Stefan Nyman stämmer Redhawks

”De har inte gjort rätt för sig. Jag har fått nog av alla lögner”. Malmö Redhawks förre sportchef Stefan Nyman attackerar nu sin förra klubb. Han stämmer Redhawks och kräver totalt 1,5 miljoner kr i ersättning.
1 februari 2011. Här började allt. Percy Nilsson, Christian Rassmusson, då ordförande i Malmö Redhawks, Stefan Nyman, som ny sportchef i klubben, avslöjar att Hugo Stenbeck går in som majoritetsägare i Malmö Redhawks. Sedan rann miljonerna åt alla håll och kanter. Ett och ett halvt år senare stämmer Nyman klubben på 1,5 miljon kronor. Foto: Stig-Åke Jönsson, Scanpix
Annons


- Jag har fått nog av Malmös lögner och vi tittar även på ett rättsligt förfarande gällande förtal, säger Stefan Nyman.

"Betalar inte en krona"

- Redhawks skyldigheter mot Stefan Nyman är klara och tydliga och det är lika tydligt att klubben inte gjort rätt för sig. Vi vidtar därför rättsliga åtgärder, säger advokat Conny Cedermark på Nordia Law till Sportbladet.

- Vi betalar inte ut en krona. Det förutsätter att man gör rätt för sig som tjänsteman i ett bolag och agerar utifrån bolagets bästa, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

En infekterad strid får sin fortsättning i rätten.

Han som fick drömjobbet...

Stefan Nyman fick drömjobbet att bli sportchef i en förening där miljonerna från Hugo Stenbeck gjorde allt möjligt. Storstjärnor värvades i hög takt, lönerna växte och och budgeten överskreds.

Men bygget  blev inte annat än fallfärdigt och nu pågår rekonstruktionen. Malmö Redhawks har lappat ihop sprickorna och är på väg mot ett nytt och mera sansat värvningsbeteende.

I mars var inte Stefan Nyman längre välkommen tillbaka på sin arbetsplats trots att två år återstod enligt ett kontrakt.

Då träder Stefan Nyman fram i Sportbladet och berättar att han stämmer klubben för avtalsbrott. Han kräver 400 000 kronor, baserat på lönen april till dagens datum. Han vill också ha full lön från dagens datum till april 2014.

Totalt skulle det innebära kostnader för Redhawks på 1,5 miljon kronor.

"Har inte gjort rätt för sig"

Har Stefan Nyman rätt till lön enligt kontrakt?

- Inte om man har agerat som han och Anders Olson har gjort, säger ordförande Tommy Qvarfort till sajten MrMadhawk.

- De har satt oss i en jobbig situation och betalar man ut de helt galna summorna som man gjort till Linus Klasen och Hannu Toivonen, och agerat utan styrelsens vetskap, då har man inte gjort rätt för sig. Vi kommer inte tveka en sekund för att gå till rätten med detta.

"Synd om killen"

- Vi har själva förberett en stämning, hinner han före får han motstämning på halsen med omedelbar verkan. Vi talar om illojalitet mot arbetsgivaren och trolöshet mot huvudmannen.

Tommy Qvarforts tillägger i Sydsvenskan:

- Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare om han hade dragit sig tillbaka. Vi har även andra grejer på honom. Om han går in med en stämning kommer detta att stå i motstämningen, säger Tommy Qvarfort.

Larmrapprterna från klubbar runt om i Sverige om att ungdomar tappade intresset i spåren på alla restriktioner fick regeringen att handla. På måndagen kom beskedet - Idrottsrörelsen får 600 miljoner kronor i s k krisstöd. Pengar ska riktas till åtgärder för att omstarta verksamheten. 

Efter en tid med tillåtelse om enbart åtta åskådare på publika evenemang låter 500 som en utopi. Men det är fakta och ska vara trovärdigt, för det kommer från högsta vederbörande.

Idrottsminister Amanda Lind sa det i en TT-intervju med Sveriges Radio på fredagsförmiddagen. Regeringens förslag är formulerat: från 17 maj ska 500 åskådare tillåtas, under förutsättning att smittoläget medger..

Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Det är en tre-årig överenskommelse med fokus å på bordtennisevenemang.

Inledningsvis är det ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli inför OS i Tokyo i sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Vi är så glada. De här pengarna gör verkligen stor skillnad för oss. Våra idrottare har inte samma förutsättningar till ekonomisk stöttning som aktiva inom övrig elitidrott, så det här stödet är väldigt välkommet och ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier  

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Riksidrottsnämnden, RIN (”idrottens högsta domstol”) ger Boden Hockey rätt i den inflammerade striden med ligaorganisationen Hockeyettan. Domen kan inte överklagas och är ett svårt bakslag för Svenska Ishockeyförbundet, som av RIN anmodas att skriva om sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

I domen har RIN ogiltigförklarat kravet på medlemskap i Hockeyettan enligt SIF:s tävlingsbestämmelser. För Boden Hockeys del är 1,5 års kamp för föreningsfrihet, bibehållet självstyre och principen om avtalsfrihet nu klargjord.

En synnerligen ovanlig värvning - danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Han lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.

Hans klybbyte sker lagom när spekulationerna om att han löpte risk att bli sparkad efter Häckens bedrövliga inledning på allsvenskan.