Aldrig har så många sagt nej

Tisdag morgon samlas längdlandslaget i Falun och drar i gång försäsongsträningen. Men utan, Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn. Dessutom har Charlotte Kalla slutat

De kommer inte vara en del av landslaget som ska träna tillsammans mot VM.

Även Maja Maja Dahlqvist nobbar landslaget. Trots förhandlingsr kunde inte förbundet komma överens med åkarna.

Förbundet har under den senaste tiden haft dialoger med de aktiva om avtalet och gjort både ekonomiska och kommersiella förbättringar. Men de kommer inte överens. Nu finns uppenbarligen inte mer att göra utan att det skulle påverka helhetsplanen för laget.

– Vi har en tydlig bild av det framgångskoncept som ligger bakom hur Sverige har fått fram världens bästa damlag genom den utveckling vi haft under de senaste åren. Jag tycker att det är trist att tjejerna inte vill vara en del av landslaget, säger Lars Öberg, längdchef.

Laget betyder mycket

– vi ser att just vår landslagsmodell verkligen har varit en starkt bidragande effekt till framgångarna.

Längdskidåkning är en individuell idrott men lagbygget spelar en viktig roll för de individuella resultaten och idrottens återväxt. Skidförbundets främsta uppgift är att skapa goda förutsättningar för så många som möjligt att nå sin fulla potential. 

Idag har förbundet tre seniora träningsgrupper som stöttar och utmanar varandra på läger och samlingar. Den som blir antagen i en landslagstrupp startar ofta utan eller med ett litet kommersiellt värde som byggs upp över tid med egna insatser och förbundets stöd. 

Hela modellen bygger på att man vill vara med och är beredd att ge tillbaka och vara en del av att utveckla de som kommer underifrån.

– Vår styrka är, och har varit, att vi som lag håller ihop och jobbar tillsammans mot ett uppsatt mål och det är vi stolta över. Vi har kommit dit vi är idag för att vi har varit konsekventa i vårt upplägg och har starka sponsorer som liksom oss, tror på och stöttar upplägget fullt ut. 

"Trista besked"

– Även om beskedet är trist så kommer det ge oss möjligheter att ge andra chansen att ta nästa kliv i sin utveckling. Vi har många talanger som är redo att utmana och får de chansen att mäta sig med de bästa och rätt support så är jag övertygad om att det kommer göra oss ännu starkare kommande säsonger. 

– Vår gemensamma strävan är att göra bra saker ännu bättre och i ett lag handlar det hela tiden om att inspirera och utveckla varandra till att bli vårt bästa jag, säger Lars Öberg. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Golfens världstvåa, 28-årige australiern  Cam Smith är senast i raden att ansluta till Saudi-uppbackade LIV-touren. Enligt uppgifter i engelska The Telegraph är kontraktet redan underskrivet, avtalet är värt minst 100 miljoner dollar, eller en miljard svenska kronor – till Smith.

Smith har under 2022 vunnit PGA-tourens prestigetunga The Players och senast British Open.  Mot den bakgrunden kan 100 miljoner dollar vara i underkant uppger The Telegraph.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.