Från USA ska han bidra i Tre Kronor

Våren 2021 kallades tidigare elitspelaren, backen Josef Boumedienne, 44 år, in för att rädda Brynäs kvar i SHL. Uppdraget lyckades, tillsammans med förre Djurgårds-spelaren, Nisse Ekman, skickades HV 71 till Hockeyallsvenskan efter stor kvaldramatik.

Nu har ”Bom-Bom” ett nytt uppdrag, att bistå Tre Kronors nye förbundskapten Sam Hallam, med scouting och kontakter med de över 100-talet svenska spelare som finns i olika ligor Kanada och USA. 

Josef Boumedienne blir ny i Tre kronors ledning

Det är på Sams förslag som ”Bom-Bom” ges titeln ”assistent general manager”, kontraktet gäller över OS i Turin 2026.  Han ska medverka, i mån av tid, vid Eurohockey turneringar samt ingå i ledarstaben vid kommande mästerskap, utöver VM även Canada Cup som finns på idéstadiet mellan det internationella förbundet, IIHF och NHL-organisationen .

-Jag är tacksam över möjligheten att få representera Tre Kronor, det finaste vi har i svensk ishockey. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med Sam Hallam och dela erfarenheter med honom, säger Josef Boumedienna till förbundets hemsida.

Imponerande cv

Han arbetar för närvarande med scouting för NHL-laget Columbus där han också är bosatt. Uppdraget i Columbus är balanserat med den nya tjänsten hos förbundet. 

Josef Boumedienne har ett imponerande CV som aktiv med spel i flera ligor, bland annat  NHL, AHL, och  finska SM-liiga där han blev mästare med Tappara. Han har dubbelt medborgarskap då hans far är från Finland.  2006 gjorde han tre matcher med Tre Kronor. I elitserien (SHL) representerade han Södertälje i slutet av 1990-talet.

Han är jämnårig med Sam Hallam och fanns tidigt i dennes byggande av det nya Tre Kronor.

Ny är också Anders Lundberg, 39 år, från Vännäs utanför Umeå, och nu upphöjd till landslagschef och general manager för Tre Kronor. Det här är hans femte position på förbundsnivå sedan 2013 då han anställdes som hockeykonsulent med Västerbotten som område.

- Det var i kölvattnet efter VM 2013 och ekonomin var inte den bästa. Jag hann aldrig börja som konsulent, fick i stället en roll med inriktning på tränarutbildning.

-Sedan har det rullat på, senast med ansvar för spelutveckling, berättar Anders.

Klok lösning med Josef

-Självklart är vi inom förbundet glada över Josef nu blir en del av Tre Kronors ledarstab, och att alla frågor är lösta med Columbus rörande hans engagemang hos oss, betonar Anders Lundberg.

Tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv kunde ha önskat sig en större entusiasm från NHL-spelare när han samlade VM-laget Åbo i våras. Återbuden var många, även om skador och olyckliga kontraktssituationer bidrog till det svala intresset.

Förbundet, och Sam Hallam, hoppas förstås att Boumedienne ska lösa upp  de knutar, som eventuellt kan finnas i dialogen med svensk ishockey.

Till ny assistent till Sam Hallam är sedan tidigare Stefan Klockare, kontrakterad. Han är väl etablerad i svensk ishockey och kommer närmast från en tränarroll i Örebros SHL-lag.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.