Gruppen ser större chanser än någonsin

På onsdagen avslöjades att den presskonferens som SOK, RF och Parasporten har kallat till på eftermiddagen i Stockholm handlar om att Sverige har intresse av att ansöka om att få OS 2030.  

Panelen som presenterade OS-planerna fr v Åsa Llinares Nirlin, ordförande SPK, Hans von Uthmann, tf vice ordförande SOK, Anders Larsson, tf ordförande SOK, Björn Eriksson, ordförande RF, samt Åsa Edlund Jönsson, generalsekreterare SOK.

En bred uppslutning finns blande de ledande parterna.

Men representanterna från RF,SOK och Parasportenhar enats om samarbete.

− I teknisk mening är det bra att en förstudie görs för att undersöka möjligheterna att arrangera OS och Paralympics i Sverige. Svensk idrott är duktig på att arrangera stora evenemang. Inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi är i ett läge som inte är optimalt inte minst med tanke på Rysslands anfallskrig i Ukraina och konsekvenserna av detta vad avser rätten att delta i olympiska spel. Detta behöver beaktas när förstudien görs säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

IOK söker en arrangör av vinter-OS och Paralympics 2030. Därför kommer en förstudie att genomföras för att sondera möjligheterna för att genomföra ett OS och Paralympics i Sverige. Riksidrottsförbundet kommer att stödja arbetet.

− Förstudien är ett första steg på en eventuellt lång resa. Det är många pusselbitar som ska falla på plats innan ett nästa steg kan tas. Det krävs ett brett stöd inom idrottsrörelsen och blocköverskridande samförstånd inom politiken, kommunalt, regionalt och i Riksdagen. Inte minst är det viktigt att vi nationella organisationer och IOK har en gemensam syn på ett OS och Paralympics i Sverige. Att det breda stödet ekonomiska stödet till idrottsrörelsen inte påverkas negativt ser jag som en självklarhet, säger Björn Eriksson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.