Därför lämnar han Vasaloppet

Under fem år har Jonas Bauer lyft Vasaloppet till det största motionsvenemanget alla kategorier. Nu tackar han för sig och väljer att fortsätta som som destinationschef för SkiStar/Sälen och ingå Skistars koncernledning.

Han kan sammanfatta fem framgångsrika år och bara därför, att så stora delar av verksamheten har utvecklats, är en förklaring till att Jonas Bauer lämnar Vasaloppet.

Verksamheten ska stabiliseras

En förvaltare är han minst av allt. Vinterns alla lopp och arrangemang har han fått växa och därtill har han lyft sommarveckorna med cykel och löpning. Så mycket mer går inte att göra, nu ska verksamheten stabiliseras och då väljer han att överlåta det arbetet till någon annan.

- Jag har haft fem helt fantastiska år i Vasaloppet och fått varit med om en utveckling som varit nästan osannolik, säger Jonas.

Varumärket Vasaloppet betraktas som det starkaste inom motion och friskvård i Sverige. Expansionen beskrivs allra bäst av antalet deltagare – från 45 000 till över 80 000 personer.

"Rätt tidpunkt att gå"

- Det är med blandade känslor som jag nu väljer att lämna Vasaloppet for ett uppdrag inom Skistarkoncernen, säger Jonas Bauer.

- Det känns dock som att det är rätt tidpunkt för en ny kraft att ta Vasaloppet vidare in i nästa fas tillsammans med en fantastisk personal som vet hur en verksamhet på den här nivån ska bedrivas.

Styrelserna med ordförandena Sven von Holst (Vasaloppets Marknads AB) och Ulf Hållmarker (Vasaloppsföreningen Sälen-Mora) kommenterar:

Inleder jakten på ersättare

- Jonas Bauer har gjort ett fantastiskt och ytterst professionellt arbete med Vasaloppet som idag är starkare än någonsin. Jonas är en komplett och mycket kompetent ledare. Vi tycker det är tråkigt för Vasaloppets del, men vi är mycket tacksamma för de fem år Jonas lett Vasaloppet.

von Holst och Hållmarker har förhoppningar om att engagera Bauer på ideell basis.

- Vi inleder nu omedelbart rekryteringsprocessen med att finna en efterträdare, som vi hoppas kan vara på plats när Jonas lämnar Vasaloppet den 1 september.

Svenska riskkapitalbolaget Altor har köpt det kanadensiska bolaget CCM Hockey som innehar det klassiska varmärket,Jjofa  som har en stark bakgrund i Malung, vilket innebär att Jofa återvänder till Dalarna.

Borlängebördige Harald Mix står bakom bolaget Altor som nu kom över den andel  i CCM Hockeysom kanadensiska Birch Hill Equity Partners hade.

CCM Hockey räknas i dag som en av världens största tillverkare av hockeyutrustning.

Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade  planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning om 25 000 kvadratmeter ska byggas  i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor. 

Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna  innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.

Max Peter Bejmer inför storpublik på sprinten i Oskarshamn under O-Ringen 2024. Hugo Mattsson/Svensk Orientering 

Hösten 2018 fattades beslutet att O-Ringen skulle genomföras på Smålandskusten med Oskarshamn som nav. De operativa förberedelserna har pågått sedan dess och 21 700 besökare noterades fördelat på  19 250 deltagare och 2 450 medföljare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Välkände entreprenören och Malmöprofilen Dan Olofsson får via familjeföretaget Danir backning på avdrag för sponsring av FC Rosengårds damspelare. Han åläggs dessutom att betala skattetillägg på grund av oriktiga uppgifter.

FC Rosengårds största finansiär Dan Olofsson, tillika grundare och storägare av it-konsultkoncernen Danir, stöttar via bolaget fotbollsföreningen FC Rosengård sedan 2012 med mångmiljonbelopp varje år. 

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott?  Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.

 Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.