Karl-Erik agerade i sin favoritklubb

Stormen har bedarrat. Då kommer förre fotbollsbasen och RF-ordförande Karl-Erik Nilsson ut ur dimmorna. Han valde att framträda vid ett möte i Svensk Elitfotbolls regi.

Ni kan historien. Hur Karl-Erik efter att ha avslutat sina år som ordförande i Svenska Fotbollförbundet blev rekryterad som ordförande i RF. Det hann gå några veckor innan det där olyckliga mötet där han hade rollen som vicepresident i Uefas exekutivkommitté.

Och från det kom uppgifter att han röstade för att tillåta ryska U17-lag i Uefa:s turneringar. I motsats till besluten i Svenska Fotbollförbundets och Riksidrottsförbundets linje.

Han själv hävdade senare att det i Uefa inte gällde beslut utan rekommendationer till en utredning.

Men det blev ett herrans liv. Karl-Erik fann ingen nåd och inte blev det bättre av att  uefa senare reviderade händelserna och Uefa meddelade att ryska U17-lag inte tillåts delta  i internationella turneringar.

Men det var så dags då…Karl-Erik Nilsson redan tackat för sig och sagt ifrån om RF-uppdraget.

Under de efterföljande veckorna vägrade han att ställa upp på intervjuer. 

Dimman runt händelseförloppet lättade inte och han undvek mera offentlighet.

Det end som framkom var via ett pressmeddelande:

” Det är ett mycket svårt beslut att nu välja att stiga åt sidan. Men eftersom det har visat sig svårt att kombinera mina två roller och att det kan påverka förtroendet för mig och svensk idrott väljer jag ändå att göra det” hette det i samband med att han lämnade RF”.

Men så plötsligt, nu i veckan, medverkade han, i rollen som ideell idrottsledare hemma vid ett möte i Uddevalla under rubriken ” nyklubbsintroduktion” hemma i sitt IK Odddevold, där han har  en roll som suppleant.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Orienteringens paradnummer O-ringen,  tidigare 5-dagars,  är i högsta grad en kommunal angelägenhet. Oskarshamns kommun, cirka 27 000 invånare  varav 19 000 i tätorten och de senaste åren uppmärksammat för sitt SHL-lag i ishockey,  satsar 7,5 miljoner kronor på nästa veckas jakt efter kontroller i skogarna längs Smålandskusten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.