Teknikens värld gör entré på arenorna

Varje besökare som laddar hem den speciella Tele2 Arena-appen omvandlar samtidigt sin mobil till en interaktiv TV och en social plattform för det som händer på arenan.
Med en mobiltelefon kan åskådaren skapa egna TV-inslag på Tele2 Arena. Utbytet av ett besök på en match kan bli så större i fortsättningen.

 

Nu är framtiden här. Det har bara varit en tidsfråga innan publiken på idrottsarenor får möjlighet att förstärka upplevelsen. Eller ägna sig åt annat när själva idrotten inte är så lustig. Det händer ju ju ibland...

Mycket att välja på

Åskådarna har en hel del att välja på:

Exempel på funktioner i Tele2 Arena-appen är:

• Högkvalitativa livesändningar med upp till fyra olika kameravinklar direkt i mobilen.

• Möjlighet att se repriser på upp till 30 sekunder.

• Aktuell matchstatistik på storbildsskärmar.

• Via Twitter och Instagram kan besökarna publicera sina bilder och känslor på arenans storbildsskärmar genom utvalda hashtags.

• Delta i omröstningar,  som matchens bästa spelare. Därtill liveresultat direkt i appen.

Det är ingen måtta på begivenheterna.

Först i Europa

Tele2 Arena blir först i Europa med att erbjuda sina besökare systemet StadiumVision Mobile. Med den nya appen får varje besökare möjlighet att själv bli en del av vad som ske på arenan.

- Tillsammans med Djurgården och Hammarby, våra konserter och våra övriga evenemang, får publiken en unik kombination av liveunderhållning och digitala verktyg för att vara med och forma den nya tidens arenaupplevelser, säger Ninna Engberg, vd på Stockholm Globe Arenas.

- Vi har byggt ett arenanät i världsklass som gör att 40 000 besökare kan ringa, använda Facebook, Instagram och Twitter, säger Thomas Ekman, vd Tele2 Sverige.

Premiär för den nya tekniken blir det vid onsdagens match Djurgården-IFK Göteborg. 

Thomas Ekman, vd Tele 2, Ninna Engberg, vd SGA och Niklas Andersson, vd Cisco, visar upp den nya appen på Tele 2 Arena i Stockholm. Tele 2 Arena satsar på ny teknik för livesändningar i mobilen och social delning på arenans storskärmar. Foto: Sören Andersson / TT /

Nu kommer efterräkningarna. Statligt stöd har betalats ut i mångmiljonbidrag till idrottsföreningar, men hela tiden har det upprepats att det skulle ske en kontroll av beloppens riktighet. Enligt Tillväxtverket avviker två klubbar från mängden, Leksand Hockey och AIK  Bandy. 

Totalt har 80 svenska föreningar beviljats minst 1 miljon kronor vardera i permitteringsstöd.

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friend Har gemensamt tagit initiativ till till panelsamtal med rubriken "Trygga Ledare" angående barn och ungas trygghet inom idrotten. Idrottsminister Amanda Lind var en av gästerna  och deklarerade:

- Det är inte farligt att ta i de här frågorna. Det är en ren nödvändighet

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.