Fortsätter locka många tusen

Vätternrundan behåller greppet om åtskilliga av landets motionärer. Arrangemanget lockar tusentals cyklister varje år och det betyder att Vätternrundan Marknads AB kan se nya intäkter. I år fanns det en deltagare som var särklassig, Lennart  Johansson från Mariestad.  Han fullföljde de 315 kilometerna som många andra, men  med  den fantastiska skillnaden att han klarade sin 45:e svenska klassiker, vilket 73-åringen är den förste att lyckas med. 

I Hjo finns det tillfälle till en återhämtning och kraftsamling före de sista milen in till Motala. många cyklister tar tillfället att njuta av en stund intill Vättern, i synnerhet när solen värmer

Och som om inte det vore nog har han också sprungit alla Göteborgsvarv och 30 Stockholm Marathons. Lennart är Sveriges meste motionär.

Lyssnade med beundran

- Idag är jag svensk mästare, nordisk mästare, ja till och med bäst i världen, förkunnade Lennart stolt för publiken när han blev intervjuad direkt efter målgång. 

Många lyssnade med beundran. Lennarts prestanda är i rekordformat. Men det fanns många som hade skäl att vara nöjda. När målet i Vätternrundan stängde vid midnatt natten till söndagen, hade 10 867 cyklister fullföljt loppet och cyklat 315 kilometer runt sjön.

Redan 1976 gjorde Lennart sin första klassiker och sedan dess har han fortsatt år efter år. 

I mer än fem decennier har En Svensk Klassiker drivits av idén att inspirera människor att röra på sig genom att åka skidor, cykla, simma och springa året om. 

När motionären Lennart Håkansson kläckte idén om den fyrklöver av motionslopp (numera fem) som 1971 skulle bli En Svensk Klassiker, anade han nog inte vilken folkhälsorörelse han var med och startade. Tanken var då, precis som nu, att ge människor motivation för att motionera året runt.

Vara hälsosam året runt

- Vi på oerhört imponerade över Lennarts bedrifter och glada över att få ha denna varma och gemytliga person i vår stora klassikerfamilj. Lennart bevisar att genom En Svensk Klassiker och våra motionslopp att man kan ha en hälsosam livsstil året om, livet ut, säger Staffan Movin, ordförande i En Svensk Klassiker. 

Arrangemangets  mission är att göra Sverige och svenskarna friskare. En Svensk Klassiker och dess evenemang Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är en verklig folkrörelse som lockar årligen cirka 180 000 deltagare. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet och gör evenemanget gigantiskt.  Det är vad Svenska Cykelförbundet i samarbete med Svenska Motorsportsförbundet tror och hoppas på när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN startar.  Arrangörerna räknar invasion på ön!.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.