"Jag, en vanlig arbetargrabb..."

Han är en av våra största, om  inte den allra främste. Efter mer än två decennier som hockeyproffs är Mats Sundin redo att berätta sin historia och Bookmark förlag har fått förtroendet att ge ut boken i Sverige. Hockeystjärnan och legendaren släpper sin efterlängtade självbiografi i höst. 

Åtskilliga gånger har Mats Sundin hyllats för sina prestationer på isen. Foto: Ludvig Thunman / TT

- När jag började skriva min självbiografi ville jag ville att den skulle handla om mer än bara hockey, betonar Mats  

- Jag har spelat 18 säsonger i NHL, så hockey är tveklöst ryggraden, men min berättelse handlar också om ett barn som växte upp i Sverige med arbetarklassföräldrar, ett barn som aldrig kunde drömma om att en dag hitta ett hem långt borta i Toronto."
 Mats Sundin skrev historia när han som förste europeiska spelare som rankades som NHL:s främste av alla spelare iNHL1989. Han är också den europeiska spelare som varit kapten i Toronto Maple Leafs allra längst och den som gjort flest mål och samlat flest poäng i ligan. Han har varit en nyckelspelare i det svenska landslaget och medverkat i tre vinter-OS där han var en avgörande faktor bakom det olympiska guldet 2006.  En makalös karriär kröntes  när han 2012 valdes n i Hockey Hall of Fame.
I självbiografin berättar Mats Sundin för första gången om vägen till framgången. Från barndomen i Bromma och tiden som spelare i Djurgården till livet som proffs på andra sidan Atlanten, där han gjorde totalt ofattbara 1300 matcher(!). Han avslöjar hur snacket gått i omklädningsrummen och tipsen han fått från spelare som Börje Salming, Joe Sakic, Tie Domi och Guy Lafleur. Boken innehåller aldrig tidigare publicerade bilder och avslöjar varför han valt att spela som #13.
"Vi är stolta över att ge ut biografin för en av Sveriges största idrottslegendarer", säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson. "Mats Sundin är en stor inspiration för många och hans berättelse intressant på flera olika plan."
Mats Sundins självbiografi är skriven tillsammans med Amy Stuart som är en bästsäljande författare tillika en av de få kvinnliga chefscoacherna i världens största ungdomshockeyliga. Boken släpps samtidigt på Bookmark förlag i Sverige och på Simon & Schuster i Kanada. För översättning till svenska står Cecilia Berglund Barklem.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.