Från USA ska han bidra i Tre Kronor

Våren 2021 kallades tidigare elitspelaren, backen Josef Boumedienne, 44 år, in för att rädda Brynäs kvar i SHL. Uppdraget lyckades, tillsammans med förre Djurgårds-spelaren, Nisse Ekman, skickades HV 71 till Hockeyallsvenskan efter stor kvaldramatik.

Nu har ”Bom-Bom” ett nytt uppdrag, att bistå Tre Kronors nye förbundskapten Sam Hallam, med scouting och kontakter med de över 100-talet svenska spelare som finns i olika ligor Kanada och USA. 

Josef Boumedienne blir ny i Tre kronors ledning

Det är på Sams förslag som ”Bom-Bom” ges titeln ”assistent general manager”, kontraktet gäller över OS i Turin 2026.  Han ska medverka, i mån av tid, vid Eurohockey turneringar samt ingå i ledarstaben vid kommande mästerskap, utöver VM även Canada Cup som finns på idéstadiet mellan det internationella förbundet, IIHF och NHL-organisationen .

-Jag är tacksam över möjligheten att få representera Tre Kronor, det finaste vi har i svensk ishockey. Det ska bli väldigt spännande att få arbeta med Sam Hallam och dela erfarenheter med honom, säger Josef Boumedienna till förbundets hemsida.

Imponerande cv

Han arbetar för närvarande med scouting för NHL-laget Columbus där han också är bosatt. Uppdraget i Columbus är balanserat med den nya tjänsten hos förbundet. 

Josef Boumedienne har ett imponerande CV som aktiv med spel i flera ligor, bland annat  NHL, AHL, och  finska SM-liiga där han blev mästare med Tappara. Han har dubbelt medborgarskap då hans far är från Finland.  2006 gjorde han tre matcher med Tre Kronor. I elitserien (SHL) representerade han Södertälje i slutet av 1990-talet.

Han är jämnårig med Sam Hallam och fanns tidigt i dennes byggande av det nya Tre Kronor.

Ny är också Anders Lundberg, 39 år, från Vännäs utanför Umeå, och nu upphöjd till landslagschef och general manager för Tre Kronor. Det här är hans femte position på förbundsnivå sedan 2013 då han anställdes som hockeykonsulent med Västerbotten som område.

- Det var i kölvattnet efter VM 2013 och ekonomin var inte den bästa. Jag hann aldrig börja som konsulent, fick i stället en roll med inriktning på tränarutbildning.

-Sedan har det rullat på, senast med ansvar för spelutveckling, berättar Anders.

Klok lösning med Josef

-Självklart är vi inom förbundet glada över Josef nu blir en del av Tre Kronors ledarstab, och att alla frågor är lösta med Columbus rörande hans engagemang hos oss, betonar Anders Lundberg.

Tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv kunde ha önskat sig en större entusiasm från NHL-spelare när han samlade VM-laget Åbo i våras. Återbuden var många, även om skador och olyckliga kontraktssituationer bidrog till det svala intresset.

Förbundet, och Sam Hallam, hoppas förstås att Boumedienne ska lösa upp  de knutar, som eventuellt kan finnas i dialogen med svensk ishockey.

Till ny assistent till Sam Hallam är sedan tidigare Stefan Klockare, kontrakterad. Han är väl etablerad i svensk ishockey och kommer närmast från en tränarroll i Örebros SHL-lag.

KJELL NILSSON

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Golfförbundet slår nu tillbaka mot techbolaget Sweetspots klagan hos Kokurrensverket gällande förbundets it-system GIT. 

Klagomålet avser missbruk av dominerade ställning, Sweetspot anser att klubbarna inte själva kan välja det it-system de vill använda.

Bo Bengtsson, biträdande generalsekreterare och stabschef på SGF, konstaterar inledningsvis att SGF alltid varit noga med att följa relevant lagstiftning.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.