Björns kommentar: " Inte ett vettigt ord"

- I den överenskommelse för Sverige som den tillträdande regeringen och Sverigedemokraterna har presenterat finns inte ett ord om idrott Det saknas de mest central och viktigaste delarna för idrottsrörelsens 3,2 miljoner medlemmar. Nu reagerar Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet

– Jag är förvånad över att idrottens viktigaste utmaningar inte berörs alls i den omfattande överenskommelsen , kommenterar  han irriterat.

Överenskommelsen på 62 sidor omfattar sju områden där ett flertal vallöften till idrottsrörelsen saknas.

– Bristerna i tillgång till idrottsanläggningar och idrottsmiljöer har partierna i den tillträdande regeringen bekräftat är ett stort problem som inte idrottsrörelsen och kommuner kan lösa själva. Trots vackra ord under valrörelsen finns inget om idrottsrörelsens största utmaningar i överenskommelsen.

Idrottsrörelsen och civilsamhället nämns inte i avsnittet om högkostnadsskydd, stöd till energibesparing och sänkta elpriser.

– Jag förstår inte hur den tillträdande regeringen tänker när den utelämnar hela civilsamhället i stödet för de stigande elpriserna. Jag utgår från att det är miss och att en rättelse kommer inom kort, säger Björn Eriksson.

Både Moderaterna och Liberalerna lovade stora satsningar på idrottsrörelsen för att motverka segregation och främja integration.

– Vallöftet om en satsning om 250 miljoner kronor årligen till idrottsrörelsen för att motverka segregation och främja integration från den blivande statsministern verkar bli till sand. En förlust både för idrottsrörelsen och samhället, säger Björn Eriksson.

Idrottsrörelsen var en av de verksamheter som påverkades hårdast under coronapandemin. Återstarten bedöms ta flera år.

– Jag hoppas att det utlovade stödet för en stark återstart kommer att stå med när statsbudgeten presenteras i november. För vi behöver hjälpa att laga revorna som pandemin rev upp

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.