Splittring i förbund inför årsmötet

Hela havet stormar i bandy-Sverige, men tävlingskommitténs avgående ordförande Christer Persson fruktar ändå att ordföranden  Per Anders Gustafsson, 65 år, får förnyat förtroende vid Bandyförbundets årsmöte under lördagen.

bandyförbundets årsmöte på lördagen kan bli riktigt laddat

 

-Per Anders har flera röststarka distrikt bakom sig, som Västergötland och Småland, men jag har fått nog. Efter 20 år som  TK-ordförande lämnar jag, i protest mot ordförandens agerande, säger Christer Persson.

"Jag tvekar inte"

-Jag tvekar inte att använda begrepp som ministerstyre, ohederlighet och uppenbara lögner. Jag har arbetat under tidigare ordföranden som Håkan Ramsin och Stig Bertilsson, det har varit något helt annat. Ett arbete byggt på förtroende och respekt, betonar Christer Persson.

I ett öppet brev har Christer Persson luftat sitt missnöje och visar på 15 punkter hur ordföranden utövar påtryckningar på TK, så kallat ministerstyre.

Sedan brevet publicerades har domarkommitténs ordförande Håkan Sjöstén lämnat sitt oreserverade stöd för Christer Persson, men Sjöstén väljer att kvarstå som kandidat till kommande domarkommitté.

Flera klubbledare i norr har också anslutit sig till Christer Persson.

Per Anders Gustafsson, eller ”Nöne” som han kallas i hemstaden Lidköping var i blåsväder även inför 2020 års möte. En strid som bilades i sista stund då valberedningens kandidat den gången, Jesper Kärrbrink, accepterade en roll som vice ordförande.

Det är också Kärrbrink som försöker mana till lugn; i ett personligt inlägg redovisar han hur styrelsen har arbetat under 2021, bland annat har ett ”urstarkt kansli rekryterats”.

AIK driver många frågor

Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy, har förhoppningar om att de missförhållanden som har avslöjats ska rättas till och att alla i bandy-Sverige ska sluta sig samman för att förbättra svensk bandy.

-Jag ställer inte upp på det, inte så länge Per Andes Gustafsson behåller klubban, avslutar Christer Persson.

Till lördagens årsmöte har inkommit ett 20-tal motioner, flera med SM-finalisten AIK som avsändare. Ett flertal motioner är av sådan karaktär att de rätteligen ska behandlas på kommitténivå.

Det är ingen hemlighet att Stockholms-distriktet, med AIK som den nya ledande klubben, vill se ett skifte på ordförande-posten.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.