Montler optimist efter dubbel glädje

Thobias Montler har haft en skadefylld säsong. Men 27-åringen tog sig ändå till VM-final i längdhopp tack vare säsongens bästa hopp.

– Jag är superglad att jag är med.

I hettan i Budapest lyckades längdhopparen Thobias Montler, EM-silvermedaljör i fjol, nå en slutlig sjätteplats och var belåten. Sjätteplatsen var godkänd och  dessutom skrev han nyligen på sitt bästa sponsoravtal någonsin.

Tobias Montler hade anspråk på mera, men insåg att sjätteplatsen i VM var godkänd. Han var också lycklig över sitt nya sponsorkontrakt. Foto: Jessica Gow, TT

Undertecknandet innebär att han är en av många atleter i stall State som består av  bl a profiler som danske Manchester United-stjärnan Christian Eriksen, internationella tennisikonen och Grand Slam-vinnaren Caroline Wozniacki, delägaren och fotbollstränare i Serie A, Jens Bangsbo, flera duktiga idrottare, proffs och topp. -artister, ytterligare ett antal atleter. , och naturligtvis de två vännerna och grundarna, Jon Andersen och Kim Have, som började den långa resan redan 2012.

Lanseringen av State Drinks skedde hösten 2015.

 Idag säljs State i 12 länder och totalt 8000 butiker, och har nu för att profilera sig i Sverige tagit steget in i Svensk friidrott och skrivit avtal med Thobias Montler. Avtalet sträcker sig fram till OS i Paris 2024.

Laget bakom STATE består idag av stora profiler, inklusive den danske Manchester United-stjärnan Christian Eriksen, den internationella ikonen och Grand Slam-vinnaren, Caroline Wozniacki, delägare och fotbollstränare i Serie A, Jens Bangsbo, flera duktiga idrottare, proffs och topp. -artister, ett hav av fantastiska ambassadörer, och naturligtvis de två vännerna och, Jon Andersen och Kim Have.

State Drinks, är etablerat i Köpenhamn, och tillverkar en energidryck och 

just Christan Eriksen är numera en investerare i företaget. Idag säljs State i 12 länder och totalt 8000 butiker, och Avtalet sträcker sig fram till OS i Paris 2024.

Nu planeras en offensiv i Sverige och där får Thobias Montler en nyckelroll.

- Att få vara med på den resan och sätta State på "kartan" i Sverige känns väldigt stort och inspirerande för mig.

I VM-finalen i Budapest hoppade Montler tre centimeter kortare än i kvalet, och slutade sexa – hans bästa placering någonsin i ett VM eller OS.

– Jag är ändå nöjd med min insats. Jag ger mig kredd, jag sexa trots säsongen jag har haft. Jag går in i dag med lite halvsliten kropp , tyckte han efteråt.

Peter Schramm vid PS Sports Management står bakom kontraktet

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.