Lagkamraterna samlade till värvning

Medlemmarna, och därmed både fans och spelare, har bidragit till att Brynäs kunde värva Jonas Nordquist från Frölunda. När pengar saknades för att finansiera en övergång fick klubben hjälp.

Med brevet till alla medlemmar följde ett inbetalningskort och tanken från klubbledningen var att ett par hundra kronor, eller gärna mera, från ett antal sympatisörer skulle lösa affären. Uppmaningen inkluderade också A-lagets spelare som nu får, precis som alla andra givare, delta i utlottningen av Nordquist-signerade idolkort och matchbiljetter.

- Jag blev överraskad, milt sagt, även om klubben ”tiggt pengar” via sin hemsida tidigare. Trodde att Nordquist-affären nästan var klar, säger en ständig medlem till tidningen Arbetarbladet.

- Men jag hoppas inte det här ska bli en vana, eller ska man kanske säga ovana, från Brynäs sida.

Hur resonerade då spelarna? Daniel Hermansson som har spelat ihop med Jonas Nordquist i Leksand kan tänka sig att skicka in några hundralappar: ”Det är en svår fråga, men visst, om det hänger på det så kan jag väl det”, säger han.

Alexander Sundström är en annan spelare och därtill center. I klartext, med Nordqvist blir det ytterligare konkurrens om en centerplats i Brynäs.
– Nej, nej, inget sånt, det är inga konstigheter kring det. Jag förstår föreningen, att de vill samla in pengar för att kunna förstärka laget. Det är så det funkar i den här branschen. Men att skänka pengar, nja, det vore kanske lite väl om vi skulle börja skramla i laget, säger han i Arbetarbladet.

Klubbledningens snabba agerande ledde i alla fall till att spelaraffären kunde slutföras. Jonas Nordquist är nu spelklar sedan Brynäs kan betala både honom och Frölunda. Under den första säsongen sker ett hyresförfarande mellan klubbarna.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.