Gruppen ser större chanser än någonsin

På onsdagen avslöjades att den presskonferens som SOK, RF och Parasporten har kallat till på eftermiddagen i Stockholm handlar om att Sverige har intresse av att ansöka om att få OS 2030.  

Panelen som presenterade OS-planerna fr v Åsa Llinares Nirlin, ordförande SPK, Hans von Uthmann, tf vice ordförande SOK, Anders Larsson, tf ordförande SOK, Björn Eriksson, ordförande RF, samt Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare SOK.

En bred uppslutning finns blande de ledande parterna.

Men representanterna från RF,SOK och Parasportenhar enats om samarbete.

− I teknisk mening är det bra att en förstudie görs för att undersöka möjligheterna att arrangera OS och Paralympics i Sverige. Svensk idrott är duktig på att arrangera stora evenemang. Inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi är i ett läge som inte är optimalt inte minst med tanke på Rysslands anfallskrig i Ukraina och konsekvenserna av detta vad avser rätten att delta i olympiska spel. Detta behöver beaktas när förstudien görs säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

IOK söker en arrangör av vinter-OS och Paralympics 2030. Därför kommer en förstudie att genomföras för att sondera möjligheterna för att genomföra ett OS och Paralympics i Sverige. Riksidrottsförbundet kommer att stödja arbetet.

− Förstudien är ett första steg på en eventuellt lång resa. Det är många pusselbitar som ska falla på plats innan ett nästa steg kan tas. Det krävs ett brett stöd inom idrottsrörelsen och blocköverskridande samförstånd inom politiken, kommunalt, regionalt och i Riksdagen. Inte minst är det viktigt att vi nationella organisationer och IOK har en gemensam syn på ett OS och Paralympics i Sverige. Att det breda stödet ekonomiska stödet till idrottsrörelsen inte påverkas negativt ser jag som en självklarhet, säger Björn Eriksson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.