Skilda villkor i Manchester

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

ROnaldo vil inte annat än lämna Manchester United

Manchester United kan få nya ägare. Glazerfamiljen, som ägt klubben sedan 2005, bekräftar att de kan tänka sig en försäljning.

uppgifterna som nu också bekräftas av klubben kan ses som en fortsättning på höstens följetong. med osämjan mellan tränaren Erik ten Hag och storstjärnan Ronaldo. Deras relation har bara blivit sämre. När portugisen vägrade att bytas in i en match mot Tottenham och lämnade i förtid valde klubben att stänga av stjärnan.

Efter lagets sista match innan VM-uppehållet publicerades en intervju Ronaldo gjort med Piers Morgan för The Sun. Där kritiserade Ronaldo både tränaren och klubben hårt och berättade att han kände sig förrådd.

Ändå gjort 145 mål

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, sade Ronaldo i intervjun.

”Tackar honom för hans enorma insatser”

Och som om inte det vore nog kom uppgifter om att Manchester United stämmer Ronaldo för kontraktsbrott och under tisdagen meddelade den engelska storklubben att Ronaldos kontrakt är rivet efter en ömsesidig överenskommelse.

På sin hemsida står att läsa:

”Klubben tackar honom för hans enorma insatser under två perioder på Old Trafford, där han gjorde 145 mål på 346 matcher, och önskar honom och hans familj lycka till i framtiden”.

Det har stormat rejält kring Manchester Uniteds ägare Glazerfamiljen sedan de köpte klubben 2005.

Röster har höjts för att de ska sälja klubben – något de inte ens har velat diskutera. Fram till nu.

Trovärdiga The Athletic rapporterade under tisdagskvällen att Glazerfamiljen kan tänka sig att sälja klubben för att få in investeringar som kommer att gå till renovering av hemmaarenan Old Trafford och träningsanläggningen Carrington. Ett annat alternativ är att sälja delar av klubben.

Uppgifter som ett par timmar senare bekräftades av Manchester United.

”Styrelsen kommer nu att hitta strategiska vägar för att föra klubben framåt. Vi kommer att överväga alla alternativ, inklusive nya investeringar i klubben, en försäljning eller andra transaktioner”, skriver Premier League-giganten i ett uttalande på sin hemsida.

”Under hela den här processen ser vi till Manchester Uniteds bästa”, säger Avram Glazer och Joel Glazer i en gemensam kommentar.

Pep trivs i City

I grann klubben, Mancester City, är det däremot lugn och ro. Nu står det också klart att tränaren Pep Guardiola stannar i klubben. Tränaren har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som gäller fram till sommaren 2025.

– Jag kan inte säga tack nog till alla i klubben för att de litar på mig. Jag trivs här. Jag har allt jag behöver för att göra mitt jobb så bra som möjligt, säger Guardiola till klubbens hemsida.

– Från dag ett kände jag något speciellt att vara här. Jag kan inte vara på en bättre plats.

Guardiola har varit i klubben sen 2016 efter en framgångsrik tid i tyska Bayern München. I England har han tagit hem elva titlar med City.

– Jag är glad över att Peps resa med Manchester City fortsätter. Han har redan bidragit så mycket till den här organisationens framgång och struktur, och det är spännande att tänka på vad som kan vara möjligt med tanke på den energi, hunger och ambition som han uppenbarligen fortfarande har, säger City-ägaren Khaldoon Al Mubarak.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska techbolaget Sweetspot har under måndagen lämnat in ett klagomål till Konkurrensverket gällande Svenska Golfförbundets IT-system GIT. Klagomålet avser missbruk av dominerande ställning och grundas på det faktum att golfklubbarna inte själva kan välja vilket IT-system de vill använda.

- Vi ifrågasätter att det går till på det här sättet och om det verkligen är det bästa för golfens alla utövare. Det skulle vara intressant att få detta prövat, säger Sweetspots vd och grundare Henrik Ahlin.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Dramatiken uteblev när tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, 57, år valdes till ny ordförande för Svenska Fotbollförbundet efter avgående Karl Erik Nilsson

Under punkt 11, vid 12.30-tiden, kunde mötesordföranden Anders Ygeman (s) redovisa delegaternas röster; 143 röster för Reinfeldt mot 110 för Lars-Christer Olsson, tidigare ordförande för SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.