Fortsätter locka många tusen

Vätternrundan behåller greppet om åtskilliga av landets motionärer. Arrangemanget lockar tusentals cyklister varje år och det betyder att Vätternrundan Marknads AB kan se nya intäkter. I år fanns det en deltagare som var särklassig, Lennart  Johansson från Mariestad.  Han fullföljde de 315 kilometerna som många andra, men  med  den fantastiska skillnaden att han klarade sin 45:e svenska klassiker, vilket 73-åringen är den förste att lyckas med. 

I Hjo finns det tillfälle till en återhämtning och kraftsamling före de sista milen in till Motala. många cyklister tar tillfället att njuta av en stund intill Vättern, i synnerhet när solen värmer

Och som om inte det vore nog har han också sprungit alla Göteborgsvarv och 30 Stockholm Marathons. Lennart är Sveriges meste motionär.

Lyssnade med beundran

- Idag är jag svensk mästare, nordisk mästare, ja till och med bäst i världen, förkunnade Lennart stolt för publiken när han blev intervjuad direkt efter målgång. 

Många lyssnade med beundran. Lennarts prestanda är i rekordformat. Men det fanns många som hade skäl att vara nöjda. När målet i Vätternrundan stängde vid midnatt natten till söndagen, hade 10 867 cyklister fullföljt loppet och cyklat 315 kilometer runt sjön.

Redan 1976 gjorde Lennart sin första klassiker och sedan dess har han fortsatt år efter år. 

I mer än fem decennier har En Svensk Klassiker drivits av idén att inspirera människor att röra på sig genom att åka skidor, cykla, simma och springa året om. 

När motionären Lennart Håkansson kläckte idén om den fyrklöver av motionslopp (numera fem) som 1971 skulle bli En Svensk Klassiker, anade han nog inte vilken folkhälsorörelse han var med och startade. Tanken var då, precis som nu, att ge människor motivation för att motionera året runt.

Vara hälsosam året runt

- Vi på oerhört imponerade över Lennarts bedrifter och glada över att få ha denna varma och gemytliga person i vår stora klassikerfamilj. Lennart bevisar att genom En Svensk Klassiker och våra motionslopp att man kan ha en hälsosam livsstil året om, livet ut, säger Staffan Movin, ordförande i En Svensk Klassiker. 

Arrangemangets  mission är att göra Sverige och svenskarna friskare. En Svensk Klassiker och dess evenemang Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är en verklig folkrörelse som lockar årligen cirka 180 000 deltagare. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.