Blågul jättetrupp till Paris-OS

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

 

 

 SOK:s sportdirektör Peter Reinebo medgav också:

- Truppen till Paris blir minst 25 idrottare större via denna andra uttagning. Bilden är också att OS-truppen successivt blir starkare och att kapaciteten inför Paris är högre än inför Tokyo.

Fler än till Tokyo

Ttruppen är större än tidigare vid samma tidpunkt jämfört med exempelvis OS i Tokyo.

Utgifterna ökar, men det finns ingen ekonomisk begränsning för truppens storlek.

Det statliga bidrag som utgår just nu för genomförandet av OS är 42,5 miljoner kronor per år och det förväntas att SOK på egen hand kan skapa intäkter på motsvarande nivå.

I sammanhanget framkommer att ansträngningarna  och ambitionen att förbereda ett svenskt OS 3030  blev en katalysator för det gemensamma projektet Elitidrott2030 tillsammans med RF. Målet för de gemensamma ansträngningarna är att  öka resurserna till svensk elitidrott med 200 miljoner kronor.

Buffertmål om 30 miljoner

 I SOK:s årsredovisning framgår följande:

 ”SOK:s verksamhet finansieras huvudsakligen genom spon sorintäkter från näringslivet samt annan extern finansiering. SOK har ett statligt stöd för OS-uppdraget att förbereda och genomföra det svenska OS-deltagandet. En väsentlig uppgift är att säkerställa långsiktig finansiering och styrelsen har beslutat att SOK ska ha ett buffertmål om 30 mkr i eget kapital efter varje avslutad Olympiad.

Styrelsen har under året följt upp beslutad intäktsstrategi: Under 2020-2026 ligger fokus på att förlänga och utveckla avtal med existerande partners. Beredskap ska finnas för att ersätta eventuellt avslutade samarbeten och för att bedriva viss nyförsäljning.

Under den andra delen av perioden 2020-26 ska nya partners bearbetas för det långsiktiga perspektivet samt nya intäktsvägar utforskas och bearbetas”

Texten avslutas med stycket:

”SOK ska arbeta för att hela kostnaden för OS-uppdraget täcks av statligt stöd”.

 Ett jobb som pågår fortfarande

 Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.