Företräder nyvalde RF-ordföranden, Karl-Erik Nilsson, den svenska idrottsrörelsen med 73 medlemsförbund, eller fotbollens UEFA, europaorganisationen?
Han är vice ordförande i UEFA, ett uppdrag som har följt med hans tidigare roll i Svenska Fotbollförbundet, en post han lämnade vid SvFF:s årsmöte i juni i år.
Frågan måste ställas efter brittiska SKY:s uppgifter att Karl-Erik vid en UEFA-sittning röstat för att släppa in Ryssland i nästa års flick-EM Sverige i maj.
Svenska institutets senaste rapport föranleder intressanta frågor, i synnerhet vilken bild vill vi som svenskar bli kända för i världen?
Koranbränningar eller världens bästa fotbollslandslag?
Gängkriminalitet eller Mondo Duplantis?
Hade verkligen herrarna accepterat det? Eller ens behövt fundera över att acceptera det? Nä jag tror inte det.
Världens högst rankade fotbollslandslag, de svenska damerna, spelar OS-kval, jämte turneringen Nations League. Första matchen spelades hemma mot Spanien, fyllda läktare, pompa och ståhej. Stort stöd från supportrarna!
Andra matchen spelas i en italiensk mycket liten stad nästan tre timmars bilresa söder om Rom - i en anspråslös arena...
Han har fått mycket skit – av folk som uttrycker sig i affekt eller som inte vet. Marcus Berg är en av 2000-talets bästa svenska fotbollsanfallare.
Jag ska berätta varför.
Jag har nu läst Noa Bachners intervju i Expressen med Svenska Fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt. Jag blir både förbannad och skrämd.
Dock inte överraskad. Jag varnade före ordförandevalet för att Reinfeldt inte var rätt man för uppdraget, att han redan hade ett för späckat schema, att han inte insåg att jobbet med ett förbund som behöver restaureras, var på heltid.
Har friidrotten råd att arrangera stora tävlingar så läge till?
: Vi lever i en tid där allt färre människor ställer upp och bjuder på sin egen fritid för idrottens skull. Därför måste man sig ställa frågan: -Har friidrotten verkligen råd att i framtiden?
Om det efter en konkurs i företagsvärlden börjar strula aldrig så lite och motigheterna hopar sig kommer kommentaren ” det sitter i väggarna”.
Klassiska Helsingborgs IF ligger på nedflyttningsplats när det återstår åtta omgångar i Superettan. Där gäller något liknande som bland företag.
Tredje divisionen kan komma med lika stor närhet som ”tur-färjan” till Helsingör. Föreningen har tvingats tillbringa fyra år (1987-89) utöver de 69 allsvenska säsongerna. När HIF återkom i högsta serien 1992 hade ökenvandringen pågått i 24 år.
Sitter och lusläser regeringsförklaringen från den regering som skulle göra ett s.k. paradigmskifte. Ett sådant skulle bla betyda att verkligen satsa på idrotten efter några år av nonchalans från socialdemokratiska regeringar.
Det här är det enda vi nu kan läsa:
"Fritidskortet är en viktig satsning på barns och ungdomars möjlighet till meningsfull aktivitet och samhörighet. I fotbollslaget och dansgruppen skapas alternativ till gängens gemenskap."
Riksidrottsförbundet rapporterar att var fjärde idrottsförening tvingas tacka nej till nya medlemmar på grund av platsbrist och därmed tider!.
Antal träningstider som motsvarar efterfrågan minskar i alltför snabb takt. De anläggningar som redan finns är dessutom i stort behov av omvårdnad.
Vilka som drabbas hårdast? Vår unga generation.
Låt oss backa några månader. Det är final i Champions League efter att Europas stora fotbollsklubbar i många månader försökt erövra trofén, först i gruppspel, sedan i cup-form. Men det är ingen Goliat som vinner, utan en liten David men en innovativ slunga i bältet.
Bevaka innehållet från Idrottens Affärer med RSS.
© Idrottens Affärer 2001-2021. Citera oss gärna men ange källa. Allt material skyddas av upphovsrättslagen (1960:729).