Problemen växer i Östersund

Det är ingen måtta på motgångarna för krislaget Östersunds FK. Inte nog med att laget ligger hopplöst sist i allsvenskan. Nyligen rapporterades om ett underskott i ekonomin om 1,7 miljoner kronor. Nu framkommer att vd:n Michael Schahine har meddelat att han avgår.

Ordförande Mathias Rasteby får dra ett tungt lass i Östersunds FK.

– Jag har nått vägs ände med ÖFK och har sagt upp mig för klubben och föreningens bästa. Det är viktigt att en ny kraft kan komma in i ÖFK så snart som möjligt och arbeta vidare, meddelar Michael Schahine på klubbens hemsida.

Michael Schahine ska arbeta kvar tills en lösning är på plats, uppger ÖFK.

Nu uttalar sig klubbens ordförande Mathias Rasteby.

– Jag trodde nog att han skulle kriga på ett tag till. Han är ju en tävlingsmänniska, säger Rasteby.

- men det är tufft på riktigt att jobba med en allsvensk fotbollsklubb som lider av en historik som är jävligt jobbig. Så är det, säger Rasteby.

– Man ska inte glömma de år vi har bakom oss, både med minusresultat och förbrukat eget kapital. Lägg då på den här domen, transferförbudet och dessutom en pandemi. Det är klart att det är väldigt tuffa förutsättningar,

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.