Framtiden, elitidrott och landsbygden i fokus

Idrottens framtid efter corona, internationell kapprustning i elitidrott och idrottens roll för en levande landsbygd är alla i fokus när Riksidrottsförbundet anordnar tre seminarier  tisdagen den 6 juli under årets digitala Almedalsvecka. 

 

”Alla är välkomna att lyssna och delta” hälsar RF. Medverkande är bl a:

Amanda Lind, idrottsminister.

Björn Eriksson, ordförande RF

Emelie Öhrstig, vd Volvo Bil i Sverige

Peter Mattsson, elitidrottschef Riksidrottsförbundet

Peter Helander, Riksdagsledamot och idrottstalesperson, Centerpartiet

Anna Jähnke, Regionråd Region Skåne, Moderaterna

Här är ämnena för seminarierna: 

Idrottens framtid efter corona

 Idrottsrörelsen har påverkats kraftigt av coronapandemin. Inställda träningar och tävlingar, förlorade medlemmar och föreningar som går på knäna. Men med fler än tre miljoner medlemmar och att nio av tio barn är med i minst en idrottsförening under sin uppväxt spelar idrottsrörelsens väg genom och ut ur pandemin roll för många. Vi vet att om vi genomför bra idrott som lockar många, då kommer vi att bidra till ett starkare samhälle och snabbare återhämtning. Hur kan idrottsrörelsen göra en återstart och vilken hjälp behövs från politiken?

En internationell kapprustning – i elitidrott

”Många länder satsar stora resurser på att bevisa sin internationella styrka, framför allt i olympiska och paralympiska sammanhang. Sverige halkar efter i den internationella konkurrensen och för att vända en negativ trend krävs starka, nya tag. Är vi beredda att satsa det som krävs?”

Ett Sverige fullt av rörelse och gemenskap

 

” Vi behöver ett Sverige som håller ihop. Ett land som andas optimism och framtidstro i såväl städer som på landsbygder. Vi behöver ett land som är långsiktigt hållbart där vi ser våra landsbygders kraft och möjligheter. Hur kan idrottsrörelsen bli en positiv kraft och vilket stöd behövs?”

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Discoverys tittar har betalat för att se allsvskan och Superettan. Nu plötsligt kommer beskedet att Kunderna hos CMore kan göra det samma. – titta på svensk elitfotboll.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.