Bo återvände till rötterna

Han gjorde vad många önskar göra – återvända till sina rötter. BoJohanson är född och uppvuxen i Sveg, men jobbet inom bankväsendet vägledde honom till Borås där han blev en stor och välkänd profil under nära 15 år. Nu har han återvänt till Härjedalen och har sagt ja til en plats inom Östersunds FK. 

Han ska ta rollen som Bollplank.

Stefan Andreasson och Bosse Johansson var ett radarteam i Elfsborg under många år. Här syns de på läktaren på Borås Arena tillsammma med förbundsorsförande Karl-Erik Nilsson.

Bosse Johansson var under 13 år ordförande och styrelseledamot i Elfsborg. Därtill hade han rollen som ordförande i Svensk Elitfotboll under tre år. Och var också vd för Sparbanken  Härad.

Han Har alltid pratat varmt om hembygden och när han fick tillfälle att flytta hem tog han chansen.

Inon  Östersunds FK fick man kännedom om Boj Jhanssons hemkomst och han tillfrågades om att bli ordförande i klubben.  Det förslaget nobbade Bo Johansson, men han kunde tänka sig att ändå hjälpa klubben.

Så när ÖFK har årsmöte den 3 mars är han nominerad med titeln ”Bollplank, för att atå til  tjänst för styrelsen som ska bygga ny organisation och framtidshopp.

En större förstärkning på ledarsidan hade klubben knappast hoppas på Han har en mängd rutin och kunskap efter åren i Borås, där han bidrog både till klubbens uppbyggnad och arenans tillkomst. 

Bosse är inte nominerad till styrelsen men kommer att vara ett bollplank för ÖFK och hjälpa styrelsen med olika frågor och även hjälpa till med kontakter inom fotbollssverige. Klubben har att jobba med ett underskott på 20 bmiiljoner kr.

Fakta

BoJohanssons uppdrag inom fotbollen:

– Ordförande under 13 år (2005-2018), innan dess styrelseledamot under ett år

– Ledamot Borås Arena AB:s styrelse 2003-2004.

– Föreningens första (och enda) Hedersordförande från och med 2018.

- Ordförande i Svensk Elitfotboll 2005-08.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.