Fortsatt strid om banracingens miljoner

Striden om intresset och sponsormiljonerna mellan STCC och nya TTA om herraväldet inom bancracing tar allt mera fart. Mattias Ekström riktar hård kritik: ”STCC har blivit för lite sport och för mycket marknadsföring och då tappar serien sin trovärdighet”.
Annons

- STCC har inte utvecklats som jag hoppats och trott. Jag hoppades på en sportslig serie där förarna får en chans att visa vad de kan.

Har stor erfarenhet

Mattias Ekström slog igenom i STCC och värvades av Audi efter säsongen 2000 och är sedan dess en av stjärnförarna i DTM. Nyligen vann han inför 86 500 personer på Nürburgring.

Åren i STCC och elva säsonger i Tyskland har gett honom en insyn i racing .

- Ingen i DTM tar STCC på allvar som det fungerar i dag, säger Mattias Ekström till Dala Demokraten och menar att det tekniska reglementet i STCC hindrar svenska förare från att göra karriär.

Han själv har stått bakom ett svenskt juniorteam i syfte att hitta och hjälpa nya talanger.

"För mycket marknadsföring"

Nu avslöjas också att Mattias Ekström har deltagit i utformningen av det nya tekniska reglementet som gäller i TTA. Men förhandlingarna om ett samgående mellan STCC och TTA föll samman och konsekvensen är att det blir två blir två racingserier 2012.

- Utan STCC hade jag inte varit där jag är i dag. Men STCC har blivit för lite sport och för mycket marknadsföring och då tappar serien sin trovärdighet, säger han och framhåller DTM som ett bra exempel på att bilsport och marknadsföring kan förenas.

- DTM kombinerar sport och marknad. Väljer du STCC-reglementet utesluts sporten, säger han.

Han vill själv delta

Mattias Ekström betraktar TTA som segrare.

- Den sportsliga kampen har TTA redan vunnit med sitt koncept. Vem som vinner den kommersiella kampen vet jag inte och det är inte lika intressant för mig. Men om TTA orkar med startsträckan tror jag att serien har goda förutsättningar att lyckas.

- I min värld finns det bara en Mr STCC och det är Janne ”Flash” Nilsson, han brinner för det sportsliga. Han var med och startade STCC och har gjort mycket bra för svensk racing.

Mattias Ekström är sugen på att göra en start i TTA nästa år – helt via ett Audi-stall.

Tre Kronors historiska misslyckande i VM-Riga, nionde plats och den sämsta placeringen sedan 1937 i London, diskuterades inte alls vid Svenska Ishockeyförbundets digitala årsmöte på fredagen.

Mats Larsson, avgående styrelseledamot bekräftar för Idrottens Affärer att det var locket på vad gäller VM-insatsen. Dagordningen gav inte utrymme för minsta diskussion,  frågestund eller förklaringar till haveriet i Riga.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Regeringen ökar takten mot ett någorlunda öppet liv för svenskarna. Inriktningen är att idrotter på väg, vatten och i skog ska  kunna ta emot fler än vad nuvarande reglering tillåter. Regeringen ökar också möjligheterna att ta emot mer publik på arenor med flera sektioner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

EM-experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson samt programledaren André Pops. Foto: Jan Danielsson/SVT

Dagen efter att Ola Toivonen fått beskedet att han tvingas till en knäoperation och inte kan spela mer i MFF i år, presenteras han av  SvT-sporten som ny expertkommentator vid EM-turneringen.

SVt:s stab består totalt av 16 personer. De 16 utgör den synliga staben - kommentatorer, experter och programledare.  

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.