Fortsätter locka många tusen

Vätternrundan behåller greppet om åtskilliga av landets motionärer. Arrangemanget lockar tusentals cyklister varje år och det betyder att Vätternrundan Marknads AB kan se nya intäkter. I år fanns det en deltagare som var särklassig, Lennart  Johansson från Mariestad.  Han fullföljde de 315 kilometerna som många andra, men  med  den fantastiska skillnaden att han klarade sin 45:e svenska klassiker, vilket 73-åringen är den förste att lyckas med. 

I Hjo finns det tillfälle till en återhämtning och kraftsamling före de sista milen in till Motala. många cyklister tar tillfället att njuta av en stund intill Vättern, i synnerhet när solen värmer

Och som om inte det vore nog har han också sprungit alla Göteborgsvarv och 30 Stockholm Marathons. Lennart är Sveriges meste motionär.

Lyssnade med beundran

- Idag är jag svensk mästare, nordisk mästare, ja till och med bäst i världen, förkunnade Lennart stolt för publiken när han blev intervjuad direkt efter målgång. 

Många lyssnade med beundran. Lennarts prestanda är i rekordformat. Men det fanns många som hade skäl att vara nöjda. När målet i Vätternrundan stängde vid midnatt natten till söndagen, hade 10 867 cyklister fullföljt loppet och cyklat 315 kilometer runt sjön.

Redan 1976 gjorde Lennart sin första klassiker och sedan dess har han fortsatt år efter år. 

I mer än fem decennier har En Svensk Klassiker drivits av idén att inspirera människor att röra på sig genom att åka skidor, cykla, simma och springa året om. 

När motionären Lennart Håkansson kläckte idén om den fyrklöver av motionslopp (numera fem) som 1971 skulle bli En Svensk Klassiker, anade han nog inte vilken folkhälsorörelse han var med och startade. Tanken var då, precis som nu, att ge människor motivation för att motionera året runt.

Vara hälsosam året runt

- Vi på oerhört imponerade över Lennarts bedrifter och glada över att få ha denna varma och gemytliga person i vår stora klassikerfamilj. Lennart bevisar att genom En Svensk Klassiker och våra motionslopp att man kan ha en hälsosam livsstil året om, livet ut, säger Staffan Movin, ordförande i En Svensk Klassiker. 

Arrangemangets  mission är att göra Sverige och svenskarna friskare. En Svensk Klassiker och dess evenemang Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är en verklig folkrörelse som lockar årligen cirka 180 000 deltagare. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.

-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter  Martin Åkerberg som valde att stiga av våren  2022. 

Sommaren 2019  föll Sverige/Stockholm med röstsiffrorna 47-34 mot Milano /Cortina om värdskapet för 2026 års olympiska vinterspel. Folkopinionen och Stockholms stad, som vägrade att lämna ekonomiska garantier, var avgörande för IOK:s val.

Fyra år senare är SOK, Sveriges Olympiska Kommitté och RF, Riksidrottsförbundet samt Sveriges Paraolympiska Kommitté beredda att ännu en gång pröva lyckas hos IOK.  Sverige har sökt OS värdskap inte mindre än nio gånger tidigare – utan att ha lyckats. Tionde gången gillt?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.