AIK och Gozzi bakom unikt dokument

Nu kan alla Sveriges idrottsföreningar använda sig av en digital utbildning för att jobba med sin värdegrund. Den digitala utbildningen anpassas efter olika ålderskategorier och är helt utan kostnad. Dokumentet är framtaget av AIK Hockeys Anders Gozzi och digitaliserad av Sveriges Bryggerier.

Att värna om värdegrunden är något som gäller alla föreningar. Det nya dokumentet erbjuds ocså gratis till hela idrottssverige.

 Anders Gozzi, projektledare i AIK Hockey, fick i uppdrag att skapa en utbildningsplan för en värdegrundsarbetet. Den skulle gälla för samtliga lag – från knattelag upp till A-lag, ledare, tränare och övrig personal. Utbildningen som fick namnet ”Mitt bästa jag” och bygger på föreningens värdeord – attityd, ansvar och respekt.

– Först tog vi fram den på papper men genom samarbete med Sveriges Bryggerier fick vi möjlighet att digitalisera materialet. 

I dag är denn aktuell för alla föreningar.. En digitalutbildning som släpps fri för att användas av alla – helt utan kostnad. Var och en anpassar den självklart efter de värdeord som respektive förening har och efter  egna färger, logotype och layout, säger Gozzi.

– De flesta barn och ungdomar i Sverige är någon gång aktiva i en idrottsförening. Föreningarna engagerar många föräldrar och andra vuxna och kan därmed bidra till en viktig uppfostringsmiljö där attityder och värderingar skapas. 

–  Field Skills Idrott erbjuder en plattform för idrottsföreningar att guida ungdomar till sunda värderingar och innehåller även kunskap och motståndskraft mot såväl alkohol som grupptryck, tystnadskulturer och olika typer av oönskade erbjudanden. Nu gäller det att få ut utbildningen till många fler föreningar, betonar Anna-Karin Fondberg, VD på Sveriges Bryggerier.

Företaget arbetar aktivt för alkoholfria zoner i ungdomen, graviditeten, trafiken och på arbetet. Som ett led i arbetet med att främja en aktiv och alkoholfri ungdom har Sveriges Bryggerier prioriterat att fler idrottsföreningar får möjlighet att använda sig av värdegrundsmaterialet genom att digitalisera utbildningen under namnet Field Skills Idrott.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.