AIK hotas av nedläggning

Klubbens revisorer kan inte det dölja det hotfulla - det finns "tvivel om föreningens fortsatta verksamhet". AIK som är Sveriges största förening, med omkring 15 000 medlemmar, hotas av nedläggning.
- Vi befinner oss just nu mitt i stormens öga men jobbar oerhört intensivt för att hitta en lösning för föreningen och varumärket AIK, säger Stefan Widenholm, vice ordförande och kassör i AIK:s huvudstyrelse.

Vid senaste redovisningen var skulden uppe i 23 miljoner kronor och läget blir allt mera bekymmersamt. Inför årsmötet slår revisorerna larm.

Ishockey och fotboll har egen verksamhet och är i juridisk mening därmed ansvarig för sin respektive ekonomi. Däremot drabbas dambandyn, handbollen, bowlingen, golfen och innebandyn om det allra yttersta skulle inträffa.

En kallelse har skickats till alla medlemmar om ett särskilt möte i mitten av oktober. Då ska alla fakta presenteras och dessutom blir det en diskussion om åtgärder. Det finns flera alternativ – långivare, fordringsägare, nya inkomstkällor, etc.

– Revisorernas rapport visar att det är dags att avliva myten om att ”AIK har en slant i bakfickan”. Jag räknar med att vi på den sidan årsskiftet ska kunna presentar något som känns betydligt ljusare än det vi ser i dag, säger Stefan Widenholm till Svenska Dagbladet.

All historia och glans till trots, det här är klubben som har haft en besvärlig ekonomi i flera år. När såväl fotbollen som hockeyn dessutom haft sportsligt jobbiga år har utförsbacken förvärrats ytterligare i ekonomiskt avseende.

Även om många supportrar i besvikelse slutade med att betala medlemsavgiften är det många medlemmar som deltar i en mobilisering. Stefan Widenholm framhåller just det breda samarbetet mellan idrotterna när nu uppslutningen behövs som allra mest.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen