Montler optimist efter dubbel glädje

Thobias Montler har haft en skadefylld säsong. Men 27-åringen tog sig ändå till VM-final i längdhopp tack vare säsongens bästa hopp.

– Jag är superglad att jag är med.

I hettan i Budapest lyckades längdhopparen Thobias Montler, EM-silvermedaljör i fjol, nå en slutlig sjätteplats och var belåten. Sjätteplatsen var godkänd och  dessutom skrev han nyligen på sitt bästa sponsoravtal någonsin.

Tobias Montler hade anspråk på mera, men insåg att sjätteplatsen i VM var godkänd. Han var också lycklig över sitt nya sponsorkontrakt. Foto: Jessica Gow, TT

Undertecknandet innebär att han är en av många atleter i stall State som består av  bl a profiler som danske Manchester United-stjärnan Christian Eriksen, internationella tennisikonen och Grand Slam-vinnaren Caroline Wozniacki, delägaren och fotbollstränare i Serie A, Jens Bangsbo, flera duktiga idrottare, proffs och topp. -artister, ytterligare ett antal atleter. , och naturligtvis de två vännerna och grundarna, Jon Andersen och Kim Have, som började den långa resan redan 2012.

Lanseringen av State Drinks skedde hösten 2015.

 Idag säljs State i 12 länder och totalt 8000 butiker, och har nu för att profilera sig i Sverige tagit steget in i Svensk friidrott och skrivit avtal med Thobias Montler. Avtalet sträcker sig fram till OS i Paris 2024.

Laget bakom STATE består idag av stora profiler, inklusive den danske Manchester United-stjärnan Christian Eriksen, den internationella ikonen och Grand Slam-vinnaren, Caroline Wozniacki, delägare och fotbollstränare i Serie A, Jens Bangsbo, flera duktiga idrottare, proffs och topp. -artister, ett hav av fantastiska ambassadörer, och naturligtvis de två vännerna och, Jon Andersen och Kim Have.

State Drinks, är etablerat i Köpenhamn, och tillverkar en energidryck och 

just Christan Eriksen är numera en investerare i företaget. Idag säljs State i 12 länder och totalt 8000 butiker, och Avtalet sträcker sig fram till OS i Paris 2024.

Nu planeras en offensiv i Sverige och där får Thobias Montler en nyckelroll.

- Att få vara med på den resan och sätta State på "kartan" i Sverige känns väldigt stort och inspirerande för mig.

I VM-finalen i Budapest hoppade Montler tre centimeter kortare än i kvalet, och slutade sexa – hans bästa placering någonsin i ett VM eller OS.

– Jag är ändå nöjd med min insats. Jag ger mig kredd, jag sexa trots säsongen jag har haft. Jag går in i dag med lite halvsliten kropp , tyckte han efteråt.

Peter Schramm vid PS Sports Management står bakom kontraktet

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen