Bo återvände till rötterna

Han gjorde vad många önskar göra – återvända till sina rötter. BoJohanson är född och uppvuxen i Sveg, men jobbet inom bankväsendet vägledde honom till Borås där han blev en stor och välkänd profil under nära 15 år. Nu har han återvänt till Härjedalen och har sagt ja til en plats inom Östersunds FK. 

Han ska ta rollen som Bollplank.

Stefan Andreasson och Bosse Johansson var ett radarteam i Elfsborg under många år. Här syns de på läktaren på Borås Arena tillsammma med förbundsorsförande Karl-Erik Nilsson.

Bosse Johansson var under 13 år ordförande och styrelseledamot i Elfsborg. Därtill hade han rollen som ordförande i Svensk Elitfotboll under tre år. Och var också vd för Sparbanken  Härad.

Han Har alltid pratat varmt om hembygden och när han fick tillfälle att flytta hem tog han chansen.

Inon  Östersunds FK fick man kännedom om Boj Jhanssons hemkomst och han tillfrågades om att bli ordförande i klubben.  Det förslaget nobbade Bo Johansson, men han kunde tänka sig att ändå hjälpa klubben.

Så när ÖFK har årsmöte den 3 mars är han nominerad med titeln ”Bollplank, för att atå til  tjänst för styrelsen som ska bygga ny organisation och framtidshopp.

En större förstärkning på ledarsidan hade klubben knappast hoppas på Han har en mängd rutin och kunskap efter åren i Borås, där han bidrog både till klubbens uppbyggnad och arenans tillkomst. 

Bosse är inte nominerad till styrelsen men kommer att vara ett bollplank för ÖFK och hjälpa styrelsen med olika frågor och även hjälpa till med kontakter inom fotbollssverige. Klubben har att jobba med ett underskott på 20 bmiiljoner kr.

Fakta

BoJohanssons uppdrag inom fotbollen:

– Ordförande under 13 år (2005-2018), innan dess styrelseledamot under ett år

– Ledamot Borås Arena AB:s styrelse 2003-2004.

– Föreningens första (och enda) Hedersordförande från och med 2018.

- Ordförande i Svensk Elitfotboll 2005-08.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ytterligheternas klubb – FC Barcelona. Tidigt i våras framkom uppgifter om att klubben hade runt 10 miljarder i skulder. Nu redovisar klubbens styrande en sensationell vinst på 1 miljard - trots spelarköp på nära 2 miljarder blev det en vinst på 98 miljoner euro, motsvarande cirka 1miljard svenska kronor, enligt klubbens pressmeddelande.

Höjningen av styrräntan med en hel procent till 1,75 sänder kalla kårar till SHL-lagen och underliggande ligor.

 Visserligen talar riksbankchefen Stefan Ingves om en ”mild inbromsning av ekonomin”, andra som Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Robert Boije, chefsekonom på SBAB, beskriver höjningen som  en ”räntesmocka”. Det påverkar hockeypublikens plånbok.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.