Rajne tillbaka med största galan

Rajne Söderberg har driv i steget igen. Han nyttjar alla kontakter i friidrottsvärlden och har fått nära 2 miljoner till att värva stjärnor och en galaproducent.
Här på Malmö Arena ska Europas största inomhusgala i friidrott genomföras i februari. Därtill med en evenemangsproducent. Foto: TT

 

Den förre generalen för DN Galan har tillgång till resurser igen och framför allt, han har Malmö Arena som en exceptionell skådeplats.

Största galan

Nu har han också de styrande inom europeiska friidrottsförbundet på sin sida.

Och allt det betyder att Malmö Games blir inomhussäsongens största gala i Europa.

- Vi har fått högsta status av det europeiska förbundet. Ingen annan tävling har så stora prispengar som Malmö Games, säger Rajne Söderberg.

Han är tävlingsdirektör igen. Det han älskar mest av allt.

Med en plånbok om nära 2 miljoner i bara prispengar öppnar det intresset hos de allra främsta atleterna. Det garanterar ett startfält av yppersta rang.

Anlitar evenemangsproducent

Dessutom, precis som under åren med DN Galan tar han till extraordinära påhitt. Som att hitta en evenemangsproducent. 

- Vi ska testa ett koncept med en hel del annorlunda inslag. En showmässig gala med underhållning och överraskningar. Det går ju att använda ljus och ljus effektfullt inomhus, säger Söderberg.

Tävlingen har en budget på 5 miljoner kronor och den 25 februari är det upp till bevis.

- Det känns väldigt spännande. Vi har tillgång till en fantastisk arena och vi kan göra mycket med den, myser Söderberg.

Några av dem som kommer är stavhopparen Renaud Lavillenie som hoppat 6,16, världens bäste manliga höjdhoppare, bl a Qatars Mutaz Essa Barshim och i Söderbergs drömmar finns också –Sverige-premiär för återkomsten för Susanne Kallur.

Jecsica Fjällholm (inte verifierad)

tis, 2014-11-18 17:01

1. Friidrottsgalan Malmö

Undrar om det inte är fel information ? Har följ detta från förra året och läst att Bengt Bendeus ligger bakom galan. Om det är så, så är det önskvärd att infon blir korrekt Mvh Jecsica Fjällholm

Jecsica Fjällholm (inte verifierad)

tis, 2014-11-18 17:09

2. Idrottsgalan

Ang galan, har följt detta sedan förra året och undrar vem Rajne Söderberg är? Har läst att det är Bengt Bendeus som ligger bakom denna galan. Har tryckfelsnisse varit igång? Tycker att mi ska korrigera detta Mvh JF

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.