glysing och hans styrelse lusläst ligaorganisationens stadgar på sitt eget sätt…

De har funnit att begäran är oriktig,  och med det följer att ett extra möte inte kan sammankallas. Inte nu i varje fall

kampen är mera intensiv utanför rinken än inne på isen i Hockeyettan

I brev till samtliga klubbar anmodar i stället Glysing och Co. de föreningar, som  Nybro Viking som står bakom begäran om ett extra årsmöte att ) först behandla frågan i den egna föreningens styrelse, och 2) därefter inkomma med separat skrivelse till Hockeyettans styrelse.

I skrivelsen ska skälet till extra årsmöte tydligt framgå, och att ett extra möte endast kan besluta i frågor som är orsak till mötet, och finns med på dagordningen. Begäran ska vara undertecknad styrelseordföranden för den förening som är avsändare.

"Inget styrker hans påståenden

Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings, förnekar bestämt att de klubbar som står bakom kravet på extra årsmöte, har feltolkat stadgarna.

-Det är helt galet det Glysing hävdar. Det finns inget i stadgarna som styrker hans påståenden. Vi har verkligen läst på, och den nya kravbilden är endast ett sätt att vinna tid, och fördröja hela processen.

-Men egentligen är jag inte överraskad, jag tror inte det finns något vad gäller styrelsen i Hockeyettan som kan överraska mig.

- Men glöm att varje enskild klubb kommer att gå fram med en egen begäran.  Det finns en erforderlig majoritet, minst 21, enligt stadgarna. Det vet Glysing, och det är det som gäller, avslutar Kim Ahlqvist.

Thomas Regemalm, ordförande i Boden, skräder inte orden:

-Ännu ett skolexempel på ett  byråkratiskt rättshaveri, iscensatt inte bara av Hockeyettan utan också av förbundsstyrelsen, i syfte att skada ideellt arbetande föreningsmänniskor. 

-Inom 60 dagar, sedan begäran om extra årsmöte inkommit till styrelsen ( 12 november 2021) ska mötet utlysas. Det står i stadgarna, fastslår Regemalm.

Förbundets tävlingsnämnd tog under onsdagen beslut avseende  Sundsvalls Hockeys uteblivande från möte med Boden den 7 november. Beskedet var det väntade, seger för Boden 5-0, och inga ytterligare påföljder. Totalt har nu sju lag bestraffats med 5-0 förluster. Dessa är i södra gruppen, Mörrum, Dalen och Vimmerby. I norra gruppen Örnsköldsvik, Piteå , Kalix och Sundsvall.

Krav på över 1 miljon

Karlskrona har sammanställt sina ekonomiska krav, totalt 1.1 kronor i uteblivna intäkter vid tre matchtillfällen. Då tävlingsnämnden inte behandlat detta har klagan gått vidare till förbundsstyrelsen som har pröva om Karlskrona ska beviljas prövningstillstånd.

-Vi är beredda att driva detta så långt det är möjligt, vägras vi prövning av förbundet vänder vi oss till RIN, Riksidrottsnämnden, meddelar klubbdirektör Per Rosenqvist.

Liknande tongångar hörs från Boden. De beräknar också intäktsförluster på över en miljon kronor, och söker även de prövningstillstånd hos förbundsstyrelsen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.