Framtiden, elitidrott och landsbygden i fokus

Idrottens framtid efter corona, internationell kapprustning i elitidrott och idrottens roll för en levande landsbygd är alla i fokus när Riksidrottsförbundet anordnar tre seminarier  tisdagen den 6 juli under årets digitala Almedalsvecka. 

 

”Alla är välkomna att lyssna och delta” hälsar RF. Medverkande är bl a:

Amanda Lind, idrottsminister.

Björn Eriksson, ordförande RF

Emelie Öhrstig, vd Volvo Bil i Sverige

Peter Mattsson, elitidrottschef Riksidrottsförbundet

Peter Helander, Riksdagsledamot och idrottstalesperson, Centerpartiet

Anna Jähnke, Regionråd Region Skåne, Moderaterna

Här är ämnena för seminarierna: 

Idrottens framtid efter corona

 Idrottsrörelsen har påverkats kraftigt av coronapandemin. Inställda träningar och tävlingar, förlorade medlemmar och föreningar som går på knäna. Men med fler än tre miljoner medlemmar och att nio av tio barn är med i minst en idrottsförening under sin uppväxt spelar idrottsrörelsens väg genom och ut ur pandemin roll för många. Vi vet att om vi genomför bra idrott som lockar många, då kommer vi att bidra till ett starkare samhälle och snabbare återhämtning. Hur kan idrottsrörelsen göra en återstart och vilken hjälp behövs från politiken?

En internationell kapprustning – i elitidrott

”Många länder satsar stora resurser på att bevisa sin internationella styrka, framför allt i olympiska och paralympiska sammanhang. Sverige halkar efter i den internationella konkurrensen och för att vända en negativ trend krävs starka, nya tag. Är vi beredda att satsa det som krävs?”

Ett Sverige fullt av rörelse och gemenskap

 

” Vi behöver ett Sverige som håller ihop. Ett land som andas optimism och framtidstro i såväl städer som på landsbygder. Vi behöver ett land som är långsiktigt hållbart där vi ser våra landsbygders kraft och möjligheter. Hur kan idrottsrörelsen bli en positiv kraft och vilket stöd behövs?”

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.