Splittring i förbund inför årsmötet

Hela havet stormar i bandy-Sverige, men tävlingskommitténs avgående ordförande Christer Persson fruktar ändå att ordföranden  Per Anders Gustafsson, 65 år, får förnyat förtroende vid Bandyförbundets årsmöte under lördagen.

bandyförbundets årsmöte på lördagen kan bli riktigt laddat

 

-Per Anders har flera röststarka distrikt bakom sig, som Västergötland och Småland, men jag har fått nog. Efter 20 år som  TK-ordförande lämnar jag, i protest mot ordförandens agerande, säger Christer Persson.

"Jag tvekar inte"

-Jag tvekar inte att använda begrepp som ministerstyre, ohederlighet och uppenbara lögner. Jag har arbetat under tidigare ordföranden som Håkan Ramsin och Stig Bertilsson, det har varit något helt annat. Ett arbete byggt på förtroende och respekt, betonar Christer Persson.

I ett öppet brev har Christer Persson luftat sitt missnöje och visar på 15 punkter hur ordföranden utövar påtryckningar på TK, så kallat ministerstyre.

Sedan brevet publicerades har domarkommitténs ordförande Håkan Sjöstén lämnat sitt oreserverade stöd för Christer Persson, men Sjöstén väljer att kvarstå som kandidat till kommande domarkommitté.

Flera klubbledare i norr har också anslutit sig till Christer Persson.

Per Anders Gustafsson, eller ”Nöne” som han kallas i hemstaden Lidköping var i blåsväder även inför 2020 års möte. En strid som bilades i sista stund då valberedningens kandidat den gången, Jesper Kärrbrink, accepterade en roll som vice ordförande.

Det är också Kärrbrink som försöker mana till lugn; i ett personligt inlägg redovisar han hur styrelsen har arbetat under 2021, bland annat har ett ”urstarkt kansli rekryterats”.

AIK driver många frågor

Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy, har förhoppningar om att de missförhållanden som har avslöjats ska rättas till och att alla i bandy-Sverige ska sluta sig samman för att förbättra svensk bandy.

-Jag ställer inte upp på det, inte så länge Per Andes Gustafsson behåller klubban, avslutar Christer Persson.

Till lördagens årsmöte har inkommit ett 20-tal motioner, flera med SM-finalisten AIK som avsändare. Ett flertal motioner är av sådan karaktär att de rätteligen ska behandlas på kommitténivå.

Det är ingen hemlighet att Stockholms-distriktet, med AIK som den nya ledande klubben, vill se ett skifte på ordförande-posten.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.