Stefan Nyman stämmer Redhawks

”De har inte gjort rätt för sig. Jag har fått nog av alla lögner”. Malmö Redhawks förre sportchef Stefan Nyman attackerar nu sin förra klubb. Han stämmer Redhawks och kräver totalt 1,5 miljoner kr i ersättning.
1 februari 2011. Här började allt. Percy Nilsson, Christian Rassmusson, då ordförande i Malmö Redhawks, Stefan Nyman, som ny sportchef i klubben, avslöjar att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks. Sedan rann miljonerna åt alla håll och kanter. Ett och ett halvt år senare stämmer Nyman klubben på 1,5 miljon kronor. Foto: Stig-Åke Jönsson, Scanpix


- Jag har fått nog av Malmös lögner och vi tittar även på ett rättsligt förfarande gällande förtal, säger Stefan Nyman.

"Betalar inte en krona"

- Redhawks skyldigheter mot Stefan Nyman är klara och tydliga och det är lika tydligt att klubben inte gjort rätt för sig. Vi vidtar därför rättsliga åtgärder, säger advokat Conny Cedermark på Nordia Law till Sportbladet.

- Vi betalar inte ut en krona. Det förutsätter att man gör rätt för sig som tjänsteman i ett bolag och agerar utifrån bolagets bästa, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

En infekterad strid får sin fortsättning i rätten.

Han som fick drömjobbet...

Stefan Nyman fick drömjobbet att bli sportchef i en förening där miljonerna från Hugo Stenbeck gjorde allt möjligt. Storstjärnor värvades i hög takt, lönerna växte och och budgeten överskreds.

Men bygget  blev inte annat än fallfärdigt och nu pågår rekonstruktionen. Malmö Redhawks har lappat ihop sprickorna och är på väg mot ett nytt och mera sansat värvningsbeteende.

I mars var inte Stefan Nyman längre välkommen tillbaka på sin arbetsplats trots att två år återstod enligt ett kontrakt.

Då träder Stefan Nyman fram i Sportbladet och berättar att han stämmer klubben för avtalsbrott. Han kräver 400 000 kronor, baserat på lönen april till dagens datum. Han vill också ha full lön från dagens datum till april 2014.

Totalt skulle det innebära kostnader för Redhawks på 1,5 miljon kronor.

"Har inte gjort rätt för sig"

Har Stefan Nyman rätt till lön enligt kontrakt?

- Inte om man har agerat som han och Anders Olson har gjort, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

- De har satt oss i en jobbig situation och betalar man ut de helt galna summorna som man gjort till Linus Klasen och Hannu Toivonen, och agerat utan styrelsens vetskap, då har man inte gjort rätt för sig. Vi kommer inte tveka en sekund för att gå till rätten med detta.

"Synd om killen"

- Vi har själva förberett en stämning, hinner han före får han motstämning på halsen med omedelbar verkan. Vi talar om illojalitet mot arbetsgivaren och trolöshet mot huvudmannen.

Tommy Qvarforts tillägger i Sydsvenskan:

- Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare om han hade dragit sig tillbaka. Vi har även andra grejer på honom. Om han går in med en stämning kommer detta att stå i motstämningen, säger Tommy Qvarfort.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.