Stenbeck och Malmö Redhawks i samtal

Hugo Stenbeck följer Malmö Redhawks och har aviserat att han tänker se några matcher i vinter. Ett nytt samarbete kan också bli aktuellt, har miljardären låtit förstå.
En klassisk bild från 1 februari 2011. Malmö Redhawks har kallat till presskonferens och tillkännager att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i den allsvenska ishockeyklubben. Han skjuter till 10 miljoner kronor i en nyemission och han garanterar motsvarande 2 miljoner euro (motsvarande cirka 20 miljoner kronor) årligen i tre år. Början till slutet, visade det sig. I dag har klubben repat sig och det kan till och med tal om att Hugo Stenbeck återkommer. Foto Stig-Åke Jönsson, TT Nyheter


Svallvågorna har algt sig efter en av tiderna största stormar i svensk hockey.

Med Hugo Stenbecks inträde i Malmö steg temperaturen och penningbeloppen.

60 förlorade miljoner

På ett år gjorde han av med 60 miljoner kronor – och fick tillbaka en sjätteplats i allsvenskan och en turbulens som pågick i två år och avslutades först nu i höstas när förre sportchefen Stefan Nyman och klubben gjorde upp i Nyköpings tingsrätt.

60 förlorade miljoner, då skulle man ju kunna tänka sig att den som förlorade pengarna inte har minsta lust att göra något nytt.

Men icke.

- Han är nog lite besviken hur det avslutades förra gången. Hugo brukar säga att han vill ha ett bättre slut på den här sagan, säger klubbens vd och sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Skänkte 31 procent av aktierna

Hugo Stenbeck var finansiär säsongen 2011-2012 och hade tänkt investera 20 miljoner kronor per säsong tre år framåt.

Efter åtskilliga turer enades parterna. Hugo Stenbeck blev majoritetsägare genom att skänka 31 procent av sina aktier i holdingbolaget till en stiftelse och han hjälpte till att lösa dyra spelarkontrakt. Tack vare en lyckad rekonstruktion blev en smärtsam process lyckosam.

- Stenbeck har alltjämt ett väldigt stort engagemang för Malmö Redhawks och klubbens ungdomshockey i synnerhet. Med bakgrund av det engagemanget kan man inte utesluta något, men ingenting är beslutat, säger Anders Holmgren, Hugo Stenbeck.

Har bra kontakt

Holmgren ingår i styrelsen för Malmö Redhawks Holding AB tillsammans med en annan av Stenbecks advokater i Björn Ohde. Stenbeck äger 20 procent av det bolaget som i sin tur äger 90,9 procent av Malmö Redhawks Ishockey AB.

Patrik Sylvegård påpekar att det är positivt mellan Hugo Stenbeck och Malmö Redhawks.

- Vi pratas vid, sms:ar och mejlar. Inte varje vecka, det går i perioder. Vi har en bra dialog. Han tycker att vi har gjort ett ganska bra jobb, säger Patrik Sylvegård.

- Hugo ska komma hit och titta i vinter, säger Sylvegård.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.