Teknikens värld gör entré på arenorna

Varje besökare som laddar hem den speciella Tele2 Arena-appen omvandlar samtidigt sin mobil till en interaktiv TV och en social plattform för det som händer på arenan.
Med en mobiltelefon kan åskådaren skapa egna TV-inslag på Tele2 Arena. Utbytet av ett besök på en match kan bli så större i fortsättningen.

 

Nu är framtiden här. Det har bara varit en tidsfråga innan publiken på idrottsarenor får möjlighet att förstärka upplevelsen. Eller ägna sig åt annat när själva idrotten inte är så lustig. Det händer ju ju ibland...

Mycket att välja på

Åskådarna har en hel del att välja på:

Exempel på funktioner i Tele2 Arena-appen är:

• Högkvalitativa livesändningar med upp till fyra olika kameravinklar direkt i mobilen.

• Möjlighet att se repriser på upp till 30 sekunder.

• Aktuell matchstatistik på storbildsskärmar.

• Via Twitter och Instagram kan besökarna publicera sina bilder och känslor på arenans storbildsskärmar genom utvalda hashtags.

• Delta i omröstningar,  som matchens bästa spelare. Därtill liveresultat direkt i appen.

Det är ingen måtta på begivenheterna.

Först i Europa

Tele2 Arena blir först i Europa med att erbjuda sina besökare systemet StadiumVision Mobile. Med den nya appen får varje besökare möjlighet att själv bli en del av vad som ske på arenan.

- Tillsammans med Djurgården och Hammarby, våra konserter och våra övriga evenemang, får publiken en unik kombination av liveunderhållning och digitala verktyg för att vara med och forma den nya tidens arenaupplevelser, säger Ninna Engberg, vd på Stockholm Globe Arenas.

- Vi har byggt ett arenanät i världsklass som gör att 40 000 besökare kan ringa, använda Facebook, Instagram och Twitter, säger Thomas Ekman, vd Tele2 Sverige.

Premiär för den nya tekniken blir det vid onsdagens match Djurgården-IFK Göteborg. 

Thomas Ekman, vd Tele 2, Ninna Engberg, vd SGA och Niklas Andersson, vd Cisco, visar upp den nya appen på Tele 2 Arena i Stockholm. Tele 2 Arena satsar på ny teknik för livesändningar i mobilen och social delning på arenans storskärmar. Foto: Sören Andersson / TT /

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.