Fler åskådare och större förväntan

Årets Stockholm Open blev en succé. Nu finns siffror som bevisar saken. Totalt kunde arrangörerna räkna in 29 855 åskådare, en markant ökning jämfört med 2021. I klartext kom 4 500 flera än 2021.

Intrycken hos publiken och Intäkterna från nära 30 000 personer betyder mycket för arrangörerna.

Dansken Holger Rune med bucklan efter att ha vunnit finalen i Stockholm Open i Kungliga tennishallen

Mikael Ymers avancemang är en stor del av förklaringen:

- Hans spel och vinster betydde enormt mycket för Stockholm Open i år, betonar Jamie Perry, tävlingens vd:

-. Det märktes direkt men framför allt när han gick längre in i turneringen. Intresset ökade markant inför kvartsfinalerna, både i publikens respons och i den mediala uppmärksamheten.

Mikael är Sverigeetta och fortsätter att klättra. Just nu är han rankad 76:a i världen.

- Det vi såg under Stockholm Open i år är att Mikael Ymer verkligen brinner för turneringen och älskar att spela inför hemmapubliken, som i sin tur gav ett enormt stöd. 

- Vi ser fram emot att se Mikael utvecklas vidare under året och ha honom här i Stockholm Open även nästa år.

Jamie Perry fortsätter: 

- Den allmänna bedömningen av årets SO är att det blev en magisk vecka i Kungliga. Tennishallen. Dels ett ökat antal besökare som bidragit till den fantastiska stämningen och dels att spelarna trivdes, Dessutom har mediauppmärksamheten varit den bästa sedan Federer spelade i Stockholm Open 2010.

- - Tack vara SVT:s sändningar av samtliga matcher i kombination med den övriga mediala uppmärksamheten, har Stockholm Open uppmärksammats av både inbitna tennisälskare och nya tennisfans.

2022 är också det första året som ägarklubbarna helt själva driver alla delar av turneringen, där fokus har legat på att skapa just rätt förutsättningar för bästa möjliga tennisupplevelse. 

Som den grekiska stjärnan, Tsitsipas, framhöll:

- Stockholm Open har en familjär känsla i evenemanget. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Sports Media-byrån Spring Media fortsätter att expandera och förstärker nu sin internationella säljorganisation via nyanställningar.

"Vi håller snabbt på att bli en verkligt global fullservicebyrå, framhåller Tobias Osmund, VD för Spring Media Group

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Riksidrottsmöte i Uppsala med 700 personer, alla med makt, då är det lätt för de oinitierade att tro att de handlar mycket om sport och beslut som berikar åskådarna. Och visst gynnas arenaidrotten, men först i andra Tidigare stämmor har huvudsakligen handlat om ekonomi och fördelning av pengarna, men nu är det fokus på värdegrundsfrågor och Hållbarhetsarbete.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.