Han blev sugen på nytt jobb

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt vill ha en ny klubbdirektör. Håkan Wetell har varit en utmärkt vikarie sedan Magnus Munken Karlsson plötsligt försvann. Först nu framkommer skälen.
Förre guldhjälten i IFK Norrköping, Magnus Munken Karlsson, var ett klipp som klubbdirektör i klubben, men blev bara kvar i knappt i ett år.

 

Det gick bra att skapa ett vinnande lag och det gick också att vinna SM-guld utan en fast klubbdirektör.

Men vid årsskiftet tackar Håkan Wetell för sig och blir rektor igen. Han kastades in när Peter Hunt med omedelbar verkan sa upp Magnus ”Munken” Karlsson den 15 juni.

Korta kommentarer

Men vad hände egentligen? Tystnaden var kompakt från både Hunt och Karlsson, den förre backen och guldhjälten från 1998 som nu återkom i klubben och betraktades som den idealiska lösningen.

Han blev inte kvar mer än ett knappt år innan IFK en dag gick ut med ett pressmeddelande på sin hemsida och bekräftade ett rykte som hade börjar sprida sig.

"IFK Norrköping och Magnus Karlsson har gemensamt beslutat att gå skilda vägar. Magnus slutar sin anställning som klubbdirektör 15/6 2015. Vi tackar Magnus för ett engagerat arbete och önskar honom all framgång i sin fortsatta karriär”.

Många frågande

Peter Hunt valde att säga i Norrköpings Tidningar:

”Vi har, styrelsen har tagit beslut göra den här organisationsförändringen. Jag vill inte kommentera skälen till det utan "Munken" och IFK är överens om att det här är en bra lösning för alla parter att vi går skilda vägar. Sen kommer inte jag eller vi gå in på några detaljer i den här frågan. Det tycker jag inte är fruktsamt”.

Det skingrade inte dimman, men båda parter vägrade säga mera och fans och sponsorer fick hålla till godo med den versionen.

Sanningen är den att på försommaren uppvaktades IFK intensivt av Sportfive, Lagardéres dotterbolag, som lade ett bud på att överta marknadsarbetet i klubben. Bolaget har nått  motsvarande överenskommelse med bl a AIK, Helsingborg och Örebro. IFK var tänkt att bli nästa kubb.

Upptäckte möjligheter

I de diskussioner som uppstod blev Magnus Karlsson intresserad av Lagardéres sätt att jobba och bolaget sökte också en säljchef.

Så pass intresserad att man i IFK också började fundera över vad som egentligen skedde. Det ena gav det andra och i dag är Magnus Karlsson just säljchef hos Lagardére och pendlar till Stockholm.

Konsekvensen blev att IFK sparkade sin klubbdirektör ännu en gång. Samma öde hade Krister Eriksson gått till mötes.

Nu när klubben söker en efterträdare tar Peter Hunt hjälp av en rekryteringskonsult som är mitt inne i processen innan ett antal kandidater ska väljas ut före den sista gallringen.

Fotnot: Idrottens Affärer har gett Magnus Karlsson upprepade chanser att uttala sig, men han har inte gjort sig anträffbar.

Sports Media-byrån Spring Media fortsätter att expandera och förstärker nu sin internationella säljorganisation via nyanställningar.

"Vi håller snabbt på att bli en verkligt global fullservicebyrå, framhåller Tobias Osmund, VD för Spring Media Group

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Putin-vänliga Kazakstan erhöll noll röster när IIHF, det internationella ishockeyförbundet, på fredagen utsåg arrangör för 2027 års mästerskap.

 Motkandidaten Tyskland samlade 102 röster, arenor blir PSD Bank Dome i Düsseldorf med plats för 13 284 åskådare samt SAP Arena i Mannheim som rymmer 13 200 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.