Beslutet - flera hallbyggen i Göteborg
Göteborgs kommunalråd, Daniel Bernmar vill låta övertygande när han säger det:
– Vi ser en utveckling tack och lov. Det var jätteviktigt att vi kunde säkerställa att när man bygger en skola så ska man alltid pröva en fullmåttshall så att även föreningslivet kan använda hallen, lovar han i GP.
Han medger också:
- Vi har haft en lång period som vi behöver hämta hem.
Göteborg med ett så omfattande idrottsutbud har övergivit vissa idrotter och klubbar.
– Vi har haft ett stort underskott under många år, men det blir lyckligtvis lite bättre allt eftersom tiden går. De senaste åtta åren har vi betat av och kommit ikapp lite, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd.
Undra hur många som är villiga att hålla med honom.
Han vill inte ge något löfte och lova en dead line för förverkligandet av den nya kommunala planen och strategin om ökat byggande.
– Det där är så svårt att ge ett bra svar på för det är inte självklart att det finns en början och ett slut. Behoven förändras över tid, staden växer och vilka idrotter som kräver vilken typ av anläggning skiljer sig åt över tid.
Elisabet Lann (KD), tidigare kommunalråd med ansvar för frågor som rör idrotts- och föreningslivet, använder mera klarspråk.
Givertvis stödjer hon och lovordar mera optimistiska tongångar.
Men Elisabeth oroas också över de misslyckade politiska resonemang. Åtskilliga ungdomar har inte fått chans att testa idrott.
– Det har varit ett gissel under många år och det är oroväckande. Det finns exempel på föreningar som inte har kunnat starta upp en grupp eller tvingats säga nej till människor som söker sig.
- De barnen har vi redan förlorat, åren går och de kommer inte tillbaka för att vi får upp en hall, säger hon.
Hon ser alternativ inför framtiden.
– Det finns hallar som används till annat. Jag tänker på nedlagda padelhallar, finns det något där vi kan använda i väntan? Vi behöver lösningar här och nu för barnen kan inte vänta, då hinner de bli tonåringar och sluta. Då har man förlorat dem, betonar hon i GP.
Hon håller med om att det finns hallar - på planeringsbordet.
-Detfinns många, det är bra, Då pratar vi väldigt ofta om fullmåttshallar. Det är för inomhusbollsporter och det är bra för det är populära idrotter som behöver fler hallar.
Mest lästa just nu
Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).
- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.
En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i Arvika.
Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.
Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare. Skatteverkets siffror avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022.
Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.
Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.
Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.
Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos 27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.
Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar.
– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne.
Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen
Skriv kommentar