Fler åskådare och större förväntan

Årets Stockholm Open blev en succé. Nu finns siffror som bevisar saken. Totalt kunde arrangörerna räkna in 29 855 åskådare, en markant ökning jämfört med 2021. I klartext kom 4 500 flera än 2021.

Intrycken hos publiken och Intäkterna från nära 30 000 personer betyder mycket för arrangörerna.

Dansken Holger Rune med bucklan efter att ha vunnit finalen i Stockholm Open i Kungliga tennishallen

Mikael Ymers avancemang är en stor del av förklaringen:

- Hans spel och vinster betydde enormt mycket för Stockholm Open i år, betonar Jamie Perry, tävlingens vd:

-. Det märktes direkt men framför allt när han gick längre in i turneringen. Intresset ökade markant inför kvartsfinalerna, både i publikens respons och i den mediala uppmärksamheten.

Mikael är Sverigeetta och fortsätter att klättra. Just nu är han rankad 76:a i världen.

- Det vi såg under Stockholm Open i år är att Mikael Ymer verkligen brinner för turneringen och älskar att spela inför hemmapubliken, som i sin tur gav ett enormt stöd. 

- Vi ser fram emot att se Mikael utvecklas vidare under året och ha honom här i Stockholm Open även nästa år.

Jamie Perry fortsätter: 

- Den allmänna bedömningen av årets SO är att det blev en magisk vecka i Kungliga. Tennishallen. Dels ett ökat antal besökare som bidragit till den fantastiska stämningen och dels att spelarna trivdes, Dessutom har mediauppmärksamheten varit den bästa sedan Federer spelade i Stockholm Open 2010.

- - Tack vara SVT:s sändningar av samtliga matcher i kombination med den övriga mediala uppmärksamheten, har Stockholm Open uppmärksammats av både inbitna tennisälskare och nya tennisfans.

2022 är också det första året som ägarklubbarna helt själva driver alla delar av turneringen, där fokus har legat på att skapa just rätt förutsättningar för bästa möjliga tennisupplevelse. 

Som den grekiska stjärnan, Tsitsipas, framhöll:

- Stockholm Open har en familjär känsla i evenemanget. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.