Från USA ska han bidra i Tre Kronor

Våren 2021 kallades tidigare elitspelaren, backen Josef Boumedienne, 44 år, in för att rädda Brynäs kvar i SHL. Uppdraget lyckades, tillsammans med förre Djurgårds-spelaren, Nisse Ekman, skickades HV 71 till Hockeyallsvenskan efter stor kvaldramatik.

Nu har ”Bom-Bom” ett nytt uppdrag, att bistå Tre Kronors nye förbundskapten Sam Hallam, med scouting och kontakter med de över 100-talet svenska spelare som finns i olika ligor Kanada och USA. 

Josef Boumedienne blir ny i Tre kronors ledning

Det är på Sams förslag som ”Bom-Bom” ges titeln ”assistent general manager”, kontraktet gäller över OS i Turin 2026.  Han ska medverka, i mån av tid, vid Eurohockey turneringar samt ingå i ledarstaben vid kommande mästerskap, utöver VM även Canada Cup som finns på idéstadiet mellan det internationella förbundet, IIHF och NHL-organisationen .

-Jag är tacksam över möjligheten att få representera Tre Kronor, det finaste vi har i svensk ishockey. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med Sam Hallam och dela erfarenheter med honom, säger Josef Boumedienna till förbundets hemsida.

Imponerande cv

Han arbetar för närvarande med scouting för NHL-laget Columbus där han också är bosatt. Uppdraget i Columbus är balanserat med den nya tjänsten hos förbundet. 

Josef Boumedienne har ett imponerande CV som aktiv med spel i flera ligor, bland annat  NHL, AHL, och  finska SM-liiga där han blev mästare med Tappara. Han har dubbelt medborgarskap då hans far är från Finland.  2006 gjorde han tre matcher med Tre Kronor. I elitserien (SHL) representerade han Södertälje i slutet av 1990-talet.

Han är jämnårig med Sam Hallam och fanns tidigt i dennes byggande av det nya Tre Kronor.

Ny är också Anders Lundberg, 39 år, från Vännäs utanför Umeå, och nu upphöjd till landslagschef och general manager för Tre Kronor. Det här är hans femte position på förbundsnivå sedan 2013 då han anställdes som hockeykonsulent med Västerbotten som område.

- Det var i kölvattnet efter VM 2013 och ekonomin var inte den bästa. Jag hann aldrig börja som konsulent, fick i stället en roll med inriktning på tränarutbildning.

-Sedan har det rullat på, senast med ansvar för spelutveckling, berättar Anders.

Klok lösning med Josef

-Självklart är vi inom förbundet glada över Josef nu blir en del av Tre Kronors ledarstab, och att alla frågor är lösta med Columbus rörande hans engagemang hos oss, betonar Anders Lundberg.

Tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv kunde ha önskat sig en större entusiasm från NHL-spelare när han samlade VM-laget Åbo i våras. Återbuden var många, även om skador och olyckliga kontraktssituationer bidrog till det svala intresset.

Förbundet, och Sam Hallam, hoppas förstås att Boumedienne ska lösa upp  de knutar, som eventuellt kan finnas i dialogen med svensk ishockey.

Till ny assistent till Sam Hallam är sedan tidigare Stefan Klockare, kontrakterad. Han är väl etablerad i svensk ishockey och kommer närmast från en tränarroll i Örebros SHL-lag.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.