Mona Sahlin ny i riksidrottsstyrelsen

Mona Sahlin blir ny ledamot i riksidrottsstyrelsen. Valberedningarna har presenterat tre nya namn till stämmorna vid Riksidrottsmötet den 24-26 maj och den förra partiledaren hos socialdemokraterna är beredd att ta steget in i RF.
Mona Sahlin gillar i synnerhet fotboll och ses här, då i rollen som idrottsminister, vid ett möte med Hanna Ljungberg och damlandslaget. Foto: Torbjörn Jakobsson, Scanpix

 

Tre nya namn presenteras för nyval till riksidrottsstyrelsen och två till SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Till riksidrottsstyrelsen föreslår valberedningen Mona Sahlin, Stefan Bessman och Suzanne Lundvall. En jurist, en forskare och en före detta partiledare. Det vill Riksidrottsförbundets (RF) valberedning se i riksidrottsstyrelsen.

Tre nykomlingar

Mona Sahlin var partiledare för Socialdemokraterna 2007 till 2011. Hon har spelat handboll en gång i tiden och var med och ingick i styrelsen när Nacka FF bildades 1970. Hon har också ett förflutet som idrottsminister.

Stefan Bessman har lång erfarenhet av nationell och internationell juridik. Sedan 1998 är han delägare i Baker & McKenzie Advokatbyrå. Han har tävlat på SM-nivå i slalom och bågskytte och är idag ledamot i Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

Suzanne Lundvall har forskat med tyngdpunkt på barn- och ungdomsfrågor och folkhälsa på GIH där hon idag är lektor. Hon är också vice ordförande i Svenska Gymnastikförbundet.

Tre slutar

Valberedningen föreslår även omval av Anders Rydberg, vice ordförande, och Susanne Erlandsson medan Birgitta Ljung, Helén Wiklund Wårell och David Lega har avböjt omval. På ordförandeposten föreslås omval av Karin Mattsson Weijber.

-  Vi har tittat på helheten för att bygga ett lag med spelare som kompletterar varandra och har bred kompetens. Svensk idrott står inför stora utmaningar och behöver en stark styrelse. Med Mona Sahlin, Stefan Bessman och Suzanne Lundvall tror vi att stärker laget på bästa sätt inför framtiden, säger RF:s valberednings ordförande Hans Hellquist.

Riksidrottsstyrelsen består, förutom ordföranden, av tio ledamöter valda av RF-stämman. Ledamöterna väljs på fyra år, fem till antalet vid varje stämma. Enligt RF:s stadgar ska hälften vara män och hälften kvinnor. I år innebär det att tre av de föreslagna är kvinnor och två män. 2015 är det tvärtom.

Möte i Luleå

Valberedningen för SISU Idrottsutbildarna har föreslagit nyval av Tony Karlsson och Lotta Kellander. Dessutom föreslår den omval av Pia Zätterström, ordförande, Jane Andersson, Sandra Eriksson Muszynski och Ola Lundberg.

Riksidrottsförbundets valberedning har även föreslagit namn till riksidrottsnämnden (RIN), dopingnämnden (DON) och dopingkommissionen (DOK).

På Riksidrottsmötet i Luleå den 24-26 maj 2013 fattar representanterna för de 69 medlemsförbunden beslut om hur riksidrottstyrelsen, förbundsstyrelsen, RIN, DON och DOK ska se ut de kommande två åren.

Olof (inte verifierad)

fre, 2013-04-19 08:49

1. Val av ledamot

Mona Sahlin är föreslagen men inte vald, det görs i så fall på stämman.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.