Rune Andersson skänker 6 miljoner

6,3 miljoner kronor, varsågod! Finansmannen Rune Andersson ger sin favoritklubb, Trelleborgs FF, pengar igen och därmed räddas föreningens elitlicens.

Han har gjort det förut och har inget emot att upprepa det. Rune Andersson vill att hans TFF ska reda ut den ekonomiska krisen. När han ger klubben 6,3 miljoner innebär det att ett underskott om 6 191 599 kronor förvandlas till ett eget kapital på 267 502 kronor.

"Ovillkorat tillskott"

Väsentligt i sammanhanget – för Rune Andersson är det ett ”ovillkorat tillskott” även denna gång. Han tänker inte kräva några pengar tillbaka. Hans önskan är att det ska bli ett bra sportsligt resultat.

- Skulle vi göra en spelarförsäljning på x-antal miljoner, ja, då blir vi också skyldiga att betala tillbaka pengarna, förklarade kassören Åke Fransson och ordföranden Per-Anders Abrahamsson till Trelleborgs Allehanda.

Parhästarna i klubben påvisar hur många klubbar har det kämpigt med ekonomin. Inte bara i Sverige utan även i grannländerna Danmark och Norge.

- I Sverige kan man bara se på AIK. Svenska mästare men ändå med ett minus på 21 miljoner.

- Malmö FF redovisade visserligen en vinst på drygt fem miljoner men då ska man ha i åtanke att man fick in 47 miljoner via försäljningen av Ola Toivonen.

Löner på 18,5 miljoner

Trelleborgs FF omsatte drygt 25 miljoner kronor. Intäkterna kommer främst från Svenska Elitföreningen, Svenska Spel och Tipselit som totalt betalar 10 096 158 för att TFF tillhör allsvenskan. 4 678 387 kommer från spelarförsäljningar medan matchintäkterna och sponsring ger dryga 4 miljoner vardera.

Det är lönekostnaderna om 18,5 som är den största kostnaden. Därpå material och varor om cirka 9,1 miljoner. Men på den sista raden finns det ändå ett plus på 267 502 kronor – tack vare Rune Andersson.

Funäsdalsbo (inte verifierad)

fre, 2010-02-19 17:32

1. Rune Andersson

Återigen har Rune visat att han tror på svensk idrott. Rune är för mej en förebild på många plan.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.