Beslutet - flera hallbyggen i Göteborg

Göteborgs kommunalråd, Daniel Bernmar vill låta övertygande när han säger det:

– Vi ser en utveckling tack och lov. Det var jätteviktigt att vi kunde säkerställa att när man bygger en skola så ska man alltid pröva en fullmåttshall så att även föreningslivet kan använda hallen, lovar han i GP.

En nysatsning enligt en ny strategi ska förbättra förutsättningarna för idrotten i Göteborg.

Han medger också:

- Vi har haft en lång period som vi behöver hämta hem.

Göteborg med ett så omfattande idrottsutbud har övergivit vissa idrotter och klubbar.

– Vi har haft ett stort underskott under många år, men det blir lyckligtvis lite bättre allt eftersom tiden går. De senaste åtta åren har vi betat av och kommit ikapp lite, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd.

Undra hur många som är villiga att hålla med honom.

 Han vill inte ge något löfte och lova en dead line för förverkligandet av den nya kommunala planen och strategin om ökat byggande.

– Det där är så svårt att ge ett bra svar på för det är inte självklart att det finns en början och ett slut. Behoven förändras över tid, staden växer och vilka idrotter som kräver vilken typ av anläggning skiljer sig åt över tid. 

Elisabet Lann (KD), tidigare kommunalråd med ansvar för frågor som rör idrotts- och föreningslivet, använder mera klarspråk.

Givertvis stödjer hon och lovordar mera optimistiska tongångar.

Men Elisabeth oroas också över de misslyckade politiska resonemang. Åtskilliga ungdomar har inte fått chans att testa idrott.

– Det har varit ett gissel under många år och det är oroväckande. Det finns exempel på föreningar som inte har kunnat starta upp en grupp eller tvingats säga nej till människor som söker sig.

- De barnen har vi redan förlorat, åren går och de kommer inte tillbaka för att vi får upp en hall, säger hon.

Hon ser alternativ inför framtiden.

– Det finns hallar som används till annat. Jag tänker på nedlagda padelhallar, finns det något där vi kan använda i väntan? Vi behöver lösningar här och nu för barnen kan inte vänta, då hinner de bli tonåringar och sluta. Då har man förlorat dem, betonar hon i GP.

Hon håller med om att det finns hallar - på planeringsbordet.

-Detfinns många, det är bra, Då pratar vi väldigt ofta om fullmåttshallar. Det är för inomhusbollsporter och det är bra för det är populära idrotter som behöver fler hallar. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.