En idrottsgala igen - trots restriktioner

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

I kväll ska vi genomföra den 23:e Idrottsgalan. Planeringen inför årets upplaga har minst sagt kantats av utmaningar. Precis som idrotten i stort har vi fått uppleva energin, glädjen och förväntan från en publik för att med kort varsel behöva ställa om helt. 

Mamma och tränare Helena Duplantis tillsammans med sonen Armand Duplantis under fjolårets Idrottsgala.

För snart en vecka sedan stod det klart att inget av de scenario vi planerat för skulle vara möjligt att hålla fast vid. På mindre än en vecka har vi tvingats ställa om. Allt – planering, tidsprogram, och kostnader. 

Blir det något kvar när vi tvingas avstå från fördrinkar, mingel och festligheter?

Jo, det bästa är kvar. 

Fantastiska prestationer ska belönas, vi ska prisa topp såväl som hylla bredd - det ska bli en stund att minnas för alla med sång och dans, skratt och gråt, samt en insamling för psykisk hälsa.

Det är en meny fylld av olika inslag. Alllt kryddat med kärleken till idrott.

En mängd frågor

Så sent som för en vecka sedan stod vi med en mängd frågor - desamma som hela idrottsvärlden saknar svar på. Går det att hålla arrangemanget? Klarar vi av det? Och inte minst, är det värt det? 

Ni får själva avgöra ikväll men jag kan i alla fall hävda att vi har gjort vårt allra yttersta för att få ihop denna hyllning av svensk idrott och summera det historiskt idrottsåret 2021.

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och de utökade restriktionerna har vi tagit beslut om att koncentrera årets upplaga av Idrottsgalan till själva prisceremonin och tv-sändningen. Det innebär att den traditionsenliga banketten, samt förminglet och efterfesten dessvärre uteblir.

Begränsat antal personer

Galan flyttas också från Avicii Arena till Annexet.Vi erbjuder ett begränsat antal personer att närvara som publik i en traditionell parkettsittning med väl tilltagna avstånd. Samtliga gäster måste uppvisa vaccinpass.

Personal som arbetar med arrangemanget måste uppvisa vaccinpass alternativt testa sig varje dag

P.S Om du av någon anledning skulle ha användning av några hundra kilo hjortkött eller blomsterdekorationer passande en bankett för 2000+ personer så är du välkomna att höra av dig

Stephan Rimér

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.