Blev resultat när Stark ingrep

Efter påtryckningar av Ishockeyförbundets generalsekreterare, Johan Stark, har Hockeyettan betalat ut 248 000 i så kallade utbildningspengar, enligt förbundets NHL-avtal, till Bodens Hockey i Hockeyettan. Beloppet skulle ha erlagts redan i december 2021 men hade stoppats av Hockeyettans ledning.

Ishockeyförbundets generalsekreterare, Johan Stark, ingrep och nådde resultat.

Hockeyettans tidigare ordförande, Ronnie Glysing,  hävdade att Boden inte hade rätt till den nämnda summan, med anledning av föreningens tvist med Hockeyettan gällande ljud – och bildrättigheter.

-Vi har i möte med Johan Stark påtalat det orimliga i Hockeyettans hållning och nu sitter beloppet på vårt konto. Jag gissar att Stark meddelat att NHL-pengarna ligger helt utanför vår konflikt med Hockeyettan, säger Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

I hopp om att nå förlikning mellan parterna har Boden lämnat ett förslag till ekonomisk uppgörelse som innebär att parterna står för sina egna rättegångskostnader och att pågående juridiska processer avbryts. Utöver detta betalar Boden det utdömda skadeståndet i skjljedom på 944 76 kronor.

Hockeyettan, under nyvalde ordföranden Håkan Svensson, har dock avvisat Bodens förslag med hänvisning till sin egen ekonomi.

-Hockeyettan tycks mena att pengar saknas för att betala sina egna rättegångskostnader. De säger samtidigt att en förlikning innebär extra kostnader för Hockeyettans 40 medlemsföreningar, meddelar Thomas Regemalm.

Han hänvisar bland annat till Hockeyettans egna stadgar, paragraf 25 som stipulerar att vardera parten står för  sina rättegångskostnader, exempelvis advokatarvoden, vi juridiska tvister.

-I mina ögon är det direkt oansvarigt att låta processen fortsätta med vetskap om att Hockeyettans medlemsföreningar kan drabbas vid förlust i domstol, säger Thomas Regemalm.

Ville skapa osäkerhet

I Boden är förbittringen fortsatt stor över att Hockeyettan inte ger upp målet att försätta Boden Hockey i konkurs. Nyligen hölls tingsrättsförhandlingar där Thomas Regemalm, med stöd av föreningens revisor, bestred inlämnad konkursansökan.

-Vi är inte på obestånd. Hockeyettans agerande är irrationellt och bygger enbart på att skapa osäkerhet hos medlemmar och samarbetspartners, menar Thomas Regemalm.

-Jag beklagar att ligans företrädare inte vill förhandla. Vi är öppna för samtal, utan tvång, hot, eller ekonomisk påtryckning. Vägrar ligan att lyssna utnyttjar vi vår dispens och kommer fortsatt att stå utanför ligaorganisation, avslutar Bodens ordförande.

Inväntar Hovrättens dom

Även Karlskronas NHL-pengar har stoppats då föreningen precis, som Boden, har en konflikt med Hockeyettan. Det är oklart om Karlskrona har erhållit sin berättigade ersättning.

Den 17 februari väntas Svea Hovrätt avge dom i tvisten mellan Hockeyettan och Boden Hockey.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.