Från USA ska han bidra i Tre Kronor

Våren 2021 kallades tidigare elitspelaren, backen Josef Boumedienne, 44 år, in för att rädda Brynäs kvar i SHL. Uppdraget lyckades, tillsammans med förre Djurgårds-spelaren, Nisse Ekman, skickades HV 71 till Hockeyallsvenskan efter stor kvaldramatik.

Nu har ”Bom-Bom” ett nytt uppdrag, att bistå Tre Kronors nye förbundskapten Sam Hallam, med scouting och kontakter med de över 100-talet svenska spelare som finns i olika ligor Kanada och USA. 

Josef Boumedienne blir ny i Tre kronors ledning

Det är på Sams förslag som ”Bom-Bom” ges titeln ”assistent general manager”, kontraktet gäller över OS i Turin 2026.  Han ska medverka, i mån av tid, vid Eurohockey turneringar samt ingå i ledarstaben vid kommande mästerskap, utöver VM även Canada Cup som finns på idéstadiet mellan det internationella förbundet, IIHF och NHL-organisationen .

-Jag är tacksam över möjligheten att få representera Tre Kronor, det finaste vi har i svensk ishockey. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med Sam Hallam och dela erfarenheter med honom, säger Josef Boumedienna till förbundets hemsida.

Imponerande cv

Han arbetar för närvarande med scouting för NHL-laget Columbus där han också är bosatt. Uppdraget i Columbus är balanserat med den nya tjänsten hos förbundet. 

Josef Boumedienne har ett imponerande CV som aktiv med spel i flera ligor, bland annat  NHL, AHL, och  finska SM-liiga där han blev mästare med Tappara. Han har dubbelt medborgarskap då hans far är från Finland.  2006 gjorde han tre matcher med Tre Kronor. I elitserien (SHL) representerade han Södertälje i slutet av 1990-talet.

Han är jämnårig med Sam Hallam och fanns tidigt i dennes byggande av det nya Tre Kronor.

Ny är också Anders Lundberg, 39 år, från Vännäs utanför Umeå, och nu upphöjd till landslagschef och general manager för Tre Kronor. Det här är hans femte position på förbundsnivå sedan 2013 då han anställdes som hockeykonsulent med Västerbotten som område.

- Det var i kölvattnet efter VM 2013 och ekonomin var inte den bästa. Jag hann aldrig börja som konsulent, fick i stället en roll med inriktning på tränarutbildning.

-Sedan har det rullat på, senast med ansvar för spelutveckling, berättar Anders.

Klok lösning med Josef

-Självklart är vi inom förbundet glada över Josef nu blir en del av Tre Kronors ledarstab, och att alla frågor är lösta med Columbus rörande hans engagemang hos oss, betonar Anders Lundberg.

Tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv kunde ha önskat sig en större entusiasm från NHL-spelare när han samlade VM-laget Åbo i våras. Återbuden var många, även om skador och olyckliga kontraktssituationer bidrog till det svala intresset.

Förbundet, och Sam Hallam, hoppas förstås att Boumedienne ska lösa upp  de knutar, som eventuellt kan finnas i dialogen med svensk ishockey.

Till ny assistent till Sam Hallam är sedan tidigare Stefan Klockare, kontrakterad. Han är väl etablerad i svensk ishockey och kommer närmast från en tränarroll i Örebros SHL-lag.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.