Hugo Stenbeck köper Malmö Redhawks

Miljardären Hugo Stenbeck köper Malmö Redhawks och satsar minst 70 miljoner kronor över tre år. Den sensationella nyheten framkom på fredagsförmiddagen.

Spelet bakom kulisserna har pågått i en vecka, men avslöjades i dag när Sydsvenska Dagbladet fick tillgång till avtalet.

Omedelbar jakt på nya spelare

”I natt skickades papper fram och tillbaka mellan Malmö Redhawks representanter och Stenbecks advokater i Schweiz”, skriver Sydsvenskan.

Hugo Stenbeck köper 51 procent av aktierna i Malmö Redhawks Holding AB och går omedelbart in med 10 miljoner kronor för att säkra verksamheten.

Dessutom vill han omedelbart förstärka truppen med målet att laget ska nå playoff och sedan kvalserien.

Hemliga förhandlingar i Schweiz

Det är Redhawks styrelseordförande Christian Rasmusson och Percy Nilsson som har haft hemliga förhandlingar med Hugo Stenbeck och hans företrädare under de senaste dagarna.

Allt har skett under största tänkbara tystnad eftersom klubben basunerade ut ett helt annat budskap för en vecka sedan. Även då förekom Hugo Stenbecks namn i en framtida finansiering, men det hette att ett nybildat eget bolag, MR Hockeyinvest, med tillgång till 10 miljoner skulle ta ansvar för utvecklingen och alla ansträngningar var inriktade på att bygga en egen ungdomsverksamhet.

Nu gäller full elitsatsning, det står helt klart.

2 miljoner euro årligen

Hugo Stenbeck går direkt in med 10 miljoner och han ska också stå för värvningen av nya spelare. Därtill ska han satsa 2 miljoner euro per säsong till och med 2013.

Allt blir möjligt via ytterligare en nyemission där de nuvarande aktieägarna i Malmö Redhawks Holding behåller sina aktier. 

Näst största aktieägare blir MR Hockeyinvest, som ska äga mellan 20 och 25 procent av aktierna och just MR Hockeyinvest har också kravet att få en tredjedel av styrelseplatserna och bli en stark minoritetsägare för att säkerställa bevaka ungdomssatsningen, enligt Sydsvenskan.

Dessutom uppges att Percy Nilsson och hans bolag Parkfast blir den tredje största aktieägaren i Holdingbolaget.

Affärsavtalet innebär att Hugo Stenbeck får 66 procent av aktierna i Malmö Redhawks Holding om och när klubben når elitserien under de närmaste tre åren.

S Ulrich (inte verifierad)

fre, 2011-01-28 14:09

1. Vad är det som köps?

Vore välgörande om journalisterna klarar ut vad det är som köps. Självfallet är det inte klubben som HS har köpt och inte heller det IdrottsAB, som klubben till äventyrs har, Vad är det då HS satsar sina miljoner i, och vilken påverkan får det på klubben och dess medlemmar? Idrottens affärer kanske kan reda ut begreppen!

Anonymous (inte verifierad)

fre, 2011-01-28 14:41

2. Malmö Redhawks

Vi har sett det förut när någon går in med mycket pengar i en klubb. Personligen tror inte jag på köpet av spelare utifrån. Det är helt förkastligt. De saknar hjärta för klubben och är bara intresserade av vad de får i lönekuvertet. Se bara i Frölunda Indians. Niklas Andersson snart 40 år och bäst i laget. Bort med finnarna. Det som däremot är sunt är att inte ha för bråttom när man får in pengar. Satsa på att utveckla ungdom och juniorer för det är där som jag tror vinsterna finns över sikt. Lycka till eftersom Malmö Rehawks skall finnas i elitserien

Anonymous (inte verifierad)

mån, 2011-01-31 08:56

3. redhawks malmö aktie

jag vill ge aktie värt 1000 kr köpt några år sen. ge bort den gratis till hugo stenbeck. om han vill. hör av dig .mvh per
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.