Fler åskådare och större förväntan

Årets Stockholm Open blev en succé. Nu finns siffror som bevisar saken. Totalt kunde arrangörerna räkna in 29 855 åskådare, en markant ökning jämfört med 2021. I klartext kom 4 500 flera än 2021.

Intrycken hos publiken och Intäkterna från nära 30 000 personer betyder mycket för arrangörerna.

Dansken Holger Rune med bucklan efter att ha vunnit finalen i Stockholm Open i Kungliga tennishallen

Mikael Ymers avancemang är en stor del av förklaringen:

- Hans spel och vinster betydde enormt mycket för Stockholm Open i år, betonar Jamie Perry, tävlingens vd:

-. Det märktes direkt men framför allt när han gick längre in i turneringen. Intresset ökade markant inför kvartsfinalerna, både i publikens respons och i den mediala uppmärksamheten.

Mikael är Sverigeetta och fortsätter att klättra. Just nu är han rankad 76:a i världen.

- Det vi såg under Stockholm Open i år är att Mikael Ymer verkligen brinner för turneringen och älskar att spela inför hemmapubliken, som i sin tur gav ett enormt stöd. 

- Vi ser fram emot att se Mikael utvecklas vidare under året och ha honom här i Stockholm Open även nästa år.

Jamie Perry fortsätter: 

- Den allmänna bedömningen av årets SO är att det blev en magisk vecka i Kungliga. Tennishallen. Dels ett ökat antal besökare som bidragit till den fantastiska stämningen och dels att spelarna trivdes, Dessutom har mediauppmärksamheten varit den bästa sedan Federer spelade i Stockholm Open 2010.

- - Tack vara SVT:s sändningar av samtliga matcher i kombination med den övriga mediala uppmärksamheten, har Stockholm Open uppmärksammats av både inbitna tennisälskare och nya tennisfans.

2022 är också det första året som ägarklubbarna helt själva driver alla delar av turneringen, där fokus har legat på att skapa just rätt förutsättningar för bästa möjliga tennisupplevelse. 

Som den grekiska stjärnan, Tsitsipas, framhöll:

- Stockholm Open har en familjär känsla i evenemanget. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.