SEF agerar efter larmrapport

En analys av ekonomin för allsvenskan och superettan slog larm. För många klubbar har problem. Nu agerar Svensk Elitfotboll och anlitar kommunikationsbyrån Isobar.
Kalmar FF är en av de klubbar som nu förlorar mycket pengar. Foto: Patric Söderström, TT Nyheter
Annons


Det råder inget tvivel om att elitfotbollen har problem – både med pengar och ekonomin. Det ena ger det andra och nu krävs krafttag för att vända en illavarslande trend.

Förändringsprocess

Ett första steg i SEF blir att anlita kommunikationsbyrån Isobar för att utveckla varumärkena Allsvenskan och Superettan. Arbetet startar omedelbart och omfattar både ny varumärkes- och kommunikationsplattform och taktisk marknadsföring.

Isobar valdes som partner efter en utförlig pitchprocess, där byråns strategiska kunskap och digitala fokus spelade en stor roll i det avgörande beslutet.

- Vi är mitt uppe i en spännande förändringsprocess och vi behöver stöd för att kunna ta nästa stora steg. Isobar visade en övertygande strategisk förståelse för de utmaningar som vi står inför, säger Magnus Linder, marknadschef på SEF.

"Ta ett grepp om kommunikationen"

- Det kommer att handla mycket om att tydliggöra vår identitet och förstärka vårt erbjudande utifrån det som är unikt och positivt med den svenska ligafotbollen. Att Isobar dessutom har ett fullservicekoncept är en stor bonus. Vi ska ta ett nytt grepp om alla delar i vår kommunikation, inte minst det digitala, för att kunna möta nya behov och förväntningar hos våra fans, säger Linder.

- Vi är väldigt stolta över förtroendet och ser fram emot att jobba med Sveriges största sport och två varumärken som berör så många. Svensk ligafotboll står inför en mycket intressant resa, och vi på Isobar är fulla med tillförsikt att vi har verktygen för att hjälpa SEF utveckla och förädla Allsvenskan och Superettan, säger Jens Rundkvist, VD på Isobar.

SEF har också förrstärkt sitt kansli avsevärt och rustar för att kunna motsvara klubbarnas förväntningar på åtgärder.

Riksidrottsförbundet har idag svarat på regeringens remiss  om ett nytt regelverk med tuffa begränsningar av allmänna sammankomster och matcher. Björn Eriksson, RF:s ordförande, är i till vissa delar positiv till förslagen från regeringen men han ser mycket olika på vissa delar och önskar  förtydliganden på flera punkter. 

Svensk Elitfotboll lanserar en öppningsplan för återgång till publik, "Så ska fotbollssäsongen räddas". 

På onsdagen presenterade Svensk Elitfotboll en öppningsplan som visar hur elitfotbollen ändå ska kunna genomföras. På fredag får Folkhälsomyndigheten se förslaget.

10 miljoner back. Det skulle få vilken klubbkassör som helst att gråta. I BK Häcken tar den ansvarige beskedet med ro. Prognosen i fjol var 40 miljoner! Då är 10 miljoner bra mycket lättare att acceptera. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tisdags morse rasade taket till Berners bilhall i Östersund. Människor som befann sig bland bilarna flydde ut när takkonstruktionen började knaka, och ingen människas skadades lyckligtvis.

Nu pågår röjningsarbetet och en av de ledande personerna är Thomas Wassberg och hans klubb, Åsarna IK.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.