15 000 vill se damlandslaget

I morgon, tisdag, spelar det svenska damlandslaget mot Frankrike på Nationalarenan Gamla Ullevi i Göteborg. Intresset är stort. Matchen har lockat åtskilliga och biljetterna är slut.

– Det fantastiska publikintresset är ett resultat av damfotbollens framväxt, landslagets långa rad av framgångar och ett långsiktigt arbete med fotbollen och Gamla Ullevi som nationalarena, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Av 15 500 biljetterna finns inga kvar. Damlandslaget har en stark tradition på Gamla Ullevi. . Över 12 000 såg damlandslaget säkra en plats till sommarens VM vid matchen mot Irland i april i år, och i november förra året hejade 13 429 fram Sverige till segern mot Finland i samma VM-kval.

- Det här är så klart en riktigt rolig nyhet. Vi ser fram emot matchen , säger landslagets Magdalena Eriksson.

Några enstaka biljetter kan fram till match bli tillgängliga i biljettsystemet i det fall någon enskild avbokning av gruppbiljetter sker, meddelar arrangörerna.

Historiska publiksiffror för damlandslaget på Gamla Ullevi (exkluderat hemma-EM 2013)

13 429, Sverige-Finland 2–1, 2021-11-25

12 257, Sverige-Brasilien 3–1, 2009-04-25

12 123, Sverige-Irland 1-1, 2022-04-12

11 460, Sverige-Slovakien 2-1, 2016-09-15

11 244, Sverige-Danmark 1-0, 2015-10-27

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.