Konståkningen prövar nya säljgrepp

Provision till partners, säljtävling bland klubbarna och event i centrala Stockholm. Svenska Konståkningsförbundet prövar nya grepp i biljettförsäljningen inför EM i Ericsson Globe.
Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet, står bakom mycket av nya marknadsföringsgrepp inför arrangemanget i Globen.

 

Målet är en publik på 40 000 i Ericsson Globe den 26 januari-1 februari. Med sex veckor kvar till EM och julförsäljningen att räkna hem så är arrangörerna halvvägs till målet. 

Provision och säljtävling

- Vad jag hört från de som sålt till liknande evenemang är att folk bestämmer sig allt senare för att köpa biljetter. Jag hoppas på en bra försäljning till jul, det är ju faktiskt den perfekta julklappen, så att vi kan gå in i januari och jobba vidare inför EM enligt plan, säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Nu testas nya grepp för att öka försäljningen, förstärka föreningslivet och stödja verksamhet som anknyter bland annat att ge sina EM-partners, World Childhood Foundation och 1,6-2,6 miljonersklubben med Alexandra Charles i spetsen,  provision på biljettförsäljningen.

Provision får även landets konståkningsklubbar, 15 procent på varje biljett de säljer eller förmedlar enligt ett visst system med koder på biljetterna. Dessutom deltar de i en säljtävling där den som lyckas bäst, bland annat i relation till antalet medlemmar vinner en världsmästare i isdans att använda en hel helg – att använda till att vässa klubbens åkare ytterligare.

Törstar efter framgång

Under två helger har julklappsjagande stockholmare också kunnat njuta av bra konståkning på isbanan i Kungsträdgården, centrala Stockholm. Det har varit ett bra skyltfönster för biljettförsäljningen inför EM, enligt Katarina Henriksson som hoppas följande av EM:

- Först och främst att så många som möjligt tar chansen och kommer till Ericsson Globe för att uppleva konståkning live, för det är då den är som bäst. 

- Idrottsligt vore det fantastiskt om vi äntligen kunde ta en medalj, vi har legat nära i några år nu.

Svensk konståkning törstar efter framgångar. Senaste stora framgången var Viktoria Helgessons femteplatser vid EM 2012 och 2013. Hon är med det bästa svenska vid ett internationellt mästerskap sedan 1937, då Vivi-Anne Hultén tog ett VM-brons.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Mellandag i VM i handboll – då är det väl lugnt i Scandinavium? Absolut inte! Nästan hundra barn från Göteborgs förorter, Orust och Borås samlades för att vara landslagsstjärnor för en dag. Och en tidigare världsstjärna dök upp och bjöd både på sig själv och på sina bästa tips: Ljubomir Vranjes.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen