Skilda villkor i Manchester

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

ROnaldo vil inte annat än lämna Manchester United

Manchester United kan få nya ägare. Glazerfamiljen, som ägt klubben sedan 2005, bekräftar att de kan tänka sig en försäljning.

uppgifterna som nu också bekräftas av klubben kan ses som en fortsättning på höstens följetong. med osämjan mellan tränaren Erik ten Hag och storstjärnan Ronaldo. Deras relation har bara blivit sämre. När portugisen vägrade att bytas in i en match mot Tottenham och lämnade i förtid valde klubben att stänga av stjärnan.

Efter lagets sista match innan VM-uppehållet publicerades en intervju Ronaldo gjort med Piers Morgan för The Sun. Där kritiserade Ronaldo både tränaren och klubben hårt och berättade att han kände sig förrådd.

Ändå gjort 145 mål

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, sade Ronaldo i intervjun.

”Tackar honom för hans enorma insatser”

Och som om inte det vore nog kom uppgifter om att Manchester United stämmer Ronaldo för kontraktsbrott och under tisdagen meddelade den engelska storklubben att Ronaldos kontrakt är rivet efter en ömsesidig överenskommelse.

På sin hemsida står att läsa:

”Klubben tackar honom för hans enorma insatser under två perioder på Old Trafford, där han gjorde 145 mål på 346 matcher, och önskar honom och hans familj lycka till i framtiden”.

Det har stormat rejält kring Manchester Uniteds ägare Glazerfamiljen sedan de köpte klubben 2005.

Röster har höjts för att de ska sälja klubben – något de inte ens har velat diskutera. Fram till nu.

Trovärdiga The Athletic rapporterade under tisdagskvällen att Glazerfamiljen kan tänka sig att sälja klubben för att få in investeringar som kommer att gå till renovering av hemmaarenan Old Trafford och träningsanläggningen Carrington. Ett annat alternativ är att sälja delar av klubben.

Uppgifter som ett par timmar senare bekräftades av Manchester United.

”Styrelsen kommer nu att hitta strategiska vägar för att föra klubben framåt. Vi kommer att överväga alla alternativ, inklusive nya investeringar i klubben, en försäljning eller andra transaktioner”, skriver Premier League-giganten i ett uttalande på sin hemsida.

”Under hela den här processen ser vi till Manchester Uniteds bästa”, säger Avram Glazer och Joel Glazer i en gemensam kommentar.

Pep trivs i City

I grann klubben, Mancester City, är det däremot lugn och ro. Nu står det också klart att tränaren Pep Guardiola stannar i klubben. Tränaren har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som gäller fram till sommaren 2025.

– Jag kan inte säga tack nog till alla i klubben för att de litar på mig. Jag trivs här. Jag har allt jag behöver för att göra mitt jobb så bra som möjligt, säger Guardiola till klubbens hemsida.

– Från dag ett kände jag något speciellt att vara här. Jag kan inte vara på en bättre plats.

Guardiola har varit i klubben sen 2016 efter en framgångsrik tid i tyska Bayern München. I England har han tagit hem elva titlar med City.

– Jag är glad över att Peps resa med Manchester City fortsätter. Han har redan bidragit så mycket till den här organisationens framgång och struktur, och det är spännande att tänka på vad som kan vara möjligt med tanke på den energi, hunger och ambition som han uppenbarligen fortfarande har, säger City-ägaren Khaldoon Al Mubarak.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.