Stenbeck och Malmö Redhawks i samtal

Hugo Stenbeck följer Malmö Redhawks och har aviserat att han tänker se några matcher i vinter. Ett nytt samarbete kan också bli aktuellt, har miljardären låtit förstå.
En klassisk bild från 1 februari 2011. Malmö Redhawks har kallat till presskonferens och tillkännager att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i den allsvenska ishockeyklubben. Han skjuter till 10 miljoner kronor i en nyemission och han garanterar motsvarande 2 miljoner euro (motsvarande cirka 20 miljoner kronor) årligen i tre år. Början till slutet, visade det sig. I dag har klubben repat sig och det kan till och med tal om att Hugo Stenbeck återkommer. Foto Stig-Åke Jönsson, TT Nyheter


Svallvågorna har algt sig efter en av tiderna största stormar i svensk hockey.

Med Hugo Stenbecks inträde i Malmö steg temperaturen och penningbeloppen.

60 förlorade miljoner

På ett år gjorde han av med 60 miljoner kronor – och fick tillbaka en sjätteplats i allsvenskan och en turbulens som pågick i två år och avslutades först nu i höstas när förre sportchefen Stefan Nyman och klubben gjorde upp i Nyköpings tingsrätt.

60 förlorade miljoner, då skulle man ju kunna tänka sig att den som förlorade pengarna inte har minsta lust att göra något nytt.

Men icke.

- Han är nog lite besviken hur det avslutades förra gången. Hugo brukar säga att han vill ha ett bättre slut på den här sagan, säger klubbens vd och sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Skänkte 31 procent av aktierna

Hugo Stenbeck var finansiär säsongen 2011-2012 och hade tänkt investera 20 miljoner kronor per säsong tre år framåt.

Efter åtskilliga turer enades parterna. Hugo Stenbeck blev majoritetsägare genom att skänka 31 procent av sina aktier i holdingbolaget till en stiftelse och han hjälpte till att lösa dyra spelarkontrakt. Tack vare en lyckad rekonstruktion blev en smärtsam process lyckosam.

- Stenbeck har alltjämt ett väldigt stort engagemang för Malmö Redhawks och klubbens ungdomshockey i synnerhet. Med bakgrund av det engagemanget kan man inte utesluta något, men ingenting är beslutat, säger Anders Holmgren, Hugo Stenbeck.

Har bra kontakt

Holmgren ingår i styrelsen för Malmö Redhawks Holding AB tillsammans med en annan av Stenbecks advokater i Björn Ohde. Stenbeck äger 20 procent av det bolaget som i sin tur äger 90,9 procent av Malmö Redhawks Ishockey AB.

Patrik Sylvegård påpekar att det är positivt mellan Hugo Stenbeck och Malmö Redhawks.

- Vi pratas vid, sms:ar och mejlar. Inte varje vecka, det går i perioder. Vi har en bra dialog. Han tycker att vi har gjort ett ganska bra jobb, säger Patrik Sylvegård.

- Hugo ska komma hit och titta i vinter, säger Sylvegård.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Det är inte varje dag som två ekonomiska tungviktare, oberoende av varann, vill kliva sin som externa huvudägare i en golfklubb. Det är verklighet för Haninge GK på Södertörn, söder om Stockholm.

På medlemsmöte kommer föreningens cirka 1000 medlemmar att ta ställning till två budgivare som båda lovar investeringar i flermiljonklassen. Anläggningen har 27 hål och är skuldtyngd, cirka 20 miljoner, efter ombyggnad och renovering av två nio håls slingor.

 Sverige finns det närmare en halv miljon golfspelare.En majoritet av dem lär ha gjort samma sak i helgen -  tillbringat timmar helgen framför tv:n trots stundtals härligt väder. Men SVT serverade direktbilder från södra Spanien och uppgörelsen  mellan Europa och USA i Solheim Cup.Tre dagar med ca sju timmar varje dag innebar att det inte var lätt att slita sig. Det blev också en riktigkamp mellan världens bästa damer in på potytkanten  på den soldränkta banan några mil från Gibraltar - med fem svenskor i huvudroller.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen