Stjärnor lägger bud på engelsk klubb

Henrik Larsson och flera välkända fotbollsprofiler vill bli ägare och  huvudpersonerna i en engelsk fotbollsklubb.

Agenten Rob Jansen bekräftar nu att "Henke" är en del av ett konsortium - som gör ett nytt försök att ta över en klubb.

Senaste , (sista?) jobbet inom svensk fotboll hade Henke Larsson i Helsingborg 2019. Foto: Naina Helén Jåma / TT

- Vi håller på att köpa en klubb i England, säger Jansen i podden "KieftJansenEgmondGijp".

Fotbollsagenten Rob Jansen går ut, i en podcast med auppgiften att Henrik Larsson, Roald Koeman, Liverpool-ikonen Dirk Kuyt och Arsenal-legendaren Dennis Bergkamp har gått ihop för att köpa en engelsk klubb, enligt Fotbollskanalen. 

- En klubb i England. Jag får inte säga vilken klubb än. Jag kan säga vilken grupp vi ska göra det med. Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Henrik Larsson och Dirk Kuyt, säger Jansen i podcasten.

Henrik har inte sedan 2021 varit knuten till någon klubb. Då var han assisterande tränare till  Ronald Koeman i Barcelona, enligt en två-årig uppgörelse.

Numera är det sonen Jodan, som förekommer mest i media.

Jansen är fåordig:

- Det rör sig om en klubb på tredje- eller fjärdenivån i England, är allt vad han kommenterar uppgifterna.

- Vi tittar på League Two och League One. Vi gör det här med några människor runt omkring oss och vi har även finansiärer. Det behöver inte vara i London. 

Jansen hävdar också att Larsson kan bli huvudtränare i klubben.

- Planen är att leda fotbollsklubben i ordets vidaste bemärkelse. Så som vi tycker att det ska vara. Utbildningar, gästfrihet, merchandising, marknadsföring, allt. Vi har en grupp och kanske blir det en eller två till, är kommentarer somFtbollskanalen fått tillgång till. 

- De namn jag nämner ska att göra ett visst jobb inom klubben. Henrik Larsson skulle vilja bli huvudtränare. Bergkamp ska inrätta akademin. Och Koeman tar ansvar försina saker.

Koeman är i dag förbundskapten för Nederländernas landslag, och Jansen betonaratt det inte finns någon form av intressekonflikt. 

- Vi kontrollerar om det är tillåtet enligt regelverket, men i princip ska det vara tillåtet.

Under 2019 rapporterade även The Athletic att Larsson, Bergkamp och Kuyt, med Koeman som rådgivare, ville köpa den engelska League One-klubben Wycombe Wanderers. Men slutligen nådde parterna inte fram till en uppgörelse..

Koeman uttalade sig då om att det är en dröm för "Henke" och de andra två före detta spelarna att köpa och vara aktiva i en klubb.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.