Den förlorade sonen återvänder

I skuggan av nybyggena i Stockholm är inte Göteborgs position som evenemangsstaden lika självklar längre. Nu värvas den förlorade sonen tillbaka. Göteborg rustar och tar upp kampen när Anders Albertsson lämnar Stockholm och återvänder till västkusten.
Göteborgs arenor efter det så kallade evenemangsstråket, men här är inte trängseln lika stor längre...
Annons

 

Göteborg, det är där det händer, har det hetat i många år. Toppartister, konserter, idrott av yppersta klass, stjärnor, men i dag stämmer det inte riktigt med verkligheten.

Scandinavium är ålderstiget och saknar mycket av det åskådarna önskar. Nya Ullevi står där i sin prakt, men inne på arenan ekar det tomt.  

Mycket diskussioner

Många har åsikter i Göteborg och så länge uppstår två andra unika arenor. Nya Göteborgs Arena, Ola Serneke och Nils Wigrens enorma skapelse, som blir landets första och största multiarena och samtidgt växer också Partille Arena, Sävehofs drömanläggning.

Men nu agerar Göteborgs stad, inte minst inför vetskapen att det handlar om stora pengar. Drygt 400 evenemang genomförs varje år med närmare 2 miljoner besökare. Allt med en väsentlig stor ekonomisk betydelse för hotell, restauranger och handel. 

Hos Got Event som har varit en motor för besöksnäringen lanseras en ny evenemangsavdelning. Ansvaret för vad som sker på tio arenor i stan får ett skärpt uppdrag att se till att det händer mera.

Han brinner för stan

Första åtgärden när Göteborg rustar – värva hem Anders Albertsson.

Göteborgaren som tidigare jobbade bl a som arenachef på Ullevi under flera år och i allra högsta grad var delaktig i vad som hände i stan. Men han valde att flytta till Stockholm och blev generalsekreterare hos Svenska Friidrottsförbundet. Nu är han tillbaka.

- Det känns jättekul att återvända till västkusten. Got Event är hemma för mig, det är där det händer, det är där det finns action och inte minst engagerade medarbetare, säger Anders Albertsson.

Han brinner för sitt Göteborg.

Kan sitt Göteborg

- Vi är väldigt glada att presentera Anders Albertsson som ansvarig för den nya avdelningen, säger vd Lotta Nibell och är mycket glad över att rekryteringen lyckades. 

Anders Albertsson är 49 år och har en gedigen erfarenhet av evenemang på högsta internationella nivå och ett stort kontaktnät inom både idrotts- och musikvärlden.  

Han är väl insatt i Got Events betydelse och han vet vad han till sitt förfogande - Ullevi, Scandinavium, Gamla Ullevi, Bravida Arena, Valhalla IP, Valhalla sporthallar, Frölundaborg samt Valhallabadet. Och tillgången till 125 medarbetare.

Thomas Ejderhov

Nästan 130 miljoner kronor kommer nu i coronastöd till knappt 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund  

Det är gott nog och skänker tröst för januari och februari, men fortfarande saknas besked från regeringen om mars

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

Trots att Sveriges kvinnliga idrottare gång på gång visar framgångsrika resultat så är forskningen på området kvinnors träning starkt eftersatt i förhållande till hur mycket forskning som bedrivs på mäns idrottande. Nu vill SOK förstärka resurserna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Prioritet Finans är en av idrotts-Sveriges största sponsorer. Nu har vd:n Nils Wiberg sagt ja till ytterligare en stor satsning. Han startar Team Prioritet som blir nästa steg i en strategi att finansiera idrotten via förebilder för att inspirera barn och unga till en aktiv livsstil. Ett antal individuella idrottare med potential är utvalda och först ut är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Enbart en av tio som ser skidor på tv är under 40 år, påvisar en undersökning, utförd på uppdrag av DN och gjord  av mediemätningstjänsten MMS.

En klar majoritet av tv-tittarna gillar skidor , ja egentligen all TV.-idrott, men det är de äldre.

Bekräftelsen från IFK Göteborg dröjer, men på onsdagseftermiddagen gick Sportbladet ut med att IFK Göteborg har klart med stjärnspelarna Marcus Berg och Oscar Wendt.

IFK Göteborg ska ha säkrat ytterligare två hemvändare som innebär att laget förstärks avsevärt.