Blev resultat när Stark ingrep

Efter påtryckningar av Ishockeyförbundets generalsekreterare, Johan Stark, har Hockeyettan betalat ut 248 000 i så kallade utbildningspengar, enligt förbundets NHL-avtal, till Bodens Hockey i Hockeyettan. Beloppet skulle ha erlagts redan i december 2021 men hade stoppats av Hockeyettans ledning.

Ishockeyförbundets generalsekreterare, Johan Stark, ingrep och nådde resultat.

Hockeyettans tidigare ordförande, Ronnie Glysing,  hävdade att Boden inte hade rätt till den nämnda summan, med anledning av föreningens tvist med Hockeyettan gällande ljud – och bildrättigheter.

-Vi har i möte med Johan Stark påtalat det orimliga i Hockeyettans hållning och nu sitter beloppet på vårt konto. Jag gissar att Stark meddelat att NHL-pengarna ligger helt utanför vår konflikt med Hockeyettan, säger Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

I hopp om att nå förlikning mellan parterna har Boden lämnat ett förslag till ekonomisk uppgörelse som innebär att parterna står för sina egna rättegångskostnader och att pågående juridiska processer avbryts. Utöver detta betalar Boden det utdömda skadeståndet i skjljedom på 944 76 kronor.

Hockeyettan, under nyvalde ordföranden Håkan Svensson, har dock avvisat Bodens förslag med hänvisning till sin egen ekonomi.

-Hockeyettan tycks mena att pengar saknas för att betala sina egna rättegångskostnader. De säger samtidigt att en förlikning innebär extra kostnader för Hockeyettans 40 medlemsföreningar, meddelar Thomas Regemalm.

Han hänvisar bland annat till Hockeyettans egna stadgar, paragraf 25 som stipulerar att vardera parten står för  sina rättegångskostnader, exempelvis advokatarvoden, vi juridiska tvister.

-I mina ögon är det direkt oansvarigt att låta processen fortsätta med vetskap om att Hockeyettans medlemsföreningar kan drabbas vid förlust i domstol, säger Thomas Regemalm.

Ville skapa osäkerhet

I Boden är förbittringen fortsatt stor över att Hockeyettan inte ger upp målet att försätta Boden Hockey i konkurs. Nyligen hölls tingsrättsförhandlingar där Thomas Regemalm, med stöd av föreningens revisor, bestred inlämnad konkursansökan.

-Vi är inte på obestånd. Hockeyettans agerande är irrationellt och bygger enbart på att skapa osäkerhet hos medlemmar och samarbetspartners, menar Thomas Regemalm.

-Jag beklagar att ligans företrädare inte vill förhandla. Vi är öppna för samtal, utan tvång, hot, eller ekonomisk påtryckning. Vägrar ligan att lyssna utnyttjar vi vår dispens och kommer fortsatt att stå utanför ligaorganisation, avslutar Bodens ordförande.

Inväntar Hovrättens dom

Även Karlskronas NHL-pengar har stoppats då föreningen precis, som Boden, har en konflikt med Hockeyettan. Det är oklart om Karlskrona har erhållit sin berättigade ersättning.

Den 17 februari väntas Svea Hovrätt avge dom i tvisten mellan Hockeyettan och Boden Hockey.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Tretorn har haft en stark koppling till tennisen under många år vilket och det har även inkluderat ett mångårigt samarbete som officiell bollpartnermed tennisveckorna i Båstad  Ett samarbete som nu förlängs tillsammans med WTA och ATP turneringarna på Nordea Open  4–17 juli .

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

2013 kom 216 888 åskådare på plats, 2017  ännu flera, nämligen 240 045 och nu, dagen innan premiären rapporteras 517 000 biljetter sålda. Damernas EM blir en succé, det står redan klart, rapporterar TT. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.