Splittring i förbund inför årsmötet

Hela havet stormar i bandy-Sverige, men tävlingskommitténs avgående ordförande Christer Persson fruktar ändå att ordföranden  Per Anders Gustafsson, 65 år, får förnyat förtroende vid Bandyförbundets årsmöte under lördagen.

bandyförbundets årsmöte på lördagen kan bli riktigt laddat

 

-Per Anders har flera röststarka distrikt bakom sig, som Västergötland och Småland, men jag har fått nog. Efter 20 år som  TK-ordförande lämnar jag, i protest mot ordförandens agerande, säger Christer Persson.

"Jag tvekar inte"

-Jag tvekar inte att använda begrepp som ministerstyre, ohederlighet och uppenbara lögner. Jag har arbetat under tidigare ordföranden som Håkan Ramsin och Stig Bertilsson, det har varit något helt annat. Ett arbete byggt på förtroende och respekt, betonar Christer Persson.

I ett öppet brev har Christer Persson luftat sitt missnöje och visar på 15 punkter hur ordföranden utövar påtryckningar på TK, så kallat ministerstyre.

Sedan brevet publicerades har domarkommitténs ordförande Håkan Sjöstén lämnat sitt oreserverade stöd för Christer Persson, men Sjöstén väljer att kvarstå som kandidat till kommande domarkommitté.

Flera klubbledare i norr har också anslutit sig till Christer Persson.

Per Anders Gustafsson, eller ”Nöne” som han kallas i hemstaden Lidköping var i blåsväder även inför 2020 års möte. En strid som bilades i sista stund då valberedningens kandidat den gången, Jesper Kärrbrink, accepterade en roll som vice ordförande.

Det är också Kärrbrink som försöker mana till lugn; i ett personligt inlägg redovisar han hur styrelsen har arbetat under 2021, bland annat har ett ”urstarkt kansli rekryterats”.

AIK driver många frågor

Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy, har förhoppningar om att de missförhållanden som har avslöjats ska rättas till och att alla i bandy-Sverige ska sluta sig samman för att förbättra svensk bandy.

-Jag ställer inte upp på det, inte så länge Per Andes Gustafsson behåller klubban, avslutar Christer Persson.

Till lördagens årsmöte har inkommit ett 20-tal motioner, flera med SM-finalisten AIK som avsändare. Ett flertal motioner är av sådan karaktär att de rätteligen ska behandlas på kommitténivå.

Det är ingen hemlighet att Stockholms-distriktet, med AIK som den nya ledande klubben, vill se ett skifte på ordförande-posten.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

Här blir det minsann resultat. Olav Björkström befinner sig i Lettland och deltog på onsdagen i invigningen av en fotbollshall med fullmått i Liepaja. 

Den andra av sju sk Airdomes som ska byggas i Lettland under en 4-års period. Ett samarbetsprojket med det Lettiska Fotbollsförbundet och UEFA. En nöjd hallsäljare trivs i österled. Här löper affärerna mycket bättre än i Sverige och ändå torde förutsättningarna vara likvärdiga.

Sveriges VM-succé på hemmaplan samlar storpublik på både arenor och framför skärmar. Som mest följde 1 265 000 personer Sveriges kvartsfinaldrama mot Egypten på TV6, vilken innebar den näst mest sedda handbollsmatchen någonsin på streamingtjänsten Viaplay.

– Fantastiskt fina siffror. Det betyder mycket när hela Idrottsverige samlas framför vår sport, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.