Jons första dag på nya jobbet

Plötsligt stod han där, fotbollslegionärensom har upplevt det mesta som spelare,, men också som ledare. Nu väntar nya  prövningar för den 47-årige dansken. Till att börja med fredagens hastigt påkallade presskonferens med svensk media.
Jon Dahl Tomasson betonade starkt i en charmoffensiv hur han känner förväntan och visade också en mycket positiv och lyhörd  sida av sig själv som en kontrast tilluppgifterna attt han är tuff och krävande.
Men nu ansträngde han sig för att göra det bästa av situationen - och vem hade inte gjort det i samma position...
Presskonferensen kom till mycket hastigt. Det var ju synnerligen lämpligt eftersom Jon Dahl Tomasson var i stan, på sin första arbetsdag hos sin nya arbetsgivare. Svenska Fotbollförbundet betalar hans lön under minst två år. VM i USA, Mexiko och Kanada, där är det tänkt att Sverige ska vara med. Det är ett uttalat krav, annars sitter Jon löst. Foto: Jessica Gow, TT

 

Det har varit  en tid av frågor och svar mellan parterna.  Han medgav också:
– Vi har pratat sen innan jul. 
- Situationen i Blackburn var då lite annorlunda. Men jag fick den perfekta känslan direkt att jag ville vara en del av den här resan. Samtalen vi haft var oerhört positiva och jag fick en ”wow-känsla” att jag verkligen vill vara med.
Och så betonade han;
– Min uppgift är att skapa en internationell fotbollsidentitet med offensivt tänk. En utmaning som jag verkligen älskar, sa en leende Tomasson.
Han klargjorde också:
– Jag kommer inte att prata svenska, för jag vill bli förstådd. Alla skulle inte förstå om jag pratade danska. Och om jag skulle försöka prata svenska... Det hade varit en mardröm, sa han och lockade fram skratt hos åhörarna.
Det var inte heller några problem att ställa upp på bilder med en svensk landslagströja och då fick hann assistans av förbundets ansvariga, generalsekreteraren Andrea Möllerberg och fotbollschefen Kim Kim Källström.
Det är de två som ligger bakom lanseringen av Jon och som slutligen kom överens med honom.
Han passade på att betona sin kommande stil på landslaget:
– Jag vill skapa en "internationell fotbollsidentitet”, ett underhållande landslag. Och få fansen att älska landslaget.
Så där, han kommer inte bo i Sverige, och han blir sällsynt gäst på förbundskansliet i Solna, men från denna fredag har han en ny arbetsgivare. Och många kommer att följa och ha åsikter om hans prestationer
- Det behövs tålamod och det finns gupp på vägen. Men slutmålet är att vi ska komma dit. Till framgång, alltså.
Portugal borta den 21 mars, då ska han börja forma landslaget. 
Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.