Så mycket lockar ditt favoritlag

Här är listan över de idrottsklubbar som i Sverige lockar flest åskådare. Idrottens Affärer kan i samarbete med TV-sporten visa en förteckning över 119 klubbar och deras publiksiffror. Studera listan och se hur populärt ditt lag är.

Här finns vinnare och förstås även förlorare.

Stor glädje i Kalmar

= Snittet på nära 14 000 per match i fjol ger AIK fotboll positionen som landets mest populära lag.

= Kalmar FF flyttade in på nya Guldfågeln Arena och har nästan dubblerat sitt hemmasnitt.   

- Jättebra för vår självkänsla, för Kalmar och för regionen. Jag märker att folk från ett större område reser till Kalmar för att se på fotboll, säger KFF:s sportchef Svante Samuelsson.

119 lag och deras siffror

SVT Sports stora publikgranskning ger en rad upptäckter.

119 lag är redovisade och det är alla med ett snitt över 1 000 åskådare. Fotboll, ishockey, speedway, bandy, handboll, basket och innebandy är representerade.

Mera att notera:

= AIK är etta och passerade Malmö FF, därmed ombytta positioner jämfört med i fjol.

= De fyra första platserna innehas av fotbollslag, AIK, Malmö FF, Helsingborg och IFK Göteborg.

= Sedan kommer Frölunda hockey med sina matcher i Scandinavium.

När det gäller konkurrensen mellan idrotter är fotboll främst före ishocket med speedway på tredje plats.

Läs mera på bifogad statistik.

Här är alla 119 klubbar

Sport för sport

Ökat mest, minskat mest

ljusdaling (inte verifierad)

ons, 2012-03-28 12:24

1. Ni har glömt Ljusdals

Hej, vill bara säga det att ni har glömt Ljusdals BK från Allsvenskan i Bandy, dom hade 1067 i snitt...

Tillväxtverket svarar nu på idrottsrörelsens skarpa kritik avseende den statliga myndighetens återbetalningskrav på svenskt föreningsliv, totalt 72,6 miljoner i utbetalat stöd vid korttidsarbete under pandemin, med början i mars 2020.

Degerfors kommun vill sälja klassiskaStora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Vasaloppet 100 år, då springer folk enen av sig för at få åka skidor i mars 2024.. Det 100:e loppet, är nu fulltecknat med 15 800 deltagare. Och totalt har närmare 30 000 anmält sig till något av loppen i Vasaloppets vintervecka 2024.

Inte nog med det, nu har 1 796 målgångar registrerats totalt i något lopp!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för att bli ordförande  i Svenska Fotbollförbundet, kunde på måndagen räkna in 18 tunga röster.

 Det största distriktet, Stockholm, har vid årsmöte beslutat att stödja valberedningens förslag, det vill säga Fredrik Reinfeldt, som har föreslagits av allsvenska BP.

-Vi har tidigt sagt att vi stödjer valberedningen i den här processen, något som bekräftades vid vårt årsmöte.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.