Tony, en populär IFK-profil, han ställer alltid upp

IFK Norrköping har länge varit på jakt efter en sportchef. På måndagen presenterades lösningen – som egentligen bara flyttade problemet.

Akademichefen Tony Martinsson axlar uppdraget som tillförordnad och därmed finns det ingen akademichef….

För IFK-fansen är Tony Martinssin (infälld) mycket välkänd. han har jobbat i klubben i 20 år och pappa Örjan var en legend.

 Det är inte första gången som Tony Martinsson hoppar in när det behövs ersättare  i IFK Norrköping.  Han är van att ställa upp sedan många år. Redan 2012 sa han ja till jobbet som assisterande tränare i IFK, klubben i hans hjärta.

– Det ska bli roligt att åter komma närmare seniorverksamheten och jag är säker på att vi kan skapa en stabilitet tillsammans till dess att en permanent lösning är på plats, säger Martinsson till “Snokas” hemsida.

– I rekryteringen av den här typen av tjänster så har personerna med rätt kompetens oftast redan en anställning. På grund av detta, och med ett sommarfönster som snart öppnar, behöver vi en operativ sportchef på plats, säger klubbdirektören Michael Sturehed till hemsidan.

– Hur organisationen ska se ut kring sporten får vi återkomma till. Men vi kommer fortsätta att jobba med en aktiv sportgrupp som huvudsakligen består av den sportsliga ledningen tillsammans med personer från styrelsen, fortsätter han.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.