Aron har samlat in 12 miljoner mot cancer
Den 30-årige före detta elitidrottaren och numera äventyraren och föreläsaren, drabbades vid 9 års ålder av cancer som placerade honom i rullstol. Barndomen blev en kamp mot cancern. Efter cellgifter och operationer överlevde Aron cancern.
Den i dag 30-årige Aron Anderson har just bestigit Japans högsta berg Fuji. Med kryckor gick och släpade han sig upp för berget i en närmast hjältemodig insats.
Han har med hjälp av sina äventyr och inspirationen efter sin egen cancer samlat ihop 12 miljoner kronor till Barncancerfonden och är idag deras ambassadör.
Aron lät sig aldrig besegras av den hemska sjukdomen, utan fick tvärtom ny energi och motivation till att inte låta den och skadorna den lämnade påverka det vardagliga livet. Han gav aldrig upp utan kämpade och försökte se det positiva i livet.
Från cancer till elitidrott
Efter cancerns slut började han elitsatsa i både segling, friidrott och kälkhockey. Han har sedan dess deltagit i fyra Paralympics. År 2012 tog friidrottskarriären slut i samband med en höftledsoperation och året därpå lämnade han även kälkhockeykarriären bakom sig för att satsa fullt på att äventyra och föreläsa.
Aron Anderson har sedan dess hunnit med en del. Han var den första att bestiga både Kebnekaise och Kilimanjaro i rullstol. 2014 genomförde han En Svensk Klassiker, det vill säga Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Han har även bland annat simmat över Ålands hav, skidat till Sydpolen, cyklat till Paris och i dagarna alltså bestigit Japans högsta berg Fuji.
Det går - med hårt jobb
Aron skriver på sin Facebook-sida timmarna efter han bestigit berget:
”Vi nådde toppen på dagen 5 år efter min äventyrskarriär började (bestigningen av Kebnekaise). Tänk vad mycket man kan åstadkomma på bara 5 år med hårt jobb och lite jävlar anamma. Att tänka på det gör mig så stolt!”
Aron har även börjat föreläsa om mål, motivation, teamwork och hur man förverkligar sina drömmar. Han delar med sig av sin gripande historia och om sina bästa tips för att nå sina mål.
“Vi alla har olika förutsättningar för att lyckas i livet men till sist kommer det vara inställningen som avgör vilka som blir vinnare i längden”, skriver Aron Anderson på sin hemsida.
Pengar till forskning
Idag är Aron ambassadör för Barncancerfonden och har i samband med sina äventyr samlat ihop hela tolv miljoner kronor till Barncancerfonden som delvis går till deras forskning, som han tycker är viktig då forskningen kan vara det som räddade hans liv.
Trots allt Aron Anderson uppnått är han inte färdig med att samla in pengar till kampen mot barncancer. Han skriver på sin Facebook-sida:
”Tusen tack till er alla som varit med och gjort det här möjligt - nu kör vi 5 år till!”
Alicia Björn
Bildtext:
Mest lästa just nu
Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.
Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.
Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.
-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:
"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".
Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.
Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet runt om i världen. Nu ska de också samarbeta världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.
Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering.
– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).
Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00.
1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext, - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.
Skriv kommentar