Rajne Söderberg anmäld för ekobrott

Konflikten mellan Rajne Söderberg, förre tävlingsdirektören i DN Galan, och dagens tävlingsledning blir allt mera infekterad. Han sparkades i mars, misstänktes för ekonomiska brott och är nu anmäld till Ekobrottsmyndigheten.
Rajne Söderberg vid en introduktion av 100-meterlöparen Asafa Powell från Jamaica. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix /


Det är Stadionklubbarna som anmäler Rajne Söderberg och förklaringen är enligt Jan Kowalski, ordförande i Stadionklubbarna:

- Vi har haft en jurist som tittat på det som försigått under året.

Anmälan innehåller tre punkter:

  • Söderberg ska ha betalat ut pengar till sig själv efter att ha lämnat organisationen i våras.
  • Söderberg skrev ett kontrakt med Nike som innebar att sponsorn kunde säga upp avtalet ifall inte Söderberg var kvar i organisationen.
  • Söderberg ska ha tagit med sig en dator utan att lämna tillbaka den.

 

Finns en misstanke

Vad tror då Kowalski om utredningen?

- Det är inte vår sak att bedöma mer än att det det kan finnas misstanke om brott. Sen lämnar vi ärendet vidare till de som kan det här, säger Kowalski till SVT Sport.

Nike försvann och det gjorde också 6 miljoner kronor, pengar som den nya tävlingsledningen trodde var säkrade tre år framåt enligt avtalet.

Sparkades efter 24 år

Rajne Söderberg sparkades efter 24 år som tävlingsansvarig. Det blev ett bittert avsked och han saknar fortfarande en vettig förklaring.

Han är oförstående inför det som skedde den 13 mars när Stadionklubbarna hade årsmöte på Stadion i Stockholm.
Rajne Söderberg blev tvingad att lämna organisationen och med honom försvann flera andra ledande personer.

Mindre publik

DN Galan har tvingats bygga nytt och dessutom med mindre resurser. Konsekvensen blev att sommarens gala lockade mindre publik än på flera år.
Rajne Söderberg svarade redan för en dryg månad sedan på anklagelserna om ett felaktigt kontrakt:

- ”Det är en så kallad "Keyman-clause" som inte är helt ovanlig i sponsorsammanhang. Det är ganska vedertaget ute i Europa och övriga världen att det finns en sån här klausul i avtalen”, sa han och avsåg en slags garanti för att tävlingen utformades enligt villkor i kontraktet, bl a att tävlingsledningen är den samma som vid kontraktsskrivandet.

- Att bli påhoppad, inte känna sig betrodd och få beskedet som ett knivhugg i ryggen känns minst sagt tråkigt, säger Rajne Söderberg

Gösta (inte verifierad)

tors, 2012-11-22 18:04

1. Fokus?

Intressant sätt av Stadionklubbarnas nya styrelse att försöka flytta fokus från sitt eget misslyckande.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.