Stenbeck och Malmö Redhawks i samtal

Hugo Stenbeck följer Malmö Redhawks och har aviserat att han tänker se några matcher i vinter. Ett nytt samarbete kan också bli aktuellt, har miljardären låtit förstå.
En klassisk bild från 1 februari 2011. Malmö Redhawks har kallat till presskonferens och tillkännager att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i den allsvenska ishockeyklubben. Han skjuter till 10 miljoner kronor i en nyemission och han garanterar motsvarande 2 miljoner euro (motsvarande cirka 20 miljoner kronor) årligen i tre år. Början till slutet, visade det sig. I dag har klubben repat sig och det kan till och med tal om att Hugo Stenbeck återkommer. Foto Stig-Åke Jönsson, TT Nyheter


Svallvågorna har algt sig efter en av tiderna största stormar i svensk hockey.

Med Hugo Stenbecks inträde i Malmö steg temperaturen och penningbeloppen.

60 förlorade miljoner

På ett år gjorde han av med 60 miljoner kronor – och fick tillbaka en sjätteplats i allsvenskan och en turbulens som pågick i två år och avslutades först nu i höstas när förre sportchefen Stefan Nyman och klubben gjorde upp i Nyköpings tingsrätt.

60 förlorade miljoner, då skulle man ju kunna tänka sig att den som förlorade pengarna inte har minsta lust att göra något nytt.

Men icke.

- Han är nog lite besviken hur det avslutades förra gången. Hugo brukar säga att han vill ha ett bättre slut på den här sagan, säger klubbens vd och sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Skänkte 31 procent av aktierna

Hugo Stenbeck var finansiär säsongen 2011-2012 och hade tänkt investera 20 miljoner kronor per säsong tre år framåt.

Efter åtskilliga turer enades parterna. Hugo Stenbeck blev majoritetsägare genom att skänka 31 procent av sina aktier i holdingbolaget till en stiftelse och han hjälpte till att lösa dyra spelarkontrakt. Tack vare en lyckad rekonstruktion blev en smärtsam process lyckosam.

- Stenbeck har alltjämt ett väldigt stort engagemang för Malmö Redhawks och klubbens ungdomshockey i synnerhet. Med bakgrund av det engagemanget kan man inte utesluta något, men ingenting är beslutat, säger Anders Holmgren, Hugo Stenbeck.

Har bra kontakt

Holmgren ingår i styrelsen för Malmö Redhawks Holding AB tillsammans med en annan av Stenbecks advokater i Björn Ohde. Stenbeck äger 20 procent av det bolaget som i sin tur äger 90,9 procent av Malmö Redhawks Ishockey AB.

Patrik Sylvegård påpekar att det är positivt mellan Hugo Stenbeck och Malmö Redhawks.

- Vi pratas vid, sms:ar och mejlar. Inte varje vecka, det går i perioder. Vi har en bra dialog. Han tycker att vi har gjort ett ganska bra jobb, säger Patrik Sylvegård.

- Hugo ska komma hit och titta i vinter, säger Sylvegård.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.