En idrottsgala igen - trots restriktioner

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

I kväll ska vi genomföra den 23:e Idrottsgalan. Planeringen inför årets upplaga har minst sagt kantats av utmaningar. Precis som idrotten i stort har vi fått uppleva energin, glädjen och förväntan från en publik för att med kort varsel behöva ställa om helt. 

Mamma och tränare Helena Duplantis tillsammans med sonen Armand Duplantis under fjolårets Idrottsgala.

För snart en vecka sedan stod det klart att inget av de scenario vi planerat för skulle vara möjligt att hålla fast vid. På mindre än en vecka har vi tvingats ställa om. Allt – planering, tidsprogram, och kostnader. 

Blir det något kvar när vi tvingas avstå från fördrinkar, mingel och festligheter?

Jo, det bästa är kvar. 

Fantastiska prestationer ska belönas, vi ska prisa topp såväl som hylla bredd - det ska bli en stund att minnas för alla med sång och dans, skratt och gråt, samt en insamling för psykisk hälsa.

Det är en meny fylld av olika inslag. Alllt kryddat med kärleken till idrott.

En mängd frågor

Så sent som för en vecka sedan stod vi med en mängd frågor - desamma som hela idrottsvärlden saknar svar på. Går det att hålla arrangemanget? Klarar vi av det? Och inte minst, är det värt det? 

Ni får själva avgöra ikväll men jag kan i alla fall hävda att vi har gjort vårt allra yttersta för att få ihop denna hyllning av svensk idrott och summera det historiskt idrottsåret 2021.

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och de utökade restriktionerna har vi tagit beslut om att koncentrera årets upplaga av Idrottsgalan till själva prisceremonin och tv-sändningen. Det innebär att den traditionsenliga banketten, samt förminglet och efterfesten dessvärre uteblir.

Begränsat antal personer

Galan flyttas också från Avicii Arena till Annexet.Vi erbjuder ett begränsat antal personer att närvara som publik i en traditionell parkettsittning med väl tilltagna avstånd. Samtliga gäster måste uppvisa vaccinpass.

Personal som arbetar med arrangemanget måste uppvisa vaccinpass alternativt testa sig varje dag

P.S Om du av någon anledning skulle ha användning av några hundra kilo hjortkött eller blomsterdekorationer passande en bankett för 2000+ personer så är du välkomna att höra av dig

Stephan Rimér

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.