Rajne tillbaka med största galan

Rajne Söderberg har driv i steget igen. Han nyttjar alla kontakter i friidrottsvärlden och har fått nära 2 miljoner till att värva stjärnor och en galaproducent.
Här på Malmö Arena ska Europas största inomhusgala i friidrott genomföras i februari. Därtill med en evenemangsproducent. Foto: TT

 

Den förre generalen för DN Galan har tillgång till resurser igen och framför allt, han har Malmö Arena som en exceptionell skådeplats.

Största galan

Nu har han också de styrande inom europeiska friidrottsförbundet på sin sida.

Och allt det betyder att Malmö Games blir inomhussäsongens största gala i Europa.

- Vi har fått högsta status av det europeiska förbundet. Ingen annan tävling har så stora prispengar som Malmö Games, säger Rajne Söderberg.

Han är tävlingsdirektör igen. Det han älskar mest av allt.

Med en plånbok om nära 2 miljoner i bara prispengar öppnar det intresset hos de allra främsta atleterna. Det garanterar ett startfält av yppersta rang.

Anlitar evenemangsproducent

Dessutom, precis som under åren med DN Galan tar han till extraordinära påhitt. Som att hitta en evenemangsproducent. 

- Vi ska testa ett koncept med en hel del annorlunda inslag. En showmässig gala med underhållning och överraskningar. Det går ju att använda ljus och ljus effektfullt inomhus, säger Söderberg.

Tävlingen har en budget på 5 miljoner kronor och den 25 februari är det upp till bevis.

- Det känns väldigt spännande. Vi har tillgång till en fantastisk arena och vi kan göra mycket med den, myser Söderberg.

Några av dem som kommer är stavhopparen Renaud Lavillenie som hoppat 6,16, världens bäste manliga höjdhoppare, bl a Qatars Mutaz Essa Barshim och i Söderbergs drömmar finns också –Sverige-premiär för återkomsten för Susanne Kallur.

Jecsica Fjällholm (inte verifierad)

tis, 2014-11-18 17:01

1. Friidrottsgalan Malmö

Undrar om det inte är fel information ? Har följ detta från förra året och läst att Bengt Bendeus ligger bakom galan. Om det är så, så är det önskvärd att infon blir korrekt Mvh Jecsica Fjällholm

Jecsica Fjällholm (inte verifierad)

tis, 2014-11-18 17:09

2. Idrottsgalan

Ang galan, har följt detta sedan förra året och undrar vem Rajne Söderberg är? Har läst att det är Bengt Bendeus som ligger bakom denna galan. Har tryckfelsnisse varit igång? Tycker att mi ska korrigera detta Mvh JF
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

Racingserien STCC  åtyerkommer i Göteborg och det innebär att en 625  meter lång bana ska byggas mitt inne i stan till premiären den 8-9 juni.. I dag  avslöjas att ett stort tävlingsområde ska anläggas vid sidan av Ullevi för premiären av världens första 100- procentiga elektriska nationella mästerskap.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.