Annorlunda framträdande i Vätternrundan

Vätternrundan 2023 får ett annorlunda inslag. För första gången i loppets historia ska inte mindre än 200 personer cykla tillsammans för en god sak. Fyra startgrupper med tv-profilen Stephan Wilson i spetsen har ambitionen att samla in pengar till biståndsorganisationen Diakonias projekt för att lära flickor cykla i Bangladesh.

En grupp med oväntade cyklister ska cykla runt Vättern.

Cykelprojektet i Bangladesh drivs av Diakonia utifrån idén att något så enkelt som en cykel är en nyckel till frihet, utbildning och ett skydd mot barnäktenskap.

Intresset visade sig vara stort när Diakonia tidigare i år gick ut med att det fanns möjlighet att cykla Vätternrundan 2023 tillsammans med Stephan Wilson för flickor i Bangladesh, och hundratals anmälningar kom in. Det som ursprungligen var tänkt som en startgrupp på 60 personer fick därför växa till 200 personer i fyra startgrupper.

– Att så många vill cykla för flickorna i Bangladesh gör mig alldeles varm inombords. Nu hoppas jag att vi tillsammans kan få fler att öppna upp sina hjärtan men också sina plånböcker. Bättre morot för min träning har jag nog aldrig haft, säger Stephan Wilson.

Cykelprojektet i Bangladesh drivs av Diakonia utifrån idén att något så enkelt som en cykel är en nyckel till frihet, utbildning och ett skydd mot barnäktenskap. På landsbygden i Bangladesh kan inte flickor röra sig fritt utan behöver sällskap när de ska ta sig från punkt A till punkt B. Men om ingen kan följa med och vägen till skolan är lång, tvingas många flickor stanna hemma och riskerar att giftas bort tidigt.

En av cyklisterna som ingår i gruppen är den rutinerade Vätternrundancyklisten Karen Ljungman, 77, och hon är glad att vara med och cykla för flickors rättigheter.

– Det känns mycket bra att få vara med att cykla för denna sak. Kan jag hjälpa till att göra bara lite skillnad är det stort, säger hon.

Även Linnea Gullholmer, 34, är med i Stephans cykelgäng. Hon har aldrig cyklat Vätternrundan tidigare men eftersom hon sitter i Diakonias styrelse har hon följt cykelprojektet i Bangladesh i flera år och tyckte att det var ett perfekt tillfälle att få utmana sig själv.

– Berättelserna om tjejerna som cyklar i Bangladesh är så häftiga! Om jag ska ta mig runt 30 mil och sen inte kunna gå ordentligt på ett par dagar – så vill jag göra det för deras skull. Och för att påminna mig om att vi aldrig får ta våra rättigheter för givet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.