Stefan Nyman stämmer Redhawks

”De har inte gjort rätt för sig. Jag har fått nog av alla lögner”. Malmö Redhawks förre sportchef Stefan Nyman attackerar nu sin förra klubb. Han stämmer Redhawks och kräver totalt 1,5 miljoner kr i ersättning.
1 februari 2011. Här började allt. Percy Nilsson, Christian Rassmusson, då ordförande i Malmö Redhawks, Stefan Nyman, som ny sportchef i klubben, avslöjar att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks. Sedan rann miljonerna åt alla håll och kanter. Ett och ett halvt år senare stämmer Nyman klubben på 1,5 miljon kronor. Foto: Stig-Åke Jönsson, Scanpix


- Jag har fått nog av Malmös lögner och vi tittar även på ett rättsligt förfarande gällande förtal, säger Stefan Nyman.

"Betalar inte en krona"

- Redhawks skyldigheter mot Stefan Nyman är klara och tydliga och det är lika tydligt att klubben inte gjort rätt för sig. Vi vidtar därför rättsliga åtgärder, säger advokat Conny Cedermark på Nordia Law till Sportbladet.

- Vi betalar inte ut en krona. Det förutsätter att man gör rätt för sig som tjänsteman i ett bolag och agerar utifrån bolagets bästa, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

En infekterad strid får sin fortsättning i rätten.

Han som fick drömjobbet...

Stefan Nyman fick drömjobbet att bli sportchef i en förening där miljonerna från Hugo Stenbeck gjorde allt möjligt. Storstjärnor värvades i hög takt, lönerna växte och och budgeten överskreds.

Men bygget  blev inte annat än fallfärdigt och nu pågår rekonstruktionen. Malmö Redhawks har lappat ihop sprickorna och är på väg mot ett nytt och mera sansat värvningsbeteende.

I mars var inte Stefan Nyman längre välkommen tillbaka på sin arbetsplats trots att två år återstod enligt ett kontrakt.

Då träder Stefan Nyman fram i Sportbladet och berättar att han stämmer klubben för avtalsbrott. Han kräver 400 000 kronor, baserat på lönen april till dagens datum. Han vill också ha full lön från dagens datum till april 2014.

Totalt skulle det innebära kostnader för Redhawks på 1,5 miljon kronor.

"Har inte gjort rätt för sig"

Har Stefan Nyman rätt till lön enligt kontrakt?

- Inte om man har agerat som han och Anders Olson har gjort, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

- De har satt oss i en jobbig situation och betalar man ut de helt galna summorna som man gjort till Linus Klasen och Hannu Toivonen, och agerat utan styrelsens vetskap, då har man inte gjort rätt för sig. Vi kommer inte tveka en sekund för att gå till rätten med detta.

"Synd om killen"

- Vi har själva förberett en stämning, hinner han före får han motstämning på halsen med omedelbar verkan. Vi talar om illojalitet mot arbetsgivaren och trolöshet mot huvudmannen.

Tommy Qvarforts tillägger i Sydsvenskan:

- Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare om han hade dragit sig tillbaka. Vi har även andra grejer på honom. Om han går in med en stämning kommer detta att stå i motstämningen, säger Tommy Qvarfort.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Med en begränsad budget på 18 miljoner kr har Stockholms Golfklubb lyckats ta hem priset för världens bästa banrestaurering 2022 på Golf Inc Summit i Kalifornien.

Klubbchefen Jonas Widegren och banarkitekten Christian Lundin fick varma applåder när de gick upp på scenen inför 300 beslutsfattare i golfvärlden häromdagen. Många förvånades över klubbens begränsade budget för restaureringen.

 I Sverige finns det närmare en halv miljon golfspelare.En majoritet av dem lär ha gjort samma sak i helgen -  tillbringat timmar framför tv:n trots stundtals härligt väder. SVT serverade direktbilder från södra Spanien och uppgörelsen  mellan Europa och USA i Solheim Cup.Tre dagar med ca sju timmar varje dag innebar att det inte var lätt att slita sig. Det blev också en riktig kamp mellan världens bästa damer  på den soldränkta banan några mil från Gibraltar - med fem svenskor i huvudroller.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen