Zlatan har sina egna regler
Det är ingen hemlighet att Zlatan Ibrahimovic har sina egna regler och sitt eget förhållningsätt inte bara till media utan han förväntar sig en särbehandling i många situationer.
Han är en stjärna och tycker att han ska behandlas därefter.
Zlatan, förbundet, fansen reagerar
Att bli kritiserad eller få besvärliga frågor är han absolut inte van vid. Det sker sällan.
Olof Lundh på TV och Fotbollskanalen har försökt, men har i en specialskriven artikel i magasinet Café tagit upp problemet igen:
”Ingen ifrågasätter, eller åtminstone alldeles för få, och det handlar inte om att man som journalist ska få tillgång till fler intervjuer, för det får ingen, utan mer klimatet i stort och en rädsla både för Zlatans reaktion, förbundets reaktion och framför allt fansens reaktion.”
Olof Lundh har själv ställt kritiska frågor till Zlatan. Han skriver själv om en incident där en arg Zlatan skrek ”Olof, jag ska sätta på dig.”
Tystnad och undfallenhet
Olof Lundh är självkritisk och medger också att han har en viss självcensur:
”Det finns ett mått av censur. Vad kan jag säga? Vad kan jag skriva? Hur påverkar det mig och min arbetsgivare? Vad är okej? Hur reagerar Zlatan och pr-maskineriet runt honom?”, skriver Olof Lundh.
Han reagerar mot det blir allt värre:
"Klimatet kring Zlatan Ibrahimovic har varit polariserat länge, men i Sverige finns numera ett drag av tystnad, undfallenhet i medierna som känns otidsenlig och ovärdig. Det är som om ingen vågar, kan eller vill lyfta jobbigare frågeställningar" skriver Olof Lundh som liksom många andra är medveten om följderna:
"Ett ifrågasättande av Zlatan leder inte heller sällan till att man själv får en massa skit. Ett slags självcensur tar lätt över" skriver han.
Lundh också upp Svenska Fotbollförbundets agerande:
"Ingen vågar säga ett pip som riskerar att rubba förhållandet med honom. Det var därför fick vi se en landslagsledning som gick från att ha tokförbjudit sociala medier under landslagssamlingar till att öppna spjällen efter det att Zlatan börjat jobba med sin egen app".
Mest lästa just nu
Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte blev som det var tänkt.
Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.
– Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand
Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.
För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.
Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.
Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!
Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.
Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League
SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.
En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden. Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.