Den förlorade sonen återvänder

I skuggan av nybyggena i Stockholm är inte Göteborgs position som evenemangsstaden lika självklar längre. Nu värvas den förlorade sonen tillbaka. Göteborg rustar och tar upp kampen när Anders Albertsson lämnar Stockholm och återvänder till västkusten.
Göteborgs arenor efter det så kallade evenemangsstråket, men här är inte trängseln lika stor längre...
Annons

 

Göteborg, det är där det händer, har det hetat i många år. Toppartister, konserter, idrott av yppersta klass, stjärnor, men i dag stämmer det inte riktigt med verkligheten.

Scandinavium är ålderstiget och saknar mycket av det åskådarna önskar. Nya Ullevi står där i sin prakt, men inne på arenan ekar det tomt.  

Mycket diskussioner

Många har åsikter i Göteborg och så länge uppstår två andra unika arenor. Nya Göteborgs Arena, Ola Serneke och Nils Wigrens enorma skapelse, som blir landets första och största multiarena och samtidgt växer också Partille Arena, Sävehofs drömanläggning.

Men nu agerar Göteborgs stad, inte minst inför vetskapen att det handlar om stora pengar. Drygt 400 evenemang genomförs varje år med närmare 2 miljoner besökare. Allt med en väsentlig stor ekonomisk betydelse för hotell, restauranger och handel. 

Hos Got Event som har varit en motor för besöksnäringen lanseras en ny evenemangsavdelning. Ansvaret för vad som sker på tio arenor i stan får ett skärpt uppdrag att se till att det händer mera.

Han brinner för stan

Första åtgärden när Göteborg rustar – värva hem Anders Albertsson.

Göteborgaren som tidigare jobbade bl a som arenachef på Ullevi under flera år och i allra högsta grad var delaktig i vad som hände i stan. Men han valde att flytta till Stockholm och blev generalsekreterare hos Svenska Friidrottsförbundet. Nu är han tillbaka.

- Det känns jättekul att återvända till västkusten. Got Event är hemma för mig, det är där det händer, det är där det finns action och inte minst engagerade medarbetare, säger Anders Albertsson.

Han brinner för sitt Göteborg.

Kan sitt Göteborg

- Vi är väldigt glada att presentera Anders Albertsson som ansvarig för den nya avdelningen, säger vd Lotta Nibell och är mycket glad över att rekryteringen lyckades. 

Anders Albertsson är 49 år och har en gedigen erfarenhet av evenemang på högsta internationella nivå och ett stort kontaktnät inom både idrotts- och musikvärlden.  

Han är väl insatt i Got Events betydelse och han vet vad han till sitt förfogande - Ullevi, Scandinavium, Gamla Ullevi, Bravida Arena, Valhalla IP, Valhalla sporthallar, Frölundaborg samt Valhallabadet. Och tillgången till 125 medarbetare.

Thomas Ejderhov

SHL-giganten Färjestad, med nio SM-guld, upplever sin värsta kris sedan säsongen 1993-94.  En elfteplats i Elitserien gav då biljett till allsvenskt spel våren 1994  En ny tränarduo, Per Bäckman/Gunnar Johansson räddade kontraktet via kvalseger mot Boden med Niklas Wikegård i tränarbåset

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Vintern och snön är här med besked och intresset för längdskidåkning är stort runt om i landet. I Vasaloppsarenan är förhållandena just nu i det närmaste idealiska med ett snödjup på närmare metern uppe i Sälen och fina skidspår hela vägen till Mora. Organisationens arbete med att anpassa verksamheten och planera Vasaloppspåret i vinter pågår för fullt.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.