Den förlorade sonen återvänder

I skuggan av nybyggena i Stockholm är inte Göteborgs position som evenemangsstaden lika självklar längre. Nu värvas den förlorade sonen tillbaka. Göteborg rustar och tar upp kampen när Anders Albertsson lämnar Stockholm och återvänder till västkusten.
Göteborgs arenor efter det så kallade evenemangsstråket, men här är inte trängseln lika stor längre...

 

Göteborg, det är där det händer, har det hetat i många år. Toppartister, konserter, idrott av yppersta klass, stjärnor, men i dag stämmer det inte riktigt med verkligheten.

Scandinavium är ålderstiget och saknar mycket av det åskådarna önskar. Nya Ullevi står där i sin prakt, men inne på arenan ekar det tomt.  

Mycket diskussioner

Många har åsikter i Göteborg och så länge uppstår två andra unika arenor. Nya Göteborgs Arena, Ola Serneke och Nils Wigrens enorma skapelse, som blir landets första och största multiarena och samtidgt växer också Partille Arena, Sävehofs drömanläggning.

Men nu agerar Göteborgs stad, inte minst inför vetskapen att det handlar om stora pengar. Drygt 400 evenemang genomförs varje år med närmare 2 miljoner besökare. Allt med en väsentlig stor ekonomisk betydelse för hotell, restauranger och handel. 

Hos Got Event som har varit en motor för besöksnäringen lanseras en ny evenemangsavdelning. Ansvaret för vad som sker på tio arenor i stan får ett skärpt uppdrag att se till att det händer mera.

Han brinner för stan

Första åtgärden när Göteborg rustar – värva hem Anders Albertsson.

Göteborgaren som tidigare jobbade bl a som arenachef på Ullevi under flera år och i allra högsta grad var delaktig i vad som hände i stan. Men han valde att flytta till Stockholm och blev generalsekreterare hos Svenska Friidrottsförbundet. Nu är han tillbaka.

- Det känns jättekul att återvända till västkusten. Got Event är hemma för mig, det är där det händer, det är där det finns action och inte minst engagerade medarbetare, säger Anders Albertsson.

Han brinner för sitt Göteborg.

Kan sitt Göteborg

- Vi är väldigt glada att presentera Anders Albertsson som ansvarig för den nya avdelningen, säger vd Lotta Nibell och är mycket glad över att rekryteringen lyckades. 

Anders Albertsson är 49 år och har en gedigen erfarenhet av evenemang på högsta internationella nivå och ett stort kontaktnät inom både idrotts- och musikvärlden.  

Han är väl insatt i Got Events betydelse och han vet vad han till sitt förfogande - Ullevi, Scandinavium, Gamla Ullevi, Bravida Arena, Valhalla IP, Valhalla sporthallar, Frölundaborg samt Valhallabadet. Och tillgången till 125 medarbetare.

Thomas Ejderhov

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

Stockholms stad har bjudit stans alla SM -guldmedaljörer till en årlig guldfest i Stadshuset. 2020 fanns det 120 berättigade festdeltagare. Alla de svenska mästarna från 2020 firades och fick specialtillverkade medaljer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.