Splittring i förbund inför årsmötet

Hela havet stormar i bandy-Sverige, men tävlingskommitténs avgående ordförande Christer Persson fruktar ändå att ordföranden  Per Anders Gustafsson, 65 år, får förnyat förtroende vid Bandyförbundets årsmöte under lördagen.

bandyförbundets årsmöte på lördagen kan bli riktigt laddat
Annons

 

-Per Anders har flera röststarka distrikt bakom sig, som Västergötland och Småland, men jag har fått nog. Efter 20 år som  TK-ordförande lämnar jag, i protest mot ordförandens agerande, säger Christer Persson.

"Jag tvekar inte"

-Jag tvekar inte att använda begrepp som ministerstyre, ohederlighet och uppenbara lögner. Jag har arbetat under tidigare ordföranden som Håkan Ramsin och Stig Bertilsson, det har varit något helt annat. Ett arbete byggt på förtroende och respekt, betonar Christer Persson.

I ett öppet brev har Christer Persson luftat sitt missnöje och visar på 15 punkter hur ordföranden utövar påtryckningar på TK, så kallat ministerstyre.

Sedan brevet publicerades har domarkommitténs ordförande Håkan Sjöstén lämnat sitt oreserverade stöd för Christer Persson, men Sjöstén väljer att kvarstå som kandidat till kommande domarkommitté.

Flera klubbledare i norr har också anslutit sig till Christer Persson.

Per Anders Gustafsson, eller ”Nöne” som han kallas i hemstaden Lidköping var i blåsväder även inför 2020 års möte. En strid som bilades i sista stund då valberedningens kandidat den gången, Jesper Kärrbrink, accepterade en roll som vice ordförande.

Det är också Kärrbrink som försöker mana till lugn; i ett personligt inlägg redovisar han hur styrelsen har arbetat under 2021, bland annat har ett ”urstarkt kansli rekryterats”.

AIK driver många frågor

Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy, har förhoppningar om att de missförhållanden som har avslöjats ska rättas till och att alla i bandy-Sverige ska sluta sig samman för att förbättra svensk bandy.

-Jag ställer inte upp på det, inte så länge Per Andes Gustafsson behåller klubban, avslutar Christer Persson.

Till lördagens årsmöte har inkommit ett 20-tal motioner, flera med SM-finalisten AIK som avsändare. Ett flertal motioner är av sådan karaktär att de rätteligen ska behandlas på kommitténivå.

Det är ingen hemlighet att Stockholms-distriktet, med AIK som den nya ledande klubben, vill se ett skifte på ordförande-posten.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Världsstjärnan Annika Sörenstam fortsätter att ge tillbaka till golfen. Just nu pågår den nionde upplagan av ANNIKA Invitational Europe och ANNIKA Cup på Isaberg Golfklubb i Småland, 15-17 juni. Ett samarrangemang med Svenska Golfförbundet där Annika frikostigt bjuder på sig själv och tips ur sin långa och framgångsrika karriär till morgondagens stjärnor inom damgolfen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.