Skilda villkor i Manchester

Premier League-klubben Manchester United kan få nya ägare.Det råder onekligen turbulens hos Manchester United. Cristiano Ronaldo lämnar klubben med omedelbar verkan och samtidigt meddelar klubbens ägare att de kan tänka sig att sälja klubben..

Hos grannarn i Manchester City är det desto lugnare. Tränaren Pep Guardiola sitter med pennan i hande för att skriva på ett kontrakt som innebär att han stannar till och med 2025.

ROnaldo vil inte annat än lämna Manchester United

Manchester United kan få nya ägare. Glazerfamiljen, som ägt klubben sedan 2005, bekräftar att de kan tänka sig en försäljning.

uppgifterna som nu också bekräftas av klubben kan ses som en fortsättning på höstens följetong. med osämjan mellan tränaren Erik ten Hag och storstjärnan Ronaldo. Deras relation har bara blivit sämre. När portugisen vägrade att bytas in i en match mot Tottenham och lämnade i förtid valde klubben att stänga av stjärnan.

Efter lagets sista match innan VM-uppehållet publicerades en intervju Ronaldo gjort med Piers Morgan för The Sun. Där kritiserade Ronaldo både tränaren och klubben hårt och berättade att han kände sig förrådd.

Ändå gjort 145 mål

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, sade Ronaldo i intervjun.

”Tackar honom för hans enorma insatser”

Och som om inte det vore nog kom uppgifter om att Manchester United stämmer Ronaldo för kontraktsbrott och under tisdagen meddelade den engelska storklubben att Ronaldos kontrakt är rivet efter en ömsesidig överenskommelse.

På sin hemsida står att läsa:

”Klubben tackar honom för hans enorma insatser under två perioder på Old Trafford, där han gjorde 145 mål på 346 matcher, och önskar honom och hans familj lycka till i framtiden”.

Det har stormat rejält kring Manchester Uniteds ägare Glazerfamiljen sedan de köpte klubben 2005.

Röster har höjts för att de ska sälja klubben – något de inte ens har velat diskutera. Fram till nu.

Trovärdiga The Athletic rapporterade under tisdagskvällen att Glazerfamiljen kan tänka sig att sälja klubben för att få in investeringar som kommer att gå till renovering av hemmaarenan Old Trafford och träningsanläggningen Carrington. Ett annat alternativ är att sälja delar av klubben.

Uppgifter som ett par timmar senare bekräftades av Manchester United.

”Styrelsen kommer nu att hitta strategiska vägar för att föra klubben framåt. Vi kommer att överväga alla alternativ, inklusive nya investeringar i klubben, en försäljning eller andra transaktioner”, skriver Premier League-giganten i ett uttalande på sin hemsida.

”Under hela den här processen ser vi till Manchester Uniteds bästa”, säger Avram Glazer och Joel Glazer i en gemensam kommentar.

Pep trivs i City

I grann klubben, Mancester City, är det däremot lugn och ro. Nu står det också klart att tränaren Pep Guardiola stannar i klubben. Tränaren har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som gäller fram till sommaren 2025.

– Jag kan inte säga tack nog till alla i klubben för att de litar på mig. Jag trivs här. Jag har allt jag behöver för att göra mitt jobb så bra som möjligt, säger Guardiola till klubbens hemsida.

– Från dag ett kände jag något speciellt att vara här. Jag kan inte vara på en bättre plats.

Guardiola har varit i klubben sen 2016 efter en framgångsrik tid i tyska Bayern München. I England har han tagit hem elva titlar med City.

– Jag är glad över att Peps resa med Manchester City fortsätter. Han har redan bidragit så mycket till den här organisationens framgång och struktur, och det är spännande att tänka på vad som kan vara möjligt med tanke på den energi, hunger och ambition som han uppenbarligen fortfarande har, säger City-ägaren Khaldoon Al Mubarak.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.