15 000 vill se damlandslaget

I morgon, tisdag, spelar det svenska damlandslaget mot Frankrike på Nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Intresset är stort. Matchen har lockat åtskilliga och biljetterna är slut.

– Det fantastiska publikintresset är ett resultat av damfotbollens framväxt, landslagets långa rad av framgångar och ett långsiktigt arbete med fotbollen och Gamla Ullevi som nationalarena, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Av 15 500 biljetterna finns inga kvar. Damlandslaget har en stark tradition på Gamla Ullevi. . Över 12 000 såg damlandslaget säkra en plats till sommarens VM vid matchen mot Irland i april i år, och i november förra året hejade 13 429 fram Sverige till segern mot Finland i samma VM-kval.

- Det här är så klart en riktigt rolig nyhet. Vi ser fram emot matchen , säger landslagets Magdalena Eriksson.

Några enstaka biljetter kan fram till match bli tillgängliga i biljettsystemet i det fall någon enskild avbokning av gruppbiljetter sker, meddelar arrangörerna.

Historiska publiksiffror för damlandslaget på Gamla Ullevi (exkluderat hemma-EM 2013)

13 429, Sverige-Finland 2–1, 2021-11-25

12 257, Sverige-Brasilien 3–1, 2009-04-25

12 123, Sverige-Irland 1-1, 2022-04-12

11 460, Sverige-Slovakien 2-1, 2016-09-15

11 244, Sverige-Danmark 1-0, 2015-10-27

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Nej, nuvarande seriemodell i ishockey ligger fast. Efter samråd och utvärdering med berörda ligaorganisationer, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan  har förbundets Elitkommitté herr beslutat att hålla fast vid den seriemodell som klubbades vid förbundsmötet 2019.

Det innebär att SHL:s ifrågasatta ”ångestkval” mellan lag 13 och 14 i SHL finns kvar och att endast ett lag från Hockeyallsvenskan ges möjlighet att ta klivet upp. För Hockeyettans 40  lag är nålsögat fortsatt mycket litet – ett lag flyttas upp efter omfattande kvalspel

Idrotten och idrottsfrågorna tar som vanligt plats i Almedalen. Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar. 
I år finns det många idrottsperspektiv som fångas upp av olika aktörer under några intensiva dagar. Perspektiv som inte är så vanligt förekommande i den idrottspolitiska debatten annars, såsom hur vi kan integrera idrott i skolan.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.