En av Postkods största satsningar

38,5 miljoner stod till förfogande, tack vare Postkodlotteriet. De första förmånstagarna är nu utsedda och får ta del av den här enorma guldpotten.
Postkod satsar inte mindre än 38,5 miljoner i Drömprojekt initierat av RF, SOK och Sveriges Paralympiska Kommitté 
Glada mottagare av miljoner. Från vänster: Marie Björling Duell, förbundsdirektör & sportchef, Seglarförbundet, Pernilla Bonde, generalsekreterare, Skidförbundet, Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare, Sveriges Olympiska Kommitté, Negin Tagavi, biträdande vd, Fryshuset.

 

Pengar kan sökas av ideella organisationer som får del av överskottet från alla prenumeranter på en Postkodlott under ett år.

Agera i socioekonomiska områden

Drömprojekt ska utlysas varje år och alla förmånstagare uppmanas att hitta på något innovativt för att bli någon av de utvalda. Och – nu är premiären avklarad - de första mottagarna blir SOK som sökte ihop med Svenska Skidförbundet, Svenska Seglarförbundet och Fryshuset.
De ska inspirera ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden i en av Postkodlotteriets största satsningar hittills. 
Vid en speciell gala tillkännagav Postkodlotteriet satsningen och de första mottagarna.
– Det är med enorm tacksamhet och entusiasm som vi tar oss an Drömprojektet. Vi vet att det finns en stor, outnyttjad talangbas bland ungdomar i socioekonomiskt utsatta områden och tillsammans ska vi göra vårt allra bästa för att involvera fler i idrotten, både som aktiva och ledare, säger Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare på Sveriges Olympiska Kommitté. 
. Vi ska hjälpa varandra att lyckas och gemensamt bidra till en bättre värld genom idrott, 
För Seglarförbundet innebär drömprojektet en möjlighet att skapa nya innovativa anläggningar där ungdomarna befinner sig, i stället för att som tidigare försöka få ungdomarna att komma till deras befintliga anläggningar. 

Introducera nya idrotter

– Det här känns helt magiskt, verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Tack vare drömprojektet kan vi skapa helt nya platser för gemenskap där idrotten når ut till målgrupper som vi inte når idag. Det tar oss närmare vår vision att göra segling tillgänglig för alla, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet. 
Drömprojektet vill ge ungdomar chansen att hitta nya idrotter och även ge dem kunskap om hur projekt genomförs. Likaså , hur man sätter mål, hur man jobbar tillsammans för att nå dem och hur man kommunicerar dem. Grundläggande kunskaper som är otroligt värdefulla inom idrotten men även i arbetslivet och något man har nytta av resten av livet. 
- Vi vill samtidigt, med hjälp av ungdomarna, lära oss hur vi skapar aktiviteter och bygger organisationer som är attraktiva för dem, eftersom det är tydligt att vi inte är tillräckligt bra på det idag.  
– Postkodlotteriets styrka är ju att föra samman grannar som tillsammans kan vinna men som samtidigt är med och gör världen bättre – både väldigt lokalt som i det här Drömprojektet eller alla Grannskapsinitiativs, och nationellt och internationellt, framhåller  Postkodlotteriets vd Anders Årbrandt. 
– Vår dröm är att göra segling tillgänglig för alla och i detta drömprojekt lär vi av varandra och skapar synergier. Vi hjälper varandra att lyckas, vi hjälper varandra skapa en bättre värld genom idrott, säger Marie Björling Duell. 
En ambition som  gäller alla förmånstagare.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.