Stockholmsarenans fräcka replik

De hetsar varandra, kampen skruvas upp allt mera och det får kosta. Nationalarenan i Solna meddelade triumfatoriskt att de hade köpt SM-finalen i bandy i fem år från 2013, mitt framför näsan på ansvariga vid Stockholmsarenan. Nu kontrar de fräckt.

I samma stund som spadarna trycktes ned i backen för miljardbyggena i Solna respektive på Söder startade striden om kommande evenemang.  På båda håll finns bara en målsättning – ju fler och ju mera publiklockande evenemang desto bättre vinst, men framför allt, det är en överlevnadsfråga.

Riskkapitalisten förhandlade

När arenorna måste överträffa varandra i budgivningen gynnas förbund och arrangörer. Just nu är bandyn högaktuell.
Förbundsordförande Håkan Ramsin, med en vardag som riskkapitalist och vana vid affärer, älskade säkert att föra diskussioner på båda håll.

- Viktigt var dels publikkapaciteten, dels logistiken med tåg, tunnelbana och pendeltåg som stannar alldeles i närheten. Men vi var även imponerade av deras goda idéer när det gäller marknadsföring, förklarade Ramsin vid presskonferensen.

Vad affären har inneburit i pengar och värden vore intressant att veta.

Samma dag, samma stuk, samma...

Ramsin säger också apropå Nationalarenans väldiga läktare som rymmer 50 000 åskådare:

- Vi tror att det går.

Siktet är inställt på att slå 27 420 åskådare från SM-finalen 1959.

Men notera att samma morgon som bandyförbundet och nationalarenans ansvariga hade kallat till presskonferens tillkännagav Hammarby bandy och Stockholmsarenan sin nyhet - annandagsbandy i Stockholmarenan med Hammarby, landets mest populära lag.

Samma år, 2013, samma stuk, som SM-finalen, och samma lockelse – allt presenterat samma dag.

Snart kommer nästa strid

- Vi ska spela inför 20-25 000 åskådare. Det blir en Hammarbyhappening, betonar Patrik Tengwall vid Stockholm Globe Arenas.

Annandagen är klassisk i bandy, senast kom 12 473 åskådare totalt till matcherna. Hammarby siktar mot det dubbla enbart vid sin match. Här finns också ett nytt rekord i sikte, det nuvarande är 9 051 från Nässjö-Tranås annandag jul 1966. 

- Jag tror vi fyller arenan, säger Sonny Lööf i Hammarby bandy.

Sålunda av arenorna första drabbning blev det kanske två segrare.

Nu inväntar vi nästa strid.

Karl sjöblom (inte verifierad)

tis, 2011-05-24 16:24

1. Ja det är viktigt att sätta

Ja det är viktigt att sätta press på Svenska fotbollsförbundet! För övrigt är jag väldigt tveksam till att lägga bandyfinalen i Solna. Delsa för att arenan är för stor, och dels att det inte gick klockrent till då den valdes. Men att få 20-25k till annandagsbandyn vore häftigt och man ska sikta högt. Men frågan är om man når upp till dessa nivåer. Vi kan ju alltid hoppas!

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!

Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.

Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.