Stefan Nyman stämmer Redhawks

”De har inte gjort rätt för sig. Jag har fått nog av alla lögner”. Malmö Redhawks förre sportchef Stefan Nyman attackerar nu sin förra klubb. Han stämmer Redhawks och kräver totalt 1,5 miljoner kr i ersättning.
1 februari 2011. Här började allt. Percy Nilsson, Christian Rassmusson, då ordförande i Malmö Redhawks, Stefan Nyman, som ny sportchef i klubben, avslöjar att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks. Sedan rann miljonerna åt alla håll och kanter. Ett och ett halvt år senare stämmer Nyman klubben på 1,5 miljon kronor. Foto: Stig-Åke Jönsson, Scanpix


- Jag har fått nog av Malmös lögner och vi tittar även på ett rättsligt förfarande gällande förtal, säger Stefan Nyman.

"Betalar inte en krona"

- Redhawks skyldigheter mot Stefan Nyman är klara och tydliga och det är lika tydligt att klubben inte gjort rätt för sig. Vi vidtar därför rättsliga åtgärder, säger advokat Conny Cedermark på Nordia Law till Sportbladet.

- Vi betalar inte ut en krona. Det förutsätter att man gör rätt för sig som tjänsteman i ett bolag och agerar utifrån bolagets bästa, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

En infekterad strid får sin fortsättning i rätten.

Han som fick drömjobbet...

Stefan Nyman fick drömjobbet att bli sportchef i en förening där miljonerna från Hugo Stenbeck gjorde allt möjligt. Storstjärnor värvades i hög takt, lönerna växte och och budgeten överskreds.

Men bygget  blev inte annat än fallfärdigt och nu pågår rekonstruktionen. Malmö Redhawks har lappat ihop sprickorna och är på väg mot ett nytt och mera sansat värvningsbeteende.

I mars var inte Stefan Nyman längre välkommen tillbaka på sin arbetsplats trots att två år återstod enligt ett kontrakt.

Då träder Stefan Nyman fram i Sportbladet och berättar att han stämmer klubben för avtalsbrott. Han kräver 400 000 kronor, baserat på lönen april till dagens datum. Han vill också ha full lön från dagens datum till april 2014.

Totalt skulle det innebära kostnader för Redhawks på 1,5 miljon kronor.

"Har inte gjort rätt för sig"

Har Stefan Nyman rätt till lön enligt kontrakt?

- Inte om man har agerat som han och Anders Olson har gjort, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

- De har satt oss i en jobbig situation och betalar man ut de helt galna summorna som man gjort till Linus Klasen och Hannu Toivonen, och agerat utan styrelsens vetskap, då har man inte gjort rätt för sig. Vi kommer inte tveka en sekund för att gå till rätten med detta.

"Synd om killen"

- Vi har själva förberett en stämning, hinner han före får han motstämning på halsen med omedelbar verkan. Vi talar om illojalitet mot arbetsgivaren och trolöshet mot huvudmannen.

Tommy Qvarforts tillägger i Sydsvenskan:

- Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare om han hade dragit sig tillbaka. Vi har även andra grejer på honom. Om han går in med en stämning kommer detta att stå i motstämningen, säger Tommy Qvarfort.

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Elitloppet och hade en efterlängtad revansch och de fem segermiljonerna  i sikte. Inledningen stärkte förväntningarna, kusken Örjan Kihlström styrde till spets och tränaren Daniel Redén log. Men franska stjärnhästenHorsy Dream med Eric Raffin stod för en våldsam speed och sänkte Europarekordet när han vann på 1.08,0!

” Som ett jetplan kom, kommenteradeÖrjan Kihlström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.