Så mycket lockar ditt favoritlag

Här är listan över de idrottsklubbar som i Sverige lockar flest åskådare. Idrottens Affärer kan i samarbete med TV-sporten visa en förteckning över 119 klubbar och deras publiksiffror. Studera listan och se hur populärt ditt lag är.

Här finns vinnare och förstås även förlorare.

Stor glädje i Kalmar

= Snittet på nära 14 000 per match i fjol ger AIK fotboll positionen som landets mest populära lag.

= Kalmar FF flyttade in på nya Guldfågeln Arena och har nästan dubblerat sitt hemmasnitt.   

- Jättebra för vår självkänsla, för Kalmar och för regionen. Jag märker att folk från ett större område reser till Kalmar för att se på fotboll, säger KFF:s sportchef Svante Samuelsson.

119 lag och deras siffror

SVT Sports stora publikgranskning ger en rad upptäckter.

119 lag är redovisade och det är alla med ett snitt över 1 000 åskådare. Fotboll, ishockey, speedway, bandy, handboll, basket och innebandy är representerade.

Mera att notera:

= AIK är etta och passerade Malmö FF, därmed ombytta positioner jämfört med i fjol.

= De fyra första platserna innehas av fotbollslag, AIK, Malmö FF, Helsingborg och IFK Göteborg.

= Sedan kommer Frölunda hockey med sina matcher i Scandinavium.

När det gäller konkurrensen mellan idrotter är fotboll främst före ishocket med speedway på tredje plats.

Läs mera på bifogad statistik.

Här är alla 119 klubbar

Sport för sport

Ökat mest, minskat mest

ljusdaling (inte verifierad)

ons, 2012-03-28 12:24

1. Ni har glömt Ljusdals

Hej, vill bara säga det att ni har glömt Ljusdals BK från Allsvenskan i Bandy, dom hade 1067 i snitt...

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.