Djurgården värvar sportchefer

Två före detta lagkamrater ska styra Djurgårdens hockey. Sedan tidigare är Joakim Eriksson klar och nu har också Thomas Johansson rekryterats, båda med titeln sportchef.
Thomas Johansson blir sportchef tillsammans med Joakim Eriksson i Djurgården.

 

Djurgårdens vice VD KG Stoppel har varit ansvarig för att nå en lösning och ett dubbelkommando blev tidigt aktuellt.

- Vi har varit väldigt samsynta. Under senare tid har samtalen intensifierats och när vi suttit ner tillsammans med Jocke har samsynen varit total. Det känns bra att gå in i säsongen med det här teamet.

Olika roller

Thomas Johansson blir teknisk sportchef och Joakim Eriksson strategisk sportchef. 

- Vi ska ha en tydlig linje i hela verksamheten från A-laget och neråt. Thomas har initialt redan varit med i U15 samt U16 och arbetat med hur de har spelat hockey under de två senaste åren, säger Stopel.

- Jocke och Thomas kommer att jobba i team men där Jockes fokus är på spelar- och ledarrekryteringar medan Thomas fokus är spelsätt och träning.

Uppdraget i Djurgården innebär att Thomas Johansson lämnar C More och TV4 efter hockey-VM. Han tillträder då omgående uppdraget som teknisk sportchef och kontraktet med Djurgården gäller i tre år.

Testat ett tänk i U16

- Det ska bli jättekul att få komma tillbaka till Djurgården på den här sidan sargkanten. Jag har sett galet mycket hockey ända sedan jag slutade spela och det har vuxit fram till något jag tror väldigt hårt på. Jag tror att jag ska kunna bidra med kunskap och erfarenhet, säger Thomas Johansson.

Han har haft del som ledare runt klubbens U16-lag som i år vann SM-guld.

- Jag har mina grabbar på ungdomssidan och har varit med som ett bollplank gentemot coachen Mattias Zackrisson. Stora grejen skedde året innan där vi helt ändrade inriktning på hur de har spelat hockey tidigare. Resultaten vi fick var enormt bra och där någonstans har mina tankar funnits om hur man ska spela hockey.

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.