Jonas Thern berättar om miljonstämningen

Jonas Thern pratar nu för första gången ut om tvisten med IFK Värnamo. ”De har inte fullföljt kontraktet och vi anser oss ha rätt till en summa pengar, men det tycker inte de”, menar Thern och lämnar nu hemstaden.

- Jag förstår bara inte varför de blev så oerhört upprörda och snackade en massa i tidningarna. Om de nu är så fullständigt övertygade om att de har rätt, varför inte vänta tills rättegången och då lägga fram sin sak?

Kontraktstiden tar slut

I Värnamo Nyheter väljer han att berätta om bråket med klubben där hans egen son är fostrade och där Jonas Thern själv har verkat via sitt företag, Calcio Sport Management, med stor framgång.

Nu återstår bara några dagar av kontraktstiden mellan Calcio och IFK Värnamo. Parterna är helt oeniga om villkoren och konsekvensen av avtalet.

Det är därför som Jonas Thern via sitt bolag har stämt IFK Värnamo på ett antal okända miljoner för åtminstone en spelarförsäljning (Viktor Claesson till Elfsborg), men också utebliven ersättning för publiktintäkter.

Vill samla till informationsmöte

- Jag vill inte kommentera detaljer kring den kommande rättegången, men vi kommer ha ett informationsmöte efter den där sanningen ska komma fram. Det finns en sak som jag inte tänker låta gå obemärkt förbi.

- Det är så sorgligt att de har gått ut och hoppat på mig och dessutom mina familjemedlemmar personligen.

- Jag kommer alltid att försvara mig själv och min familj, och det de har sagt är så lågt, fortsätter han.

Två kommuner konkurrerar

En följd av bråket blir att Calcio Sport Management lämnar Värnamo. Jonas Thern leder företaget tillsammans med Christer Tonning och de förhandlar med två kommuner. Konkurrensen står mellan Helsingborg och Växjö.

- Vi har sett oss för på alla möjliga ställen. De vi har förhandlat med är HIF och Öster. Men vi har inte kommit överens om något än.

- Vi tänker inte kompromissa, och passar det inte oss är vi inte heller intresserade. Vi fortsätter prata med båda klubbarna, men skyndar långsamt och har ingen brådska. Det ska vara ett upplägg som passar oss och inte dem, säger Thern.

Viland (inte verifierad)

fre, 2011-12-30 21:19

1. Affärer

När man läser Therns sista ord, det ska passa oss och inte dem visar det hans kompetens i affärsvärlden!!Undra på det blir problem med både han och sonen när glansen flagnat.

Bocaj (inte verifierad)

sön, 2012-01-01 21:22

2. En dålig artikel

Den artikeln berättade inte mycket. Inte ett dugg om varför parterna är oense och på vilka punkter man diskuterat. Bara Therns utbrott och "vi mot dom där elaka grabbarna" säger ingenting. Att ta tvister till domstol tjänar bara jurister på. En civilprocess av det här slaget kan ta flera år att avgöra i tingsrätten och minst lika lång tid i hovrätten. Hoppas bara att Thern inte gör en Björn Borg när han ska omsätta sin idrottskunskaper till affärsvärlden.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

26 miljoner satsas av en rad företag och institutioner på forskning om fysisk aktivitet och parasport för personer med funktionsnedsättning.  Förhoppningen är att bidra till att öka möjligheterna för personer att bli mer fysiskt aktiva och även gynna paraidrott.

En sådan här tjusig hatt ska du vara  klädd i om du tillhör de 50 000 besökarna på Elitloppet i helgen. ATG har till en av  Sveriges största publikfester har skapatillsammans med mode-duon Rami Hanna, fotograf, och Julian Hernandez, stylist, en jubileumsversion av evenemangerts starkaste publiksymbol - Hatten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.