Valet - reklam eller föreläsningar

Ett par tävlingar till  hade han lust till, sedan vill han ägna tiden till annat. Sa Nils van der Poel, med lite distans till OS-succén. Och det lät som han menade det.

Den här helgen är han i norska Hamar för allround-VM, sedan återstår världscupavslutningen i holländska Heereveen näst helg.

Han är den annorlunda världsstjärnan – med en udda och unik inställning till träning. han är också mycket verbal med klara åsikter som många gärna vill höra.

I klartext, han är en idealisk föreläsare i sin roll som naturlig föregångare. 

– Han kan bli en av de mest eftertraktade i Sverige eftersom han är så känd, säger Johan Hamilton, branschkunnnig och erfaren.

Oslipad diamant

Hans agent, Bo Johansson i Mora, har också fått en annorlunda klient. En oslipad diamant, synnerligen lämplig för jobb inom reklam och marknadsföring, men han tänker ju inte fortsätta att vara världsstjärna… Ett litet krux. Då är Nils mera öppen för uppdrag som föreläsare, det passar honom bättre, anser han själv. 

Det råder heller inget tvivel om att åtskilliga människor vill både se och höra  honom.

Att bli känd och omtalad är inte lika med framgång.  De beror på så mycket mera, som konsten att kunna framföra sitt budskap och vara karismatisk.

Men det  finns bara en Nils van der Poel. Oavsett idrott ingen annan i hans dimension.

Bara det att han lägger av när han lagom har uppnått sitt genombrott och blivit en världsstjärna, och då berättat mycket öppet om sin extrema träningsvardag väcker stor nyfikenhet.

 

Kan han lyckas han lika bra som föreläsare?

- Han kan definitivt direkt komma in i segmentet av de etablerade föreläsarna, säger Johan Hamilton, vd på Talarnas till Expressen.

Stora pengar

Och Nils kan tjäna stora pengar

– De absolut mest kända föreläsarna i Sverige ärmax fem personer och de ligger över hundra tusen kronor i arvode. De etablerade föreläsarna ligger mellan 40 000 och 60000 kronor. 

Det finns åtskilliga företag som betalar det arvodet.

Men Hamilton vill också varna lite.

 – Dessvärre är det en del som kommer från ett kändisskap och ställer sig på scen och inte har tänkt igenom vad man ska säga och framför allt att man måste ha grunderna i retorik för att sälja in ett budskap. Har han inte det och gör bort sig i början kan det bli lite tufft sedan, trots att han är känd.

60 000 låter ju acceptabelt för den som levererar, men utomlands är pengarna mycket större, betonar Johan Hamilton  i Expressen.

- Det kan vara något för honom, i och med att han är känd i hela världen, att satsa på en karriär utomlands. Då pratar vi helt andra arvoden. Toppföreläsare utomlands kan ligga på miljonbelopp. 

Uppdrag inom reklam eller föreläsare är frågan för en 25-åig före detta stjärna. Oavsett vilket så ska skridskorna  hamna på hyllan.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.